Fıstıki yeşil devrim

SOVYETLER Birliği dağılmadan birkaç yıl önce Sorbonne Üniversitesi’nde düzenlenen bir açık oturumda, komünizmin yıkılması durumunda, halkın nefret ettiği gayrimeşru Nomenklotura’nın (Sovyet eliti) meşruiyet kazanarak ülkenin yönetimini ve ekonomisini ele geçireceği öne sürülmüştü.

Bu öngörü sadece SSCB’de değil bütün eski Sovyetik ülkelerde gerçekleşti.

Daha önce, 15 Nisan tarihli "Eski Solcular Mezarlığı" adlı yazımda sözünü ettiğim Mark Mackinnon’un "Yeni Soğuk Savaş" (Destek Yayınları) adlı kitabı Nomenklotura’nın iktidarı ele geçirerek milyarderleşmesini, milyarderleşerek iktidarı ele geçirmesini ve ABD’nin bu ülkelerde tezgáhladığı renkli devrimleri anlatıyor.

Muhalefet ayaklanması

Bilindiği gibi, Avrupa Birliği, Sovyetik ülkelerin Avrupa’da olan büyük bir bölümünü, tekrar Rusya’ya kaptırmamak için kendine bağladı. Bunu yaparken de bu ülkelerin siyasal, hukuki ve ekonomik durumlarına bakmadı. Bunlara Türkiye muamelesi yapmadı.

ABD de bu ülkelerin geri kalanlarında Batı yandaşı yönetimler getirmek için, muhalefet ayaklanmaları ve renkli devrimler düzenledi. Örneğin, Orta Asya Türki cumhuriyetlerinde ve Beyaz Rusya’da başarılı olamadı ama Sırbistan, Gürcistan ve Ukrayna’da başarılı oldu.

Bakın ayaklanma ve renkli devrim nasıl düzenleniyor:

CIA -Soros NED

Tezgáhın gerisinde ABD hükümeti ve CIA var ama oyun sahasında George Soros ve onun Açık Toplum Enstitüsü, Cumhuriyetçi başkan adayı Senatör John McCain’in yönettiği The International Republican Institute (IRI), ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright’ın yönettiği The National Democratik Institute (NDI) ve finansmanı ABD hükümeti tarafından sağlanan The National Endowmen for Democracy (NED) bulunuyor.

Kumpasın ön saflarında NED ve Soros’un Açık Toplum Enstitüsü var.

Sırbistan, Gürcistan ve Ukrayna’daki ayaklanmaların öncülüğünü NED’den ve Soros’tan bağış alan Sivil Toplum Örgütleri yaptı. Sırbistan’da OTPOR, Gürcistan’da KMARA, Ukrayna’da PORA ve Sırbistan’da B92, Gürcistan’da RUSTAVI 2 adlı radyo ve televizyonlar rol aldı.

Sorosçular muhalif öğrenci topluluklarını örgütlüyor, bu örgütlere ve liderlerine paralar yağıyor. IRI, NDI ve özellikle de NED, "Demokrasi Projesi" adı altında Batı yanlısı partileri ve adayları pazarlıyor. Seçimlerde hile yapıldığını öne sürüp muhalifleri ve gençliği ayaklandırıyorlar ve iktidarları devirip Batı yandaşlarını iktidara getiriyorlar. Daha sonra kendi adamları da seçimlerde hile yapıyorlar ama o başka!

O kitabı okuyun

İnsanın aklına ne geliyor bakın: Madem ki Soros’un bulunduğu yerlerde ayaklanmalar oluyor, Türkiye’deki ne zaman? Türkiye’de durum değişik: IRI, NDI, NED ve Soros başka yerlerde muhalefetleri destekliyorlar ama Türkiye’de tam tersini yaparak AKP iktidarını destekliyorlar. Geçenlerde biri, bir televizyonda, Ecevit koalisyon hükümetini devirip, 2002 ve 2007 seçimlerini AKP için tezgáhlayarak ve AKP’yi destekleyerek ayaklanmasız ılımlı İslam devrimini gerçekleştirdiklerini söylüyordu. Çok doğru!

Adını verdiğim kitabı okuyun, Türkiye’de oynanan oyunu çözecek ve STÖ’lerdeki, medya ve basındaki aktörlerini kolayca bulacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları