Alex'in iki gölü kaldı

SÜPER Lig, adeta futbolun Birleşmiş Milletler’ini çağrıştırıyor. 43 farklı ülkeden 124 yabancı futbolcu kulüplerimizin formalarını giyiyor. Yıldızların toplam değeri 287 milyon 500 Euro... Brezilya 35 oyuncuyla ülkemizde futbol dünyasının Türkiye’deki şubesi gibi.

Yabancı futbolcular Türk futbolunu nereye götürür, nerede bırakır zaman gösterecek. Ama futbolun adeta yedi rengini tribünlerden izlemek de büyük bir keyif. Alışkanlık. Profesyonel futbol dünyasının izindeyiz. Hiç akla hayale gelmeyen süperler bir de bakıyoruz yeşil sahalarımızda. Son transferde özellikle başta büyük kulüpler hemen hemen yabancı oynatmayan kalmadı.

Yeni gelenlerle öncekiler tartışma konusu oluyor. Örneğin G.Saray ve Beşiktaş’ın yıldızları. F.Bahçe bu yolu en pahalı ve en şaşaalı biçimde kullanan bir kulübümüz. Ne var ki; bu sezon ezeli rakiplerinden durgun. Geçen transferlere bakınca Galatasaray’ın ünlüleri daha çok göz alıyor. Beşiktaş da G.Saray gibi güçlendi. Trabzonspor ise yeniden ayağa kalktı F.Bahçe Alex’le değirmenini döndürüyor. İspanya gol kralı Güiza ısınıyor. Yakında fiyatına değil, kariyerine uygun performans gösterecektir.

Dalya peşinde

Fenerbahçe’nin gelmiş geçmiş en klas yabancı oyuncularından biri olan Alex, iki gol daha atarsa 100. golüne ulaşacak.

Sarı lacivertli forma ile beşinci sezonunu yaşayan süper star Brezilyalı’nın karnesi şöyle; lig, Avrupa kupa ve hazırlık maçlarında 98 golde imzası var. Yüzün üzerinde de asist yapmış, yani pas vermiş. Yüzüncü golü bulduğu an Alex de Souza, yeni bir unvan daha bekliyor: Fenerbahçe tarihinde yüz gol atan ilk yabancı. 4 sezonda 100 gol. Müthiş bir istikrar. Brezilyalı kaptanın özellikleri çok. Öncelikle sportmen, tekme atmasını, hakemle dalaşmasını, kendi takım oyuncularıyla hırlaşmasını gören olmadı. Sahayı çıkıyor, santraya yakın bir yerde elini çime koyuyor. Bu alışkanlığı "Başarı duası" ve ondan sonra işine bakıyor. Öfkesiz bir yanardağ sanki. Zamanı geldi mi patlıyor. Tribünleri ayağa kaldırıyor. Alex takımının kazanması için her tür silaha sahip. Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği maçından sonra Can Bartu köşesinde şöyle diyor: "Allah’tan Alex var. Fenerbahçe’de büyük yük Alex’in omuzlarında. Sambacı takımını nereye kadar sırtlayabilir."

Alex’in iki gole daha ihtiyacı var. Dalya dediği an, bu yüzüncü gol onuru ona çok yakışacaktır. Taraftarlar Alex’i çok seviyor. Kaptan bunu hak ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları