CHP muhalefeti

CHP’ye oy vermeye hazır bir kitlenin, Genel Başkan Deniz Baykal ve parti programındaki yetersizlikler dolayısıyla oy vermediği safsatasına elbette katılmıyorum.

CHP’nin yeterli muhalefet yap(a)madığı iddialarına da katılmıyorum. CHP umut vermiyormuş... Neyin umudunu verecek? AKP ile yarışabilmek için onun gibi kömür ve erzak mı dağıtmalı? O zaman AKP’den ne farkı olur. Tek merkezden, uzaktan kumanda ile yönetilen, CHP’yi kuşatan müthiş bir fesat çemberi var. Tarih önünde sorumluluğu olan bir edebiyat yazarı olarak bu fesat çemberini ihbar etmek zorundayım. Çünkü Hürriyet Gazetesi’nde yazdığım her satır, ölümümden sonra bana hesap soracak. Gazete yazıcılarının büyük bir bölümünün böyle bir sorunu ve etik sorumluluğu yok.

111 YASA İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ

Bu nedenle CHP’nin yürüttüğü yasa(l) muhalefetini, mücadelesini sizlere aktarmak için CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na başvurdum. Gelen bilgiyi sizlerle paylaşıyorum:

"AKP döneminde toplam 111 yasa dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’ne İPTAL ve YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASI istemiyle başvurduk. Bu başvurulardan 62’si sonuçlandı. Bu 62 karardan 36’sında iptal kararı, 11’i için de yürürlüğün durdurulması kararı verildi. Buna karşılık, 13 dava CHP’nin başvurusu aleyhine sonuçlanarak, Anayasa Mahkemesi’nce reddedildi. Ayrıca 2 davada da yürürlüğün durdurulması istemi kabul edilmedi. 49 dava ise halen devam etmektedir...

CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması sonucu iptal edilen veya yürürlüğü durdurulan konuların bazıları şöyledir:

Emeklilerden sağlık katkı payı alınması; Zorunlu emeklilik yaşının 61 olarak belirlenmesi; Taşıtlardan bir kereye mahsus ek taşıt vergisi alınması; Kızılağaçlıkların orman sayılan yerler kapsamından çıkarılması; Federasyon faaliyetlerini yürütecek kimselerin yüksekokul mezunu olmalarının şart koşulması; TESK’te iki dönemdir görevde olan başkanların seçimlere katılmasının önlenmesi; Belediyelerin okul öncesi eğitim kurumu açabilmesi; Yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörlerinin Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın önereceği üç isim arasından seçilmesi; TÜBİTAK’ta boş bulunan bilim kurulu üyeliklerine Başbakan tarafından atama yapılması; Yurtdışından yardım alan derneklerin dolaylı yoldan bu yardımı siyasi partilere aktarmalarına imkán verilmesi; Kurulması öngörülen Kamu Denetçiliği kurumuna atama yapılması; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme iznini kaldırdığı tarihten geriye doğru bir ay içinde, kıyı bankalarındaki hesaplarını (off-shore hesaplarını) mevduat hesaplarına dönüştürenleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca sağlanan mevduat güvencesi kapsamından çıkarılması; Cumhurbaşkanı’nın seçiminde gözetilmesi gereken toplantı yeter sayısı ile ilgili TBMM kararı."

AVANTACI SEÇMENİN CHP’YE İHTİYACI YOK

Vicdan sahibi hiç kimse, CHP’nin TBMM’de ve yargı organlarında muhalefet görevini yerine getirmediğini kolay ileri süremez. Geçenlerde Beyoğlu’nda bir satış görevlisiyle konuşuyorduk. O da CHP’yi eleştiriyordu. Bunun üzerine, "CHP Taksim Meydanı’nda bir miting yapsa ve ’Bizim iktidarımızda herkes emeğinin karşılığını alacak’ dese oyu yüzde kaç artar?" diye sordum. Bana, "Hiç artmaz!" diye cevap verdi.

Avantacı seçmenin ne CHP’ye ne de yeni bir TİP’e ihtiyacı var! Ama CHP ve TİP türünden bir sol partinin her zaman hazırlıklı ve donanımlı olması gerekiyor. Doping ve Viagra istemez!
Yazarın Tüm Yazıları