Balık kaçtı

YABANCI yabancı diyorsun, al sana yabancı. Hem de futbola yabancı. Rakibinde fazla bir şey yok. Bir de gol bulmuşsun, adamın seyircisi de doğru dürüst yok.

Kucağına geliyor. İki uyutacaksın, bir vuracaksın, tur garanti. Sakın bunları argo lisanı ile çok basit olarak yazdığımı düşünmeyin. Eğer biraz futbol oynamışsanız bunu görürsünüz. Ama Edu diye bir futbolcu çıkıyor, bir defa hata yapıyor, iki defa hata yapıyor, üç defa yapmaya fırsat kalmıyor, çünkü rakipte onu zorlayacak hal yok.

Ondan sonra da çıkıyorsun, 11 yabancı istiyorsun. 11 tane Roberto Carlos alırsan veya eşdeğerini tamam. Ama aklı başında yabancı ile düzgün yerliyi birleştirirsen, takılmazsın. Dün gece gruptan çıkmak çantada keklikti, zora soktun. Zico, Avrupa'da bu maçı da kaybetmedi. Ama Zico hala takım içindeki futbol rekabetini ateşleyemediği için suçludur. Dünkü maçta hangi futbolcu olursa olsun, eğer risk alıp değişiklikler yapabilseydi, -Bu 10. dakikada da olabilir, 50. dakikada da- bu CSKA Moskova burada geçilirdi.

Çünkü CSKA dün gece takımı, teknik adamı hatta seyircisi de dahil şaşkındı. Balık kaçtı. Ama Zico herhalde heyecanı seviyor. Önündeki maçlara bıraktı. Şu bir gerçek, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak futbolcular kaliteli olacak. Her yabancıya saldırırsan, dün geceki gibi olursun.

Maharet yöneticilik

Bizim yöneticilerin şuna takılmaması lazım, "Her kaliteli yabancı çok para değildir" Maharet, yöneticilik, "Az para ile çok iş yapmaktır" özellikle futbolda. Çünkü burada metrekareye ihale olmaz. Yani futbolcunun metrekaresi yoktur.

NOT: Allah'tan hakem sorunu da olmadı. Çünkü Türkiye'de futbolcuları ve yöneticileri onlar kurtarıyor. Avrupa'da da batırıyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları