DP’de neler oluyor?

MERKEZ sağ, tarihinde yaşadığı ve hatta yaşayabileceği en büyük rezaleti 22 Temmuz seçimleri öncesi ve sonrası DP çatısı altında yaşamıştır.

Mehmet Ağar ve birkaç arkadaşı önce ANAP ile birleşmeye yan çizmişler, hakkında akçeli şaibeler çıkan bir liste hazırlayarak yetkinliği çok tartışmalı milletvekili adayları tespit etmişler ve en önemlisi partinin kasasından bugüne dek hesabını veremedikleri bazı harcamalar yapmışlardır.

Şahsım adına 06.06.2007 ve 18.07 2007 tarihlerinde Mehmet Ağar’a bazı ağır sorular sordum ama bugüne dek cevap almak mümkün olmadı.

* * *

Bir yeni örnek; 1 trilyon 653 milyar TL (1 milyon 653 bin YTL) ödenerek yaptırılan kamuoyu araştırmaları ile ilgili raporları bugüne dek gören olmadığı gibi bizzat ödemeyi yapan muhasip üye de raporları görmediğini, harcamayı genel başkan imzaladığı için imzaladığını GİK toplantısında bizzat ifade etmiştir.

Benzer şekilde anormal seviyede yüksek reklam, temsil ve bayrak-flama giderleri de ne detaylandırılmış, ne de doğru dürüst belgelendirilmiştir.

Millet de DP’nin biletini seçimlerde kesmiş ve gereken cezayı vermiştir. Seçim gecesi Mehmet Ağar istifa etmiştir ama bilmem kaçıncı rezalet olarak hálá genel başkandır!

Daha önce ANAP’ta uygulandığı gibi hesapları bağımsız deneticilerin incelemesi teklifi ise aradan geçen bunca zamana rağmen ısrarla savsaklanmaktadır.

Bütün bunları merkez sağa yaşatan Mehmet Ağar ve arkadaşları hálá görev başındadır!

* * *

DP 16-17 Kasım 2007 günleri Olağanüstü Kongre’ye gidecektir. Ama görünen odur ki Mehmet Ağar bu kongreyi iptal edip 14 Mayıs 2008’de yapılacak Olağan Kongre’ye dek seçim gecesi kendi iradesiyle bıraktığı genel başkanlık koltuğunu tutmak arzusundadır.

Neden?

Zira, Olağanüstü Kongre’yi yönlendiremeyeceğini, denetimi dışında yeni bir yönetimin oluşma ihtimalinin yüksek olduğunu görmüştür de ondan!

Kimsenin aday olmak istemediği zihinlere işlenirken birdenbire ortaya tabanın önemli bir bölümü tarafından desteklenen genç ve dinamik pırıl pırıl bir genel başkan adayı çıkmıştır:

Süleyman Soylu!

Herhalde, şimdi de Mehmet Ağar merkez sağda II. Süleyman döneminin başlamasından ürkmektedir. O zaman hesaplar orta yerlere dökülecektir.

* * *

1969 yılında İstanbul’da doğan Süleyman Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Süleyman Soylu, siyasal yaşamına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda başlamıştır. Ailesi DP geleneğinden gelen ve bu kültürün içinde yetiştirilen Süleyman Soylu, 1987-1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlenmiş, 1995 yılında ise DYP Gaziosmanpaşa’da yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.

17 Temmuz 1995 tarihinde yapılan seçimler neticesinde, 26 yaşında Türkiye’nin en genç ilçe başkanı olmuş, 1999 yılında yapılan DYP İstanbul Kongresi’nde ise 30 yaşında İstanbul İl Başkanı olarak seçilmiştir. 3.5 yıl boyunca sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden, 2002 genel seçimlerinde aday olmak için ayrılmıştır.

* * *

Yine cevap vermeyecek ama ben yine de Mehmet Ağar’a soruyorum:

Kendinizin aday olmadığınızı söylüyorsunuz...

O halde, 38 yaşında pırıl pırıl bir gençten neden bu kadar çekiniyorsunuz?

16 Kasım günü DP Olağanüstü Kongresi yapılmazsa şaibeler misliyle artacaktır!

Not: Bu yazı yazıldıktan sonra beklendiği gibi kongre ertelenmiştir.
Yazarın Tüm Yazıları