Oğlumun nesli uçuracak

ANKARAMECLİS’in yemin töreninde CHP Lideri Deniz Baykal’a rastlıyoruz.

Önce dün bu köşede yer alan 1965 seçim raporuna değiniyor, "Öyle CHP’nin halka dans öğretmek istediği falan yok" diyor. Ama muhafazakárların hizmette cimri, geleneksel değerleri değiştirmede ısrarlı CHP’yi cezalandırma hevesine dönük ifadeyi hatırlıyor.

Ardından söz Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün yazısına geliyor. CHP lideri, Özkök’ün Kazaklarla küresel proje yürüten Burak Öymen’i (Onur Öymen’in oğlu) öven satırlarını kastederek, "Biz sanki üretim ve yatırımdan hiç hazzetmiyoruz gibi bir hava estiriliyor. Oysa Ertuğrul Bey’in yazdığı müthiş ve heyecan verici bir proje, gayet iyi farkındayız" diye yakınıyor. Kuliste Onur Öymen’e bu diyaloğu aktardığımızda aynı olumlu yaklaşımı, hatta biraz da babalık gururunu yansıtan yanıt alıyoruz: "Genç nesil, oğlumun nesli, Türkiye’yi uçuracak. Genç işadamları çok başarılı."

CHP’nin küresel sermayeye dönük politikası son dönemde büyük ölçüde yumuşadı. Yabancı yatırım dalgasına muhalefet yerine yönlendirme yaklaşımı benimsendi. Şakayla karışık şunu diyebilir miyiz bilmiyorum: Bazen oğulların doğru yaptığını babalar takip edebiliyor.

Gül’ü anladık, ya Arınç

SEÇİM bu ülkedeki en önemli üç koltuktan sadece birisini doldurdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, pazartesi günü yeni hükümet için görev alacak.

Diğer makama oturacak ismi yani Meclis Başkanı ile Cumhurbaşkanı’nı ise Meclis seçecek.

Meclis Başkanlığı için en güçlü aday Cemil Çiçek... Başbakan ile Abdullah Gül bu isme sıcak bakıyor, gruptan ciddi itiraz veya alternatif çıkmazsa Çiçek, Cumhurbaşkanı’na vekálet eden koltuğa oturacak. Çiçek dışında Köksal Toptan ve Vecdi Gönül’ün de isimleri Meclis Başkanlığı için geçiyor.

Ya Çankaya’nın yeni sakini kim olacak? Başbakan’ın yakın çevresine göre, "Henüz belli değil" ve Kabine’den Meclis’e kadar tüm dizayn bu karara göre şekillenecek.

Abdullah Gül’ün adaylığını Cemil Çiçek’e de soruyoruz. Yanıtı çok net:

- Geçen sefer iki gerekçe ileri sürüldü. Meclis süresini tamamlıyor, seçim yeni Meclis’e bırakılsın denildi. Ayrıca Meclis’te temsilde adalet sorunu olduğu söylendi. Yeni Meclis görevde, seçmenin yüzde 85’i temsil ediliyor. Yani iki gerekçe de ortadan kalktı.

Muhalefet Abdullah Gül’e itiraza devam ederse? Çiçek uyarıyor:

- Yeni bahaneler uydurulmaya kalkılırsa, herkesin koltuğu tartışılır hale gelir.

Gözüken o ki, Abdullah Bey geri adım atmazsa, "çekil" diyen çıkmayacak!

Ama yüzde 46.6’lık piyangodan asıl Bülent Arınç yararlanacak.

Arınç biraz da "Gül sendromu" ardına saklanarak parti ve/veya hükümette görev alacak.

Gül misyonu meydanlarda onay aldı, peki ya Arınç?

AKP’nin merkez partisi olma taahhüdüne yakışacak mı?
Yazarın Tüm Yazıları