Lagendayık Enişte Gardaş

LAGENDAYIK Enişte Gardaş kimdir? Kim değildir ki!1. Asıl adı: Joost Lagendijk. 8 Haziran 1957 tarihinde Felemenk’in (Hollanda’nın) Roosendaal kentinde doğmuştur. Utrecht Üniversitesi tarih bölümünden mezun olmuş.

2. Hollanda Yeşil Sol partisinden Avrupa Parlamentosu üyesi bir siyasetçi.

3. 1999 yılından bu yana Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu içinde yer almakta olup 2004’ten bu yana da bu komisyonda eşbaşkanlık görevi yapmaktadır.

4. Fethullahçı Zaman Gazetesi’nin (belirsiz aralıklarla yazan) bir yazarıdır.

5. İktidar partisi AKP’ye yakınlığı ve sempatisi ile ünlenmiştir.

6. 28 Ekim 2006 tarihinde gazete muhabiri Nevin Sungur ile evlenerek milli damat unvanını almıştır. Kayınpederi Nusret Sungur Yalova’da kuyumculuk yapmaktadır.

7. AB dış politikaları konusunda yayınlanmış iki kitabı vardır.

8. Resmi internet sitesi : (http://www.jostlagendijk.nl//)

HANIM KÖYLÜ DEĞİL

Görgü tanıklığıma dayanıp ve ona güvenerek bir gözlemimi sizlerle paylaşmak istiyorum: Yabancı kadınlarla evlenen erkekler "Hanım Köylü" olurlar. Fransız, Rus, Bulgar, Yunan, Ermeni, İspanyol kadınlarla evlenmiş olan gazeteci, yazar, sanatçı, politikacı tanıdıklarım ve arkadaşlarım oldu. Çoğunluğu "Hanım Köylü" idi. Bizim kızlarla evlenen yabancılar arasında çok ender "Hanım Köylü" gördüm. Tam tersine bizim kızlar "Koca Köylü" oluyorlar ve kocalarına pek ziyade hürmet gösteriyorlar. Türkleri kıskandıracak kadar!

Bizim "Lagendayık Enişte Gardaş"ın durumu "Hanım Köylü" kuralına uymadığı gibi, ortaya "Ali Fakıya yazdırdık, daha beter azdırdık!" özdeyişine uygun duruma geldi.

Belki bir ayrıntıya dikkat çekmem gerekiyor: "Enişte Gardaş" aslında Kemalist Cumhuriyet’ten, Türkiye laikliğinden, Kemalizm’den, Türk solundan ve CHP’den hiç mi hiç hazzetmiyor. Ama AKP’den, ılımlı İslam’dan, neoliberallerden, yeni mürtecilerden, solcu eskilerinden yana. Yani tamamen Türkiye karşıtı değil. Belki de iyice "Hanım Köylü" olduğu için taraf tutuyor. Taraf tuttuğu da tavırlarından, demeçlerinden ve Zaman Gazetesi’nde yazdığı yazılardan belli. Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi gazeteler konuk yazarlara yazı yazdırmıyorlar, diyelim. Peki konuk yazarlara yer veren Cumhuriyet’te neden yaz(a)mıyor? Görüşleri Zaman’ın zurnasına denk düştüğü için mi?

ENİŞTEYİ DÖVERLERDİ!

Joost Lagendijk,
5 Nisan 2008 tarihli Yeni Şafak Gazetesi’nde "Kapatma davası seçimlerin rövanşıdır!" diyor. Bu ne demek? Seçime AKP’ye karşı Yargıtay + Anayasa Mahkemesi Koalisyonu mu girdi?

"Arsız Damat", Yargıtay Başsavcısı’nın Anayasa ve yasalara uygun olarak açtığı ve Anayasa Mahkemesi’nin aynı ölçütlere göre kabul ettiği davayı "hukuk darbesi" olarak tanımlıyor! Yaptığı tam anlamıyla AKP amigoluğu, İslamcı lejyonerliği, bölücü tahrikçilik ve Cumhuriyet düşmanlığıdır!

Lagendayık Enişte Gardaş’ın, sahip olduğu sıfatlarla böyle davranmaması gerektiğini birinin anlatması gerekiyor kendisine, en azından karısı gelin hanımın ve kuyumcu kayınbabasının!

Yaptıklarının tersini yapsaydı, hükümet ve iktidarı hedef alsaydı, AKP zihniyeti vallahi falakaya yatırırdı enişteyi!
Yazarın Tüm Yazıları