Ödül gecesinde yaşananlar ve Erdoğan’ın rotası

Önce Anadolu Yayıncılar Derneği’nin Medya Ödül töreni için bulunduğum Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden gözlemlerimi aktarmak istiyorum.

Haberin Devamı

Anadolu medyasından meslektaşlarımızla ve siyasetçilerle bir araya geldik. Sadece Külliye’nin nabzı değil, Anadolu’nun nabzı da siyaset diye atıyor. Herkes 2023 seçimlerini konuşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki programlarda kadınların temsil oranı her geçen gün daha çok artıyor. Bunda Erdoğan’ın tercihinin etkili olduğu belli. Cumhurbaşkanı Erdoğan törenin yapılacağı salona girince kadınlar etrafını sardı. Selfie çektiren çoktu. Erdoğan onları kırmadı, selfie çekmelerini bekledi. Görevliler, program başlayacak diye uyarmasa selfie işi daha devam edecekti.

Ödül töreninde önce Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Anadolu Medyası’nın sorunlarını aktaran bir konuşma yaptı. Ödül töreni vesilesiyle hem Anadolu medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi hem de sorunları iletildi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN DİNAMİKTİ

Gün boyu fabrika açılışından yürüttüğü uluslararası temas trafiğine kadar yoğun programına rağmen Erdoğan’ın enerjisi yerindeydi. Kürsüde son dönemlerin en iyi konuşmalarından birini yaptı.

Bugün 17 Eylül. Şehit Başbakan Menderes’in idamının yıldönümü. Başka ülkeler liderlerin doğum gününü kutlar, biz idam yıldönümlerini anıyoruz. Belki de idamların yıldönümü olması nedeniyle, Erdoğan’ın medyayla darbeler arasındaki ilişkiye dair analizi dikkatimi çekti.

Erdoğan, “15 Temmuz gibi kritik dönemlerde basının önemli bir kısmının sergilediği onurlu yaklaşım tarihimize şanla, şerefle kaydedilmiştir. Aynı şekilde 27 Mayıs Yassıada yargılamaları, muhtıralar, 12 Eylül, 28 Şubat gibi dönemlerde ülkesinin ve milletinin değil de darbecilerin yanında saf tutanlar da milli hafızamızın kara kaplı defterine mimlenerek işlenmiştir” dedi.

2023 KONUŞMASI

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ana teması neydi?” diyecek olursanız, tek kelime ile cevap veririm: 2023 konuşmasıydı. “Erdoğan rotayı nereye çevirdi?” diye soracak olursanız, ona da tek kelime ile cevap veririm: O da, 2023 seçimleri... Erdoğan, rotayı tamamen 2023 seçimlerine çevirmiş. Konuşmasının önemli bir bölümünü 2023 seçimlerinin önemine ayırdı.

Haberin Devamı

“Bugün, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolundaki en önemli durağımız 2023’ün eşiğindeyiz. Ülkemizi, küresel sistemin yeniden yapılanmasının dışına itmek için kıvrananların son umudu 2023’te eski Türkiye’yi yeniden hortlatmaktır” diye konuştu.

Zaman zaman kendime, “Neden hep 2023 seçimlerini yazıyorsun?” sorusunu yöneltiyorum. Ama liderler beni yanıltmıyor. Her gün bir parti genel başkanından 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirme geliyor. Meslektaşlarımız bulduğu her lidere 2023 seçimleri ve cumhurbaşkanı adaylığı konusunu soruyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Unutmayınız bu mesele ne Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesidir ne parti meselesidir, ne de başka bir kısır hesap meselesidir. 2023, Türkiye’nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür” dedi.

Haberin Devamı

KIRILMA NOKTASI

Erdoğan, 2023 seçimlerini hayati bir sınama olarak görüyor. Sadece Erdoğan değil, muhalefet liderleri de öyle görmüyor mu? Türkiye ya 90’ların Türkiye’si olacak ya da yeni Türkiye olarak tarihi yürüyüşünü sürdürecek. Kavganın özünde bu yatıyor.

Ödül gecesinde yaşananlar ve Erdoğan’ın rotası

TÖRENDEN KAMERALARA YANSIMAYANLAR

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Orada bir kez daha gördüm ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam bir vefa insanı. Annem vefat ettiğinde ilk arayanlardan biriydi. Kimi sıkıntılı zamanlarımda desteğini her zaman ifade etmiştir. Ödül töreninde bunu bir kez daha gördük.

Hayatını kaybeden gazeteciler adına, verilen vefa ödüllerini almaya gelen yakınlarına özel bir ilgi gösterdi. Ahmet Kekeç adına kızı Fatma, Markar Eseyan adına ablası Nergis, Ferhat Koç adına Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz aldı. Erdoğan,
fotoğraf çekimi sırasında da onlara özen gösterdi. “Kekeç sen gel buraya, Nergis Hanım siz de gelin” diye seslendi. Genç yaşta kaybettiğimiz Anadolu Yayıncılar Derneği’nin yöneticilerinden İbrahim Toru adına ise Rize’den Çay TV’ye, Ordu’dan Altaş TV’ye, Diyarbakır’dan Söz (Uzay) TV’ye ve Kahramanmaraş’tan Aksu TV’ye ödüller verildi.

Haberin Devamı

Yılın gazetecisi seçilen İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın ödülünü, TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan aldı. Batuhan Yaşar, bir süredir ciddi bir sağlık sorunu yaşıyor. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bunu da aşıp sağlığına kavuşacak. Allah’tan şifa diliyorum. Erdoğan, Batuhan’ın ödülünü verirken, Ahmet Sözcan’ı, ”Çok selamlarımı söyle. Geçmiş olsun dileklerimi ilet” diye sıkı sıkıya tembihledi.

ÂŞIK VEYSEL’İN SESİ

Ödül töreninin başında Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, üzerinde taş plağın olduğu bir pikap hediye etti. Pikaptan bir anda Âşık Veysel’in sesi yükseldi. Âşık Veysel, “Uzun ince bir yoldayım” diye söylemeye başlayınca Erdoğan’ın mutluluğu yüzüne yansıdı. Uzun İnce Bir Yol, aynı zamanda Erdoğan’ın siyasi mücadelesini simgeliyor. Cezaevinden Cumhurbaşkanlığına uzanan bir yol...

Haberin Devamı

Ödül gecesinde yaşananlar ve Erdoğan’ın rotası

ERDOĞAN’IN TALİMATI

Erdoğan, “Çok farklı bir hediye olmuş. Çok ilginç olmuş” dedikten sonra görevlilere, ”Bunu sakın bir yere koymayın. Benim odamda duracak” diye talimat verdi.

Demirören Medya olarak Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’le birlikte ödül aldık. Tartışma programlarının parlayan yıldızı olan Zafer Şahin, en başarılı Ankara Temsilcisi ödülünü aldı. Zafer Şahin, Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde de siyasi kulisler yazıyor.

Benden çok iyi köşe yazarları var. Onların aynı zamanda bir okuruyum. Hepsini ilgiyle okuyor, her gün yeni şeyler öğreniyorum. Ama meslektaşlarım tarafından takdir edilmek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden bu ödülü almak onur vericiydi.

Yazarın Tüm Yazıları