Lagendayık Enişte Erdoğan’ın yerine oynuyor

LAGENDAYIK Enişte’ye meğer ne kadar çok kızan varmış. Benim 25 Nisan tarihli "Lagendayık Enişte Gardaş" yazımdan sonra torbanın ağzı açıldı. Enişte’nin hedef tahtalarından biri olan CHP’nin Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, haklı olarak, "AKP takımının yabancı oyuncusu" olarak tanımlıyor Enişte’yi! Haklıdır, az bile demiş!

Ciddiye alıyorum

25 Nisan tarihli yazımdan sonra, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği elitlerinden beni arayıp "Şu Joost Lagendijk patavatsızını ciddiye alma!" diyenler oldu, ama kimi ciddiye alıp-almayacağıma kendim karar verdiğim için "Enişte"yi ciddiye alıyorum.

Uzun uzun düşündükten, bir doluya bir boşa koyduktan sonra şuna karar verdim: Bu "Langendayık Enişte", Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine oynuyor. Ciddiye almam için bu bile yeter. Bunun için hevesi var, niyeti var! Yağ var, pirinç var! Pilav yapmak için tek şey eksik: T.C. vatandaşı olmak. Eğer şimdiye kadar olmadıysa. (Çünkü "elit vatandaş"ın jest ve mimikleriyle konuşuyor.) Enişte için bu da "mesele" değil. İki şekilde T.C. vatandaşı olabilir.

1. Bir T.C. vatandaşı bayanla evliliği üç yılı doldurunca.

2. Türkiye’ye üstün hizmetlerinden dolayı, Bakanlar Kurulu kararı ile hiç beklemeden T.C. vatandaşı olabilir.

Seçim yasasında T.C. vatandaşlığına yeni alınanlar hakkında hiçbir kısıtlayıcı hüküm bulunmadığı için ilk seçimde aday olup milletvekili seçilebilir.

Cumhurbaşkanı tarafından Bakanlar Kurulu’nu kurmakla görevlendirilmesi için de bir sınırlayıcı hüküm bulunmamakta.

Gözünü sevdiğim, anam-babam Türkiye! ABD mi, AB ülkeleri mi daha demokratik?

Medine dilencisi gibi

Enişte Bey, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi’ye bir protesto mektubu göndermiş. Başyazarımız mektubu özetleyerek yayınladı (08.05.08).

Enişte Bey güya "AKP kapatılacaktır" dememiş "İstanbul’da konuştuğum birçok insan, AKP’nin kapatılacağını düşünüyor" diyesiymiş!...

Meğer "CHP’yi anlayamıyorum" demiş de kimileri bunu "utanıyonuz" yapmışlar.

Eh sen böyle Medine dilencisi gibi kapı kapı, kahve kahve gezersen, kimle konuştuğuna dikkat etmezsen, sağda solda boşboğazlık edersen, sonu budur.

AKP ve Erdoğangiller henüz Enişte Bey’den kuşkulanmadılar. Hele bir kuşkulansınlar, "aile saadeti"ni bile bozarlar. Ailesinde Ermeni, Yahudi, Rum tohumu bile bulurlar.

Sol zırvaları paylaşmaz

Joost Lagendijk "Sol ve yeşil bir geleneğin üyesi olarak görüşlerimi herkesin paylaşmayacağını biliyorum" diyor. Galiba bu memlekette "sol gelenek"in bulunmadığını sanıyor. Bu memlekette "İştirakiyun" geleneği de, TKP geleneği de, TİP geleneği de, devrimli-devrimsiz sol gelenek de var. Bu gelenekler Enişte Bey’in zırvalarını paylaşmıyorlar.

Ancak Enişte Bey’e de katılıyorum: Türkiye, Avrupa Birliği’nin iş ve iç sorunudur. Yaptıkları "dışardan müdahale" değil. Ama bunun da bir edebi-adabı var. İtiraz edepsizlik ile adapsızlığa! Ve, gördüğü muamelenin onur kırıcı, aşağılayıcı olduğuna inanan millet, ne AB’ye ne de memurlarına güveniyor. Suçlu kim acaba?
Yazarın Tüm Yazıları