Erdoğan neden büyük fotoğrafa bakın dedi

ERDOĞAN-Bahçeli görüşmesinden sonra ittifak çalışmaları hızlandı.

Haberin Devamı

AK Parti’nin uyum komisyonu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. İki partinin uyum heyeti ise bugün bir araya gelecek.

Buraya bir nokta koyup, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda yaptığı değerlendirmeye dönmek istiyorum.

Erdoğan söze Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anlatarak başlıyor. “Yarım saatlik bir görüşme oldu ama çok faydalı bir görüşme oldu” diyor. Sözlerini, “Seçim ittifakını bir milli mutabakat olarak görüyoruz” diye sürdürüyor. Milletvekillerini, “Bireysel bakmayın, büyük fotoğrafa bakın” diye uyarıyor. AK Parti ile MHP sadece ittifak yapmıyor aynı zamanda başkanlık sistemine göre Türkiye’yi yeniden yapılandırıyor. Bahçeli’nin, “2019’da Türkiye’de üçüncü bir dönem başlayacak” tespiti bu açıdan önemli.

2019’a giderken Erdoğan, MHP ittifakının temellerini atıyor, CHP ise kendi içinde ittifakı sağlamakta zorlanıyor. AK Parti ile MHP, başkanlık sistemine göre Türkiye’yi yeniden dizayn ediyor, CHP ise Mustafa Kemal’in askerleri miyiz, yoksa yoldaşı mıyız tartışması yapıyor.


SİYASETİ SARSAN TWEET’LER
Demem o ki, CHP’nin CHP’ye yaptığını kimse yapmıyor. 2019’da İstanbul seçimleri hayati bir hale gelmişken, AK Parti bu uğurda büyükşehir belediye başkanını dahi değiştirmişken, CHP’de il başkanlığını bir kadın kazanıyor; Canan Kaftanoğlu rakibiyle mücadele ederek seçimi alıyor.

Böylece CHP, 2019 öncesinde iyi bir başlangıç yapıyor derken bir de bakıyorsunuz ki, Canan Hanım’da yok yok. Tweet’leri tam bir felaket. Bir Gezi eylemcisi mi desem, ergen psikolojisi ile hareket etmiş mi desem bilmiyorum. Çünkü bu tweet’ler CHP’nin peşini bırakmayacak. O bıraksa bile Erdoğan bırakmayacak.

Canan Hanım’ın tweet’lerinden, AK Partililerin haberi CHP’liler sayesinde oldu diyeyim de gerisini siz anlayın. AK Parti’nin 2019 seçim kampanyası belli oldu. Rahmetli Savaş Ay’ın, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Kılıçdaroğlu ile yaptığı TV programını seçim meydanlarında kullanan Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini es geçer mi? Şimdi o tweet’leri meydanlara kurduracağı ekranlardan kitlelere izletip, CHP’yi yerden yere vuracak.

Canan Kaftancıoğlu’nun dünkü basın toplantısını dikkatli bir şekilde izledim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesiyle ilgili tweet’inden dolayı özür diledi. Zaten bir kadın olarak değil Erdoğan’ın annesiyle ilgili hiçbir kadınla ilgili duvarlara yazılan ahlaksız bir ifadeyi tweet etmemesi lazımdı. Özür dilemekle iyi yaptı. Ama diğer tweet’lerini kabul etti.


CHP’LİLERİN TWEET’LERLE İMTİHANI
O zaman sormak gerek, Canan Kaftancıoğlu “devlet katil değil, seri katil” diyor. Peki CHP’liler de devletimizi seri katil olarak mı görüyor?

Canan Kaftancıoğlu, “Tarihte bugün Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. Saat 19.15’te Taksim’de” diyor. CHP’liler de sözde Ermeni soykırımını kabul ediyor mu?

Canan Kaftancıoğlu, “İnandığınız Allah’ınız topunuzun belasını versin” diyor, CHP’liler de böyle mi düşünüyor?

Görünen o ki, Canan Hanım’ın sadece Türk toplumuyla değil, CHP’nin temel değerleriyle de sorunu var. Kaftancıoğlu, taş atan kadın fotoğrafının kendisine ait olmadığını açıkladı. Ama eşinin domuz eti yediğini gösteren tweet’e itiraz etmedi. Canan Hanım artık Gezi’de bir eylemci değil, CHP’nin İstanbul İl Başkanı. Tweet’leri sadece kendisini değil CHP’yi de bağlayacak. Müslüman Türk halkından eşinin domuz yediği tabaktaki fotoğrafla mı oy isteyecek?

Muhafazakâr bir toplum olan Türk halkından, “Allah’ınız” diyerek mi oy alacak?

CHP, İstanbul’da bir kadını seçerek iyi bir iş yaptı. Ama bu tweet’lerle İstanbul seçimlerini Erdoğan’a hediye etti.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Yazarın Tüm Yazıları