İki başkentte yürütülen Kudüs trafiği

KUDÜS’ten katliam haberleri gelmeye başladığı andan itibaren iki merkezde hareketlilik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’da geziye katılan bakanlarla değerlendirme toplantısı yapıyor. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Ankara’da Bakanlar Kurulu toplanıyor.

Haberin Devamı

Başbakan, İngiltere’de resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile irtibat kuruyor. Erdoğan, “Biz burada bakan arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz” diyor. Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AB Bakanı Ömer Çelik ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılıyor.

Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken Başbakan ile Cumhurbaşkanı Kudüs konusunda alınacak olan kararları konuşuyorlar. Bakanlar Kurulu bitince Ankara’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Londra’daki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu irtibat kuruyorlar. Alınan kararların bir bölümü Bekir Bozdağ tarafından açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise katliama sert tepki gösterdiği açıklamasının bir bölümünde alınan diğer kararları paylaşıyor.

Haberin Devamı

HDP’NİN KUDÜS SINAVI

Kudüs’te yaşanan katliamla ilgili dün TBMM’de özel oturum vardı. Başkanlığını AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan’ın yaptığı Filistin Dostluk Grubu, özel oturum nedeniyle Kudüs konulu özel bir çıkartma hazırlamıştı. İktidar-muhalefet ayrımı yapılmadan oturuma katılan tüm milletvekillerinin yakasında Kudüs özel çıkartmaları yer aldı. TBMM’de grubu bulunan üç partinin imzasıyla bir bildiri yayınlandı. Ama HDP bu bildiriye katılmadı.

HDP, kalbi Filistin’le birlikte çarpan, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyübi’nin torunları olan Kürtlerin bunu görmediğini mi zannediyor? ABD ve İsrail’e şirin gözükmek için dökülen kana sessiz kalacaksın, sonra gidip muhafazakâr Kürtlerden oy isteyeceksin.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Türkiye’ye döndü. Bugün ve yarın üst kurulda yer alan AK Parti yöneticileriyle birlikte milletvekili listeleri üzerinde çalışacak. Ama bir yandan da Kudüs konusunda temaslarını sürdürecek. Cuma günü İstanbul’da Yenikapı’da yapılacak olan Kudüs mitingine çok büyük önem veriliyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Türkiye, Yenikapı’dan dünyaya mesaj vermişti. Bu kez de Filistin’de yaşanan katliama karşı dünyaya mesaj vermek için Yenikapı seçildi. Zulme Karşı duruş” sloganı seçildi.

Haberin Devamı

KARAMOLLAOĞLU NEDEN RAHATSIZ?

Erdoğan, Yenikapı’dan milyonların katılımı ile Filistin konusunda dünyaya güçlü bir mesaj vermeye çalışırken, Erdoğan’ı tasfiye operasyonunu yürüten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, ”İktidar miting yapmaz icraat yapar” diye tweet atıyor. Temel Bey, Kudüs denilince milli görüşçülerin kalbi bir başka atar.

Siz Filistin davasını dünyaya mal eden isimlerden biri olan Erbakan’ın koltuğunda oturuyorsunuz. Kudüs mitinginden siz niye rahatsız oluyorsunuz? 

15 Temmuz gecesi Erdoğan devrildi mi devrilmedi mi diye takip edip, Erdoğan’ı tasfiye etmek için özel fonlar oluşturan Birleşik Arap Emirlikleri’nden ses çıkmadı. Söz konusu ABD ve İsrail olunca, Suudi Arabistan üç maymunu oynadı.

Haberin Devamı

Trump’ın, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı üzerine Birleşmiş Milletleri harekete geçiren de yine Erdoğan’dı. BM’deki oylamada ABD’nin hezimet yaşamasını sağladı. Filistin’deki zulüme karşı tek ses Erdoğan’dan yükseldi. Meclis’teki Kudüs özel oturumu öncesinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile dünyadaki sessizliğe karşın Türkiye’nin çabasını konuştuk. Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ve Türkiye ile neden uğraştıkları daha iyi anlaşılıyor” dedi.

Filistin’de 8 aylık bebekler katledilirken, ABD başkanı Trump’ın kızı Ivanka ise Netanyahu ile ‘selfie’ çektirmekle meşguldü. Ivanka çek bir selfie! Kanlı olsun...

Yazarın Tüm Yazıları