Erdoğan ile Bahçeli’nin ilk ortak mitinginden izlenimler

CUMHURBAŞKANI Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhur ittifakının ilk ortak mitingini CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’de yaptılar. Birçok önemli mitinge ev sahipliği yapan Gündoğdu Meydanı bu kez Erdoğan ile Bahçeli’yi aynı kürsüde ağırladı.

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli meydana daha önce gelmişti. Kürsüye çıkmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini bekledi. Mitingin yapıldığı meydan öğle saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Siyasette bir İzmir klasiği olarak mitingi izlemek üzere deniz yoluyla gelenler vapurlarla, motorlarla sahilde yerlerini almışlardı. Mitingi Hürriyet İzmir Temsilcisi Deniz Sipahi ile birlikte izledik. Erdoğan’ın 24 Haziran mitingini izleme fırsatım olmamıştı. İzleyen meslektaşlarımız kalabalığın 24 Haziran’ın bir tık üstünde olduğunu söylediler.

Meydanda Erdoğan ile Bahçeli’yi birlikte gösteren posterler asılmıştı. Meydanda parti bayrakları yoktu. Sadece Türk bayrakları vardı. Liderlerden önce cumhur ittifakının İzmir büyükşehir belediye başkan adayı Nihat Zeybekci çıktı kürsüye. Zeybekci, rakibi Tunç Soyer’e ilk kez bu kadar sert bir dille yüklendi.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’DEN İNCE MESAJLAR

İlk konuşmayı Bahçeli yaptı. MHP Lideri kürsüye “Ölürüm Türkiyem” müziğinin eşliğinde çıktı. Erdoğan, Bahçeli’nin konuşmasını sonuna kadar takip etti. Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanım” diye başladı konuşmasına, meydana dönerek “Cumhurunuz kutlu olsun” diye devam etti. Yerel seçimlerde “İzmir’in dağlarında çiçekler açacağını” söyleyen MHP Lideri, CHP’ye “İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin” diye seslendi.

Bahçeli, babası 12 Eylül’de MHP davasına bakan CHP’nin İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olan Tunç Soyer’e ismini vermeden yüklendi. “İzmir, 12 Eylül mirasçılarına sırtını dönmelidir” dedi. Yeni Zelanda’da yaşanan katliamı hatırlatan Bahçeli, “Beka sorununu göremeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz?” diye seslendi.

MHP Lideri 20 dakika süren konuşmasından sonra kürsüden indi ama meydanda kalarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kürsüye çıkmasıyla birlikte meydandaki coşku arttı. Erdoğan konuşmasına “güzel İzmir” diyerek başladı. Konuşmasını “İzmir Mustafa Kemal’in, Menderes’in, Özal’ın gözde şehriydi. Bizde İzmir’i Allah’ın izniyle çok seviyoruz” diye sürdürdü. Çok önem verdikleri için Bahçeli ile ilk ortak mitingi İzmir’de yaptıklarını söyledi. “Bahçeli ile birlikte ülkemizin önüne konulan tuzakları boza boza ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’DAN HAYAT TARZINA GÜVENCE

İzmir söz konusu olunca yaşam tarzı önemli. Erdoğan da konuşmasında İzmirlilere yaşam tarzı konusunda güven vermeye özen gösterdi. “AK Parti 17 yıldır iktidarda, bunların söylediği hangi korkuları doğru çıktı? Biz kimsenin giydiğine, yediğine, içtiğine karıştık mı?” diye sordu. Cevabı yine kendisi verdi: “17 yıldır iktidardayız. Hanım kardeşlerimiz burada en güzel cevabı verecek. Kimsenin ne giydiğine, ne yediğine, ne içtiğine karıştık mı?”

HDP ÜZERİNDEN CHP’YE YÜKLENDİ

Erdoğan da konuşmasında CHP adayı Tunç Soyer’i es geçmedi. Ama babası üzerinden değil, Kılıçdaroğlu ve Kandil üzerinden vurmayı tercih etti. “Bu aday CHP’nin adayı değildir. Bu aday Kılıçdaroğlu’nun adayıdır. Adaylık icazetini İzmir’den değil, Kandil’den almıştır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, İzmir mitinginde de HDP’lilerin konuşmalarını izletmeyi ihmal etmedi. İlk olarak HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun HDP oylarıyla seçildiklerini unutmamaları yönündeki sözlerini getirdi ekrana. “Bu seçimlerde kendi adıyla değil, CHP adına yarışıyorlar” dedi. Ardından ekrana eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın, PKK ve Öcalan’a ilişkin sözleri geldi. O sırada meydandan yine yuh sesleri yükseldi. Erdoğan bunun üzerine, “Bu maskeli baloyu, bu matruşka oyununu, bu bukalemun siyasetini tersine çevirmenizi bekliyoruz” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Kılıçdaroğlu’na değinmeden bir miting konuşması yaptı diyecektim ki yanıldığımı az sonra anladım. Erdoğan, Yeni Zelanda’da yaşanan katliama değindikten sonra CHP Lideri’nin talihsiz sözlerini hatırlatarak, “Şu Bay Kemal’in söylediğine bakın. İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Sen ne menem bir adamsın ya” diyerek finali yaptı.

Haberin Devamı

İki lider, mitingin sonunda birlikte çıktılar kürsüye. Erdoğan ile Bahçeli, dün İzmir’de cumhur ittifakının ruhunu yansıtmak için her şeyi yaptılar. Rakiplerine birlikte vurup, mitinge katılanları birlikte selamladılar.

Yazarın Tüm Yazıları