Osetra havyarlı davet

Hotel Les Ottomans, 1’inci kuruluş yıldönümünü önceki akşam düzenlenen görkemli davetle kutladı. Hiçbir detayın atlanmadığı gecede, konuklara "altın havyar" olarak bilinen Osetra havyarının da yer aldığı eşsiz bir mönü sunuldu.

Hotel Les Ottomans’ın açılışının birinci yılı, önceki akşam düzenlenen görkemli davetle kutlandı. Siyah-beyaz kıyafet zorunluluğunun olduğu, Ahu-Ünal Aysal çiftinin ev sahipliği yaptığı davete, siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok ünlü sima katıldı. Konuklar arasında Tuncay-Emine Özilhan, Nurettin Hasman, Eda Taşpınar, Kemal-Feryal Gülman, Faruk-Hatice Süren, Mehmet Cansun, Murat Dedeman, Celal-Şebnem Çapa, Heves Ekinci, Ender Mermerci, Belma Simavi, Zeynel Abidin-Emine Erdem, İpek Tuzcuoğlu ve Dilek Ertek de vardı.

Her türlü detayın düşünüldüğü özel davet, Kübalı grup Xuimi’nin performansıyla renk kattığı bir kokteylle başladı. Açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı pek çok seçkin konuğu ağırlayan Hotel Les Ottomans, bu davet için çok özel bir de mönü hazırlamıştı. Osetra havyarı, ıstakoz kıskacı, mumlu balık yumurtası, geleneksel garnitürler, Amerikan sos eşliğinde başlangıç servisi olarak ikram edilen, taze nane yaprakları ile hazırlanmış Gazpacchio ve ızgara bonfile mönüde yer alan yiyeceklerdendi. Ladies Live grubunun dans şovunun ardından sahneye çıkan "Chico&The Gipsies" grubu ise şarkılarıyla davetlilere uzun süre hafızalarından silemeyecekleri bir gece yaşattı.

Kralların yiyeceği

Osetra havyarı, fındık tadı ile tanınmaktadır ve havyarlar arasında en çok çeşitlilik gösterenidir. Zira Osetra, dip beslenicisi bir balıktır ve dipte yedikleri, çıkardığı yumurtanın tadını bire bir etkilemektedir. Bir de havyarın kralı "Altın havyar" (uzmanlar bunun "Albino Osetra" veya bir tür Beluga olduğunu düşünüyorlar) var. Altın havyarı, Vatikan’da başpiskoposlar, Rusya’da çarlar, İran’da ise şahlar yermiş. İran’da halktan biri yerken yakalanırsa sağ eli kesilirmiş.

Doğuma iki ay var

Nazlı-Önder Öztarhan çiftinin evinde şu sıralar büyük heyecan yaşanıyor. Çünkü bir kızları olan çift, yaklaşık iki ay sonra ikinci bebeklerini de kucaklarına alacak. Bebeğin erkek olacağını aylar önce öğrenen çifte, geçen akşam Ortaköy’deki Anjelique adlı mekanda rastladım. Öztarhanlar, akşam yemeğini yedikten sonra, kulüp kalabalıklaşmadan ve volüm yükselmeden oradan ayrılıp evlerinin yolunu tuttular.

Zincir Meydan’a kadar uzandı

YKM’nin İstanbul Anadolu yakasındaki yeni adresi YKM Meydan, önceki akşam Meydan Alışveriş Merkezi’nde açıldı. YKM Yönetim Kurulu üyeleri Saruhan Tan, Lale Tuğlu Güven, Nuşin Oral, Fethi Ağralı, Gülay ve Oral Tan, konuşmalarında artık sektörde bir klasik haline geldiklerini belirttiler.

İstanbul tasarım haftası

Bu yıl 4-10 Eylül tarihleri arasında Eski Galata Köprüsü’nde gerçekleşen İstanbul Design Week (İstanbul Tasarım Haftası) çok ilginç bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Farklı disiplinlerden profesyonel isimlerin işlerinin sergileneceği "XXX Design" sergisinde, Türk tasarımcıların ’seks’ten ilham alarak hazırladıkları ürünler bulunuyor. Bu arada İstanbul Design Week’in açılış davetine DDF’in sahibi Esra Ekmekçi’nin ev sahipliği yaptığını da ekleyeyim. Bu özel davete Güler Sabancı, Halis Komili, Faruk Eczacıbaşı, Galip Gürel, Günseli Kato gibi pek çok ünlü katıldı. Hürriyet Gazetesi Görsel Yönetmeni Reha Erdoğan da projesi hakkında Süleyman Orakçıoğlu’na uzun uzun bilgi verdi.

Motosikletiyle kaza yaptı

Dedeman Otelleri’nin sahibi Murat Dedeman, önceki akşam Hotel Les Ottomans’ın davetindeydi. Geceye sevgilisi Olga Shylova ile katılan Murat Dedeman’ı koltuk değnekleriyle görünce, sebebini sormadan duramadım. Dedeman, geçtiğimiz hafta Fethiye’deki bir tatil köyünde düzenlenen "Korsan Gecesi" adlı maskeli baloya katılmak üzere, Harley Davidson marka motosikletiyle İstanbul’dan yola çıkmış. Ancak yolda kaza geçirmiş ve sağ ayak bileğini incitmiş. Bu yüzden de birkaç hafta koltuk değnekleriyle yürümek zorundaymış.
Yazarın Tüm Yazıları