İki hata

SONUÇTAN başlayalım; 2-2. Deplasmanda 1 puan güzel. Fenerbahçe’nin ilk yarıda oynadığı futbola bakıyoruz, topu rakibe bıraktılar. 1-0 öndeydiler, müdahaleleri yerinde yaptılar ve devreyi avantajlı kapattılar. CSKA Moskova belki bu bölümde topu iyi kullandı, ama Fenerbahçe de hızlı çıkarak tehlike yarattı.

İkinci yarıya bakıyoruz... 49 ve 53. dakikalarda Edu sahneye çıktı. Bir geri pası, yavaş... Rakip geldi, golü attı. Bir de panaltı... Oldu sana CSKA lehine 2-1. Böyle iki hatayı, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takım, bunları yapan oyuncu Brezilyalı ve son maçında milli takımının kadrosuna girmiş, yöneticilerin dediğine göre Milan’ın istediği bir futbolcu olabilir mi? Penaltı hadi tamam da, o geri pası olacak iş değildi.

Deplasmanda geride, ama Fenerbahçe reaksiyon gösterdi. Daha çok hücum yapmaya başladı. Edu’nun iki hatasına kadar CSKA’nın pozisyonu yoktu. Fenerbahçe şutlar attı, bir tane de Alex kaçırdı. Oyunda topu kullanan Fenerbahçe’ydi, ikinci yarıda geride olmasına rağmen rakibi pasivize etti, daha çabuk oynadı.

Moralleri bozulmadı

Roberto Carlos
biraz daha ileride, Vederson biraz gerisinde iyi anlaştılar. Vederson ileri giderse Carlos geride kaldı. Deivid takımın en iyilerinden biriydi. Geride, orta sahada, ileride her yerde Deivid vardı. Beraberlik golünü atan da oydu. Aurelio başlarda geriye oynuyordu, sonra ileri gitmeye başladı. Deniz, Aurelio’dan daha çok hücuma çıkıp, forvetlerin arasına gitti. Alex’in oyununda değişiklik yoktu, güzel bir de gol attı. Fenerbahçe 1-0 kazanabileceği maçta bir ara 2-1 geride gitmeye başladı.

Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda olumlu oynadı. İki hata oldu, ama en güzel şey moralleri bozulmadı. 2-1 geriye düşen takımın morali bozulur, oyundan kopar, ancak sarı lacivertliler mücadele güçlerini daha da artırıp yüklendiler. Sonuç olarak Fenerbahçe kazanabileceği bir maçı berabere kapadı. Aslında dönüp bakıyorsun, bir yerde de istediğini aldı.

Moskova’ya gelirken "Beraberlik memnun eder mi?" dense, herkes kabul ederdi. Deplasmanda önemli olan yenilmemek, bu arada kazanmak. 1 puan iyidir. Bu kupada puanla yukarı çıkılıyor. "İyi oynamak kötü oynamak önemlli değil, kazanalım denir" Fenerbahçe kötü de oynamadı.
Yazarın Tüm Yazıları