CHP’deki iç kavgalar AKP’nin ömrünü uzatır

TÜRKİYE, Ermenilerin ’soykırım’ iddiaları, bölücü terör örgütü PKK’nın katliamları ve ülkeyi bölme çabaları, Türk dış politikasını ipotek altına alan Kıbrıs sorunu ile işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk gibi yaşamsal ağırlıktaki iç ve dış problemlerle boğuşurken, ana muhalefet partisi CHP; yeni gündem yaratması gerektiği halde ’parti içi muhalefet ve kavga’ ile kendisi gündem olmaktadır.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in temel kurumlarından olan CHP; laik cumhuriyet, tekil devlet ve ulus devletin güvenlik supapı ve sigortası işlevi görmektedir.

CHP’yi Türkiye’nin kırmızı çizgileri ve demokratik rejim bağlamında işlevsiz kılabilecek ’parti içi kavga’ sadece CHP’nin seçmen tabanını daraltmakla kalmaz, aynı zamanda demokrasiyi güvencesiz bırakarak totaliter ve diktacı eğilimlere zemin hazırlar.

CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, Türk siyasal yaşamının günümüzdeki en donanımlı, birikimli, geniş ufuklu, uzun soluklu ve ülke sorunlarını kavrayan tek lideridir.

Salt, ’Baykal karşıtlığı ve Baykal gitsin’ stratejisi temeline oturan ’parti içi muhalefet ve kavga taraftarları’, Baykal’ın yerine kimi koymak istediklerini ve nasıl bir Türkiye projesi ile demokrasi standardı öngördüklerini de açıklamak durumundadırlar.

Ülkemizde 20 milyon gizli-açık işsiz, 20 milyon da yoksulluk sınırının altında yaşama mücadelesi veren yurttaşımız var. İşsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk Türk halkının adeta kaderi haline gelmiştir.

BAYKAL KARŞITLIĞI

Sosyal Demokrat CHP’nin hedef kitlesi olması gereken aydınlar, işçiler, memurlar, işsizler, yoksullar, büyük şehirlerimizi çevreleyen varoşlar; CHP’nin etki alanından çıkmış; AKP’nin ve etnik milliyetçi partilerin manyetik alanına girmişlerdir.

Kavgacı olmayan, ilkeli, ülke sorunlarına hakim ve çözüm reçeteleri olan parti içi muhalefet CHP’ye canlılık verir ve iktidara taşımada da sürükleyici güç olur.

Ancak; 22 Temmuz seçimlerini fırsat bilen parti içi muhalefet ’Baykal gitsin, sonrasına bakarız...’ dışında halka umut verecek hiçbir açılım göstermemekte, CHP’nin dışa dönük iktidar alternatifi olma yerine, enerjisini ’parti içi mücadelede’ tüketmesine neden olmaktadır.

Kurucusu Büyük Önder Atatürk olan ve 2. Cumhurbaşkanımız İnönü döneminde ülkeye demokrasiyi getiren CHP’de parti içi demokrasi, çoğulculuk anlayışı ve özgür muhalefet CHP’yi yeniden ülkenin umudu haline getirir.

Ancak; seçenek göstermeden, farklı bir program ortaya koymadan, kişisel ihtirasın yönlendirdiği, küskünlerden destek alan ve ’sadece Baykal karşıtlığı ve kavga temelli muhalefet’ ülkeyi de, CHP’yi de esenliğe götürmez; olsa olsa AKP’nin iktidardaki ömrünü uzatır ve dış güçlerin niyetlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olur.

Hüseyin ASLAN- Ege Koop Genel Başkanı-İZMİR

Hangimiz daha milliyetçi

BİZİM milli takım bu tutarsız oyunu ile Avrupa Şampiyonası’na katılmasın daha iyi. Çünkü bizde ’takım oyunu’ yok. Esas milliyetçilik Yunanlılarda var. Bizde ise ’milliyetçilik hikayesi’ anlatılıyor. Bizde milliyetçi geçinenler başlarına bantlar takıp sokaklarda ’Arapça’ bağırıyorlar. Bu nedenle ne politikada ne de sporda bir istikrarımız, bir inandırıcılığımız yok. Ne yaptığımız belli değil.

Şevki UYANIK-Betzdorf-ALMANYA


İDO’dan Adalar zammı %30-150

GENEL seçimlerde AKP’ye oy vermeyen Adalılar bunun bedelini vapur ücretlerine gelen %30-150 oranında zamla ödüyorlar.

Tek taraflı normal geçiş 2’den 2.6 YTL’ye; Akbil ile geçiş 1.4’ten 2.5 YTL’ye; öğrenci için geçiş 1’den 1.6 YTL’ye çıktı.

Adaların diğer yerlerden farkı ulaşım aracının sadece deniz ulaşımı olmasıdır. Yıllık enflasyonun %8 olduğunu söyleyenler %150 oranında zamla ne yapmak istiyorlar. Seçim zamanında yandaşlarına erzak, para vb. dağıtanlar, bu paraları halktan toplamaya başladılar. Adamıza Sn. Kadir Topbaş’ı götürürsek, İSKİ ve İGDAŞ altyapı çalışmalarından çıkartılan ve ada dışına götürülmesi gereken molozlardan adanın arkasında ve denizde oluşturulan ve ’Şehitler Ormanı’ adı verilen küçük adacığa götürürüz.

Uluç YURTDURU-Mimar-BÜYÜKADA

Kampanyadan uzak duranlar

HABERTÜRK kanalının, Mehmetçik Vakfı adına ’milli kahramanlarımız’ için düzenlediği bağış kampanyasına yaklaşık 598 bin kişinin 67.5 milyon YTL (67.5 trilyon TL) bağış yaptığını görüyoruz. Sizden ricam kampanyaya son yıllarda ülkemizin her karış toprağında ve her sektöründe faaliyet içinde gördüğümüz Doğu ve Güneydoğulu işadamlarımızın ne kadar iştirak ettikleridir. Medyada gördüğümüz şov dünyasının ünlüleri de buna dahildir. Ayrıca, Türkiye’de kurulu özellikle Amerikan, Alman ve Fransız şirketlerinin bu kampanyadan uzak durdukları da ayrıca dikkat çekmektedir. Neden acaba?

Mustafa K.ŞİMŞEK-KADIKÖY

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

"Cumhurbaşkanı ve Başbakan ’Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü bugüne dek ağızlarına almadılar. Ben de bu sözü dedirtinceye kadar çağrılarımı sürdürmeye devam edeceğim."

Nurettin KAPTAN

ANKARA

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

22 Temmuz seçimleri sürecinde CHP'nin Erzururm'da BOP haritasını afiş olarak yaptırıp astırdığı için billboard şirketine baskı yaptırarak toplattıran Erzurum'un AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in, ATV'de yayınlanan 'Halkın Yıldızları' isimli star yarışmasında finale kalan sanatçı adayı Selami Durmuş için dev afişler hazırlatarak astırdığını; bu arada Başbakan Erdoğan'ın sözkonusu afişler için açtığı hakaret ve tazminat davasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili adayı Erbaşar Özsoy ve Erzururm İl Başkanı Nevzat Özpeker ile partinin Basın Danışmanı Orhan Bozkurt için mahkemenin takipsizlik kararı verdiğini...

Haberin Devamı

PETROL-İş Sendikasının, Petkim ihalesinin iptal edilmesini isteyerek "Hukuken sakatlanan bu ihale süreci devam ettirilemez" açıklamasını yaptığını... DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, "Hükümetin, Hasankeyf için referanduma gidip gitmeyeceğini" sorduğunu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın buna "Türk hukuk sisteminde referandum tanımı yapılmaktadır. Bu konuda referandum yapılabilmesi için yasal düzenleme gereklidir" dediğini...

İSTANBUL Kemerbuzgaz Otoyolu'nda, geçen sene Merve Sonbay'ın, şimdi de Berk İnciroğlu'nun ve Kerem Ünlüer'in ölmeleri üzerine önlem alınması için bölge sakinlerinin yarın 12.00'de kazanın olduğu yerde (Yaşamkent karşısı otoyol) 'oturma eylemi' yapacaklarını... SÜPER FM 15. yaşını kutlarken MÜYAP ile işbirliği için sektörün büyük sorunu olan korsan müziğe karşı mücadele başlattığını...

Haberin Devamı

CANNES Film Festivalinde jüri ödülü alan ve İran'ın İstanbul Başkonsolosluğunun tepkisine yolaçan 'Persepolis' filminin 26 ekimden itibaren vizyona gireceğini...

BAĞIMSIZ Cumhuriyet Partisi'nin açıklamasında "Halkoylamasıyla ilan edilmiş metnin, iç hukuk yolları tükenmiş sayılacağından vatandaşlar için AİHM'ye başvurma yolunun açılmış olabileceğini" belirtildiğini..

Yazarın Tüm Yazıları