Önce kitap tanıtıldı sonra iftar sofrası kuruldu

Tarihte birçok olaya tanıklık eden, pek çok ünlü simayı ağırlayan, şu anda ise Bayraktar Holding’in yönetim merkezi olarak kullanılan İzzetabad Kasrı’nın hikayesi, Emine Çiğdem ve Mehmet Tugay tarafından kitaplaştırıldı.

Bayraktar Holding’e geçmeden önce ünlü oyuncu Belgin Doruk’un evi olan İzzetabad Kasrı ve bölgesinin 1600 yıllık öyküsüne ışık tutan "İzzetabad Kasrı Akıntıburnu’ndan Akıp Geçen Zaman" adlı bu kitabın tanıtımı, geçtiğimiz akşam yapıldı. Hüseyin-Nimet Bayraktar, ev sahipliği yaptıkları tanıtım sırasında konuklara bir de iftar yemeği verdi.

Ünlü sanatçı Erol Evgin’in konser verdiği geceye aralarında İzzet-İpek Günay, İbrahim Kefeli, Gönül Yazar, Edip-Sudet İlkbahar, İzzet-Roksi Garih, Kutlu Aktaş, Nevzat Ayaz, Hayri Kozakçıoğlu, Halis Toprak, Ekrem-Gül Bora, Göksel Arsoy, Ediz Hun ve Filiz Akın’ın da arasında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Konuklarıyla yakından ilgilenen Hüseyin Bayraktar, yaptığı konuşmada "Holdingimizin yönetim merkezi olan ve arazisi de kamuya ait bu bölgenin, kitapla daha iyi tanınacağına inanıyorum" dedi.

Alışveriş molası

7 aylık hamile olan Nazlı Öztarhan’a geçtiğimiz gün Nişantaşı’nda rastladım. Uzun süre doğacak bebeği için alışveriş yapan Öztarhan, yorulunca biraz nefes almak için Beymen Brasserie’ye girdi. Serinlemek için bir de kola siparişi veren Nazlı Hanım, yeterince dinlendiğine kanaat getirdikten sonra oradan ayrılıp, alışverişine kaldığı yerden devam etti.

70’inci yaşını dostlarıyla kutladı

İç mimar Kadir Akorak, 70’inci yaşını geçtiğimiz akşam Hotel Les Ottomans’daki Q Jazz Bar’da verdiği partiyle kutladı. Bodrum ve İstanbul’daki dostlarının yanı sıra Avrupa ve Amerika’daki arkadaşları da ünlü iç mimarı doğum günü partisinde yalnız bırakmamıştı. Akorak’ın giyim tarzıyla epey dikkat çektiği gecenin konukları arasında Ahu Tuğbay, Zeynep Us, Kemal-Feryal Gülman ve Karen Oksay da vardı.

Hande yeni sevgilisiyle Londra’da

Sahibi oldukları Falım ve First sakızlarıyla ünlü Intergum Grubu’nu geçtiğimiz aylarda 450 milyon dolara İngiliz Cadbury Schweppes’e satan Lolita-Jack Amram çiftinin küçük oğlu Philippe, bir aydır Hande Ataizi ile flört ediyor. Geçtiğimiz haftayı Philippe Amram’ın çiftlik evinde baş başa geçiren çiftin mutluluğuna diyecek yok. Yeni aşkı uğruna iki yıllık nişanlısından ayrıldığı öğrenilen Amram, önceki gün de Ataizi ile birlikte İngiltere’ye gitti. Amram’ın Londra’daki evinde kalacak olan çiftin tatili bir hafta sürecek.

Zor beğeniyor

Yücel-Zoltan Boronkay çiftinin, bilindiği gibi Sibel, Selin ve Simla adında üç kızı var. En büyük kardeş Sibel Boronkay, 6 yıl önce evlendi ve iki çocuk sahibi oldu. Geçtiğimiz hafta en küçük kardeş Simla da Moda Deniz Kulübü’nde hayatını Cem Tunakan’la birleştirdi... Ortanca kardeş Selin Boronkay’a gelince; o hálá bekar... Geçtiğimiz gün telefonla görüştüğüm Selin Hanım’a kendisinin ne zaman evleneceğini sordum. Cevabı "Ben biraz zor beğeniyorum, acele etmek de istemiyorum. Aradığım kişiyi buluncaya kadar bekar gezeceğim" oldu.

Liseli aşıklar gibi

Eda Taşpınar ne kadar medyatikse, babası Teoman Taşpınar da o kadar geri planda... Medyatik bir isim olmaktan ısrarla kaçınan, tanıyan herkesin "Tam bir İstanbul beyefendisi" dediği Teoman Bey, 7 kuşaktır İstanbul-Modalı... Zaten uzun zamandır da Moda Deniz Kulübü’nün başkanlığını yapıyor. Kendisine geçtiğimiz cumartesi günü öğle saatlerinde, kız arkadaşı Hayal Beyazıt’la Nişantaşı’ndaki Salomanje Cafe’de rastladım. Baş başa kahvaltı ediyorlardı. Birbirlerine yaklaşımlarıyla, liseli aşıklardan pek bir farkları da yoktu. Bu arada Hayal Beyazıt, yazılanların aksine Teoman Taşpınar’ın kızı Eda’yla aynı yaşta olmadığını, 41 yaşına bastığını söylemeden geçemedi. Yaşını saklama gereği görmeyecek kadar özgüven sahibi olan, fit vücuduyla yaşıtlarını kıskandıran Hayal Hanım’ın 41’inde olduğuna inanmak gerçekten zor.

100 bin dolarlık hediye

İlaç fabrikası sahibi Nezih Barut, Tohum Otizm Vakfı çalışmalarını desteklemek için Gilan sponsorluğunda hayata geçirilen "Her Çocuk Bir Mücevherdir" projesine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen davete katılmıştı. Barut, gecede düzenlenen müzayeden de Suzan Sabancı’nın tasarladığı küpeleri 100 bin dolara almıştı. Duyduğuma göre Berrak-Nezih Barut çifti bu küpeleri, iş hayatına atıldığında kızları Alpin’e hediye edecekmiş.

Mayısta evlenecekler

Gülbin Simitçioğlu’nun Haldun Peksayar’la evliliğinden olan kızı Tuğba Peksayar, evlilik yolunda... Paris Sorbonne Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapan Cenk Keskin ile Tuğba Peksayar, aynı zamanda Tuğba Hanım’ın doğum günü olan 5 Mayıs’ta nişanlanmıştı. Aile arasında yapılan sade bir törenle nişan yüzüklerini takan çifte, geçtiğimiz akşam Çırağan Sarayı’ndaki davette rastladım. Peksayar, nikah masasına oturmak için fazla beklemeyeceklerini, 2008’in mayıs ayında evlenmeyi planladıklarını söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları