Çiçek mi gönderelim?

GALİBA derdimizi anlatamıyoruz. Bu acaba bizim ifade yeteneğimizin kısıtlı olmasından mı yoksa muhatap kişilerin anlama konusunda bir sorunları olduğundan mı kaynaklanıyor, henüz çözebilmiş değiliz.

Diyeceksiniz ki, "Üçüncü bir ihtimal daha var. Yazdıklarınızı önemsemiyor olabilirler".

Hiç itiraz etmeyiz. Ama bir aşamada kimin doğru konuştuğu, kimin kendini aldattığı ortaya çıkar.

Bu kadar lafı dünkü yazımızla bugünkü gelişmeler arasındaki bağı ele almak için ettik.

Dün bu sütunda, "PKK’ya terör örgütü demeyen"lerin bu örgüt tarafından yapıldığı tahmin edilen Diyarbakır olayı karşısında ne diyeceklerini merak ettiğimizi söylemiştik.

Öyle ya, bu örgütün işlediği cinayetleri ve öteki terör eylemlerini bildikleri halde "PKK bir terör örgütüdür" demeyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) yetkilileri herhalde bir şey demek durumundaydı. Leyla Zana ile Hatip Dicle de...

Keza "Ben PKK’ya terör örgütü demem" diyen Mesud Barzani’nin de bir çift lafı olmalıydı.

DTP’lilerle Mesud Barzani ve Celal Talabani’nin düşüncelerini dün yaptıkları açıklamadan öğrendik. Barzani ile Talabani dün görüşmüş. Bunun ardından Celal Talabani basına, "Diyarbakır’daki saldırı insanlık dışı bir eylemdir. Olayı kınıyoruz" demiş, sonra da "Saldırının öncelikle Kürtlere yapılan bir darbe", barışı istemeyen ve sevmeyenlerin bir planı olduğunu belirtmiş.

Peki ya Barzani?

O
da "Diyarbakır’daki olayın terör saldırısı olduğunu, bunun öncelikle Kürtlere yapıldığını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını" ifade emiş.

Şimdi bir de DTP’lilere bakalım... Bu partinin Eşbaşkanı Emine Kaya, Diyarbakır’da dün gazetecilere, şiddet politikalarının sorunları çözmediğini, Türkiye’yi kaosa sürüklediğini ifade ederek, "Bu topraklarda artık kimse ölmemeli, herkes bu konuda duyarlılığını artırmak ve çözümü doğru koymak zorundadır" demiş.

Bu demeçlerin hiçbirinde, "Yapılan bir terör eylemidir. Onu yapan her kim ise, o tek kelimeyle teröristtir. Eğer yapan yahut yaptıran bir örgüt ise o da terör örgütüdür" şeklinde veya anlamında bir cümle var mı?

Bakın Mesud Barzani veya Celal Talabani’den değil, Hakkári’deki, Bingöl yahut Diyarbakır’daki insanımız kadar İzmir’dekini, Edirne yahut Ordu’dakini de temsil yetkisiyle donatılmış olan DTP milletvekillerinden söz ediyoruz. Tekrar soruyoruz... Bu sözlerin arasında PKK’yı hedef alan tek kelime var mı?

Barzani ile Talabani üstelik tam tersini ima ediyorlar. "Bu eylemin Kürtlere karşı yapıldığını" vurgulayarak, "Eğer Kürtlere zarar vermiş olmasaydı, sakınca yoktu" der gibiler.

En güzeli de Emine Kaya’nın "şiddet politikalarının sorunları çözmediği" yolundaki kehaneti...

Bu hanım her terör eyleminden sonra devletin eylemcilere çiçek göndermesini mi istiyor?

Elbet öncelikle teröristin başı ezilecek... Öteki politikalarla bunun ne ilgisi var?
Yazarın Tüm Yazıları