Kemal Bey, CHP’yi toparlayın yoksa dağıtıyorlar

Kılıçdaroğlu’nun son dönemlerde çektiği videoları izliyor musunuz?

Haberin Devamı

Kemal Bey bu işi sevdi. Bakıyorsunuz pat diye bir şey mi oldu, küt diye bir Kılıçdaroğlu videosu düşüyor sosyal medya hesaplarına. Ben mutfaktaki videoyu beğendim. Kılıçdaroğlu’na bir sosyal medya ekibi oluşturulmuş. Hem o videolar hem sosyal medya paylaşımları bir ekip tarafından yönetiliyormuş. Biz onu cumhurbaşkanı adayı olarak bekliyoruz ama o karşımıza YouTuber olarak çıkarsa şaşmayın. Kılıçdaroğlu CHP’yi geniş kitlelere açmaya, muhafazakâr seçmenin oylarını almaya çalışırken, CHP yöneticileri bir anda o algıyı yerle bir ediyorlar.

Şimdi size son dönemden bir CHP derlemesi sunmak istiyorum.

YİNE ENGİN ÖZKOÇ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a, 104 emekli amiralin bildirisi soruluyor. “Bunlar darbeci değil, bunlar yurtsever” diyor. Hızını alamıyor. “Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek darbeci var. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyor.

Haberin Devamı

15 Temmuz’da darbeyi püskürten Erdoğan’ı darbeci ilan ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e” sözüyle 27 Mayıs’ı, darbeyi, Menderes’in idamını hatırlattı.

AYLAN BEBEK

Aylan bebeğin cansız bedeninin fotoğrafının altına yaptığı “Sorumlu Erdoğan”, “128 milyar dolar nerede” paylaşımı ile Canan Kaftancıoğlu tepkilerin odağında yer aldı.

BARIŞ YARKADAŞ’IN ORUÇ HAZIMSIZLIĞI

Gaflar, krizler, skandallar olur da Barış Yarkadaş olmaz mı? Kılıçdaroğlu, dindarların oylarını almak için imam hatiplilerle buluşurken, başörtülü Sevgi Kılıç’ı parti meclisi üyesi yaparken, Kutlu Doğum etkinliklerini kaçırmazken, Barış Yarkadaş iftar saati geldiği için maç sırasında orucunu açan futbolcuların fotoğraflarının altına, “Bu nedir şimdi? Kime gösteriş yapıyorsunuz?” diye yazıp paylaşımda bulundu.

Tabii büyük tepki topladı. Oysa Kılıçdaroğlu o fotoğrafı görse, iftar saatinde maçlar niye yapılıyor, derdi.

Kemal Bey, elinizi çabuk tutup partiyi toparlayın. Yoksa CHP dağıtıyor.

KÖPEK DAVASI, BEBEK DAVASI

YENİ nesillerin bu başlığı görünce ne diyeceklerinden eminim. Hayvan hakları konusunda çok önemli bir duyarlılık olduğu için, köpek davası denilince hayvanlara kötü muamele eden birisinin yargılandığı bir dava hatırlarına gelebilir.

Haberin Devamı

Ama öyle değil. Keşke öyle olsaydı. Bu ülkede Cumhurbaşkanı köpek davasından, Başbakan bebek davasından yargılandı.

KÖPEK DAVASI

Atatürk’ün Başbakanı Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, 27 Mayıs Darbesi’nden sonra Yassıada’da Afgan Kralı’nın hediye ettiği köpekten dolayı yargılandı.

KASADAN ÇIKAN

Darbeden sonra gazeteler “Celal Bayar’ın İş Bankası’nın kasasında 103 milyon lirası var” diye manşet attılar. Hemen müfettişler görevlendirildi. Kasa açıldı. Kasadan Celal Bayar’ın ölmüş olan oğlu Refii’nin bir tutam saçı çıktı.

Bu arada İş Bankası’nı da Atatürk’ün talimatıyla Celal Bayar kurmuştu.

BEBEK DAVASI

Menderes’i ise bebek davasından yargıladılar. İdam cezasına çarptırıldığı davada dahi o kadar ıstırap çekmemişti. Ayhan Aydan’ın yeni doğmuş bebeğini öldürttüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

27 Mayıs Darbesi oldu. Eskişehir Örfi İdare Kumandanlığı, hükümet erkanının 12 uçak dolusu altınla kaçarken yakalandığı yönünde bir bildiri yayınladı.

İDAM İPİNİN PARASINI İSTEDİLER

İstiklal Madalyası’na sahip olan Menderes’e bu iftirayı atanlar, onu astıktan sonra celladın ve idam ipinin parasını ise ailesinden tahsil etmişti.

Lafı nereye getireceğim.

CHP’nin 128 milyarın hesabını sorması anlaşılır. Hatta muhalefetin görevidir. Ama bu işin kampanyaya dönüştürülmesinin anlamı başka oluyor. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidarın ayrıntılı olarak açıklama yapması yerinde oldu.

23 NİSAN’DA DARBELERİ KONUŞMAK

Bugün 23 Nisan.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılı.

Haberin Devamı

Bugün Meclis’te özel bir oturum yapılacak.

Milli irade adına önemli nutuklar atılacak.

Genel Kurul salonunda, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazan, darbecilerin kapısına kilit vurduğu, 15 Temmuz’da bombalanan Meclis’in 101. yılında bizim hâlâ darbeleri ve Menderes’in idamını konuşuyor olmamız ne kadar üzücü değil mi?

BİR YAZAR KAYBEDİP BİR BAKAN KAZANDIK

YENİ bakanlar hızlı bir tempoda başladılar. Bir yandan tebrikleri kabul ediyor, diğer yandan da hızla bakanlıklarıyla ilgili konulara yoğunlaşıyorlar.

Ticaret Bakanlığı görevini üstlenen Mehmet Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptığı için milletvekillerinin en kolay ulaşabilecekleri isimlerden biri. O nedenle milletvekilleri Mehmet Muş’un bakan olmasından dolayı memnunlar. Mehmet Muş, genç yaşına rağmen birikimi ve tevazusu ile milletvekillerinin saygınlığını kazanan bir isim.

Haberin Devamı

MÜCADELECİ BİR BAKAN

Aile Bakanlığı’na getirilen Derya Yanık’ı ise kadın hakları konusunda verdiği mücadeleden tanıyoruz. İyi bir hukukçu olan Derya Yanık ekrandaki tartışma programlarından da hatırlanacağı gibi çetin bir ceviz. Mezar kazıcıların sosyal medya paylaşımları üzerinden düzenledikleri linç kampanyası onu yıldırmaz, tam aksine mücadele azmini arttırır. 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’ye karşı en kararlı mücadeleyi verenlerden biri oldu.

Derya Yanık’ın aile ve kadın konusunda önemli çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Burada yazımın bir paragrafını Aile ve Çalışma gibi iki büyük bakanlığı birlikte yürüten Zehra Zümrüt Selçuk’a ayırmak istiyorum. Pandemi döneminin zorluklarına rağmen bir gün bile “of” demedi. Bir gün bile dostlarını ihmal etmedi. Makamlar geçici dostluklar baki.

ÇALIŞMA HAYATI HOCASI

Çalışma Bakanlığı görevini üstlenen Vedat Bilgin ise hem akademisyen, hem bürokraside görev yapmış biri olarak çalışma hayatını çok iyi tanıyor. Bu işin hocası.

Milletvekilliği yaptığı dönemde de siyasetin saygın isimlerinden biriydi.

BİR YAZAR KAYBEDİYORUZ

Milliyetçilik, modernleşme ve düşünce hayatımıza ilişkin çok önemli çalışmaları var. Entelektüel hayatımızın önemli değerlerinden biri olarak “Vedat Hoca” tanımını en çok hak eden isimlerden biri. Dün Vedat Hoca ile konuştuk. Bir yandan tebrikleri kabul ediyor, diğer taraftan bakanlığı yeniden kuruyordu. Ama özel bir durumu daha vardı. Vedat Bilgin aynı zamanda Akşam Gazetesi yazarıydı. Dün de bir yazısı yayınlandı. 23 Nisan üzerine. Vedat Bilgin, “Bakan olduğum için şimdi bir yazı yazıp, okuyucularıma veda edeceğim” dedi. Vedat Bilgin bakan olunca Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, “Önemli bir yazarımızı kaybettik ama Türkiye değerli bir bakan kazandı” demişti.

Aynen katılıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları