Keşke

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası 17 aylık bir bebeğin tecavüze uğradığı bir ülkedir" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Gebze’nin ötesine geçemezsin" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası Batı’nın ahlaksızlıklarını almamaya yeminli bir iktidarın hüküm sürdüğü ülkedir" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası ’Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar / Anandan babandan ayrı koyarlar’ diye uyarıcı türküler söylenen bir yerdir" deseydi.

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orada öldürülürsün... Cinayetin ardından da ’Türkiye’nin tanıtımı açısından hiç iyi olmadı’ diye demeç patlatırlar" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası yılbaşı eğlencelerinde ülkenin en büyük meydanında turist kızların kameralar önünde tacize uğradığı bir ülkedir" deseydi...

Fethullah Gülen terörist mi?

AÇIK söyleyeyim: Gülen hareketi bana uymaz!

Bir kere benden "Şakirt" olmaz... İkincisi ben "mektep fetişizmi" yapanlara kılım... Üçüncüsü domates yetiştirir gibi "altın nesil" yetiştirme gayretlerini hep ironik bir gülümsemeyle karşılarım... Dördüncüsü Kayserili muhafazakar zenginden para toplayıp Senegal’de okul açmanın ne manaya geldiğini kavramam imkansızdır... Beşincisi şeffaflık bir numaralı ilkemdir...

Neyse... Uzatmayayım...

Şunu demek istiyorum: Gülen hareketinin ideolojik vasıflarıyla aramda kan uyuşmazlığı var...

Ama bu kan uyuşmazlığı, Gülen’in "terörist" suçlamasıyla mahkemelerde sürünmesine itiraz etmeme engel değil...

Gülen teröristmiş... Bir çete kurmuş... Memlekete şeriat getirecekmiş...

Suçlamalar bunlar...

Peki söyler misiniz?

Gülen bir terör örgütünün başı ise bu örgütün diğer elemanları nerede? Tek kişilik terör örgütü olur mu?

Gülen bir terör örgütünün başı ise bu örgütün yaptığı bir tek şiddet eylemi söyler misiniz bana?

Gülen bir terör örgütünün başı ise bu örgütün silahları, bombaları nerede?

Baykal’ın rakiplerine ’Farkın ne?’ soruları

BİR Türban konusunda Baykal’dan farklı ne diyorsun? Türban kamusal alana girmeli mi? Girmemeli mi? Eğer yanıtın "Girmemeli" ise... Söyler misin Baykal’dan farkın nerede?

İKİ Avrupa Birliği konusunda Baykal’dan farklı ne diyorsun? "Bizi istemeseler de AB yolundan dönüş yok" mu diyorsun, yoksa "Bu AB de çok oluyor" mu diyorsun... Eğer "Bu AB de çok oluyor" diyorsan senin Baykal’dan farkın nerede?

ÜÇ Sen "Ey asker! Ey yargı! Geri dur... Ben bu AKP’nin üstesinden gelirim" mi diyorsun? Yoksa "Demokrasilerde suç işleyen partilerin kapatılması gayet normaldir" mi diyorsun... Eğer ikincisini diyorsan Baykal’dan farkın ne?

DÖRT "Laiklik uygulamalarından doğan sorunlar" konusunda ne düşünüyorsun? "Var" mı diyorsun? "Yok" mu diyorsun... Eğer "yok" diyorsan, Baykal’dan farkın nerede?

BEŞ Miting meydanlarında şahlanan ulusalcılar konusunda ne diyorsun? Oralarda verilen mesajlarla muvafık mısın? Eğer muvafıksan Baykal’dan farkın nerede?

ALTI Taraf gazetesi mi? Cumhuriyet gazetesi mi? Bir seçim yapsan hangisini seçersin? Taraf’ı mı? Cumhuriyet’i mi? Eğer Cumhuriyet diyorsan, Baykal’dan farkın nerede?

YEDİ Avrupa tipi sosyal demokrasiyi mi hedefliyorsun? Yoksa laik bekçiliği mi? Eğer "Laik bekçilik" diyorsan, Baykal’dan farkın nerede?

SEKİZ Ülkenin en önemli sorunu "Şeriat tehlikesi" mi? Yoksa başka tehlikeler söz konusu mu? Eğer "Şeriat tehlikesi" diyorsan, Baykal’dan farkın ne?

DOKUZ İlçenin birinde meczupça dini şiirler yazan yaşlı bir kadın için mi tepki verirsin? Yoksa görevdeki generallerin hazırladığı "Darbe günlükleri" için mi? Eğer cevabın "Yaşlı kadının şiirleri" ise, Baykal’dan farkın nerede?
Yazarın Tüm Yazıları