Kime, neden oy vermeyeceğim oyumu kime vereceğim

22 Temmuz’da fazla geçe kalmadan oyumu kullanmayı planlıyorum.

Kime oy vereceğimi hiç bu kadar düşünmemiştim. Ama kimlere oy vermeyeceğimi ve nedenlerini iyi biliyorum. Önce vermeme nedenlerimi sıralayayım.

* * *

AKP: Zerre kadar itimat telkin etmiyor. Başbakan’ın, Bülent Arınç’ın, Abdullah Gül’ün ağdalı ve itinalı bir Türkçe ile yarattıkları olgun siyasetçi imajının karton maketten öte bir değeri olmadığını düşünüyorum.

Eleştirildiğinde "Bu ülkenin başbakanına nasıl böyle konuşursun" diye babalanan Erdoğan’ın her mitingde cumhurbaşkanını yuhalatmasını utanarak izliyorum. Hele önce yuhalatıp sonra "Lütfen, kendisi cumhurbaşkanıdır" diye sahte bir şekilde kitleyi sakinleştirmeye çabalamasına iyice sinir oluyorum. Ve bütün bunlar ben Sayın Sezer’e de bayılmazken oluyor. AKP’ye oy vermemek için bahane üretmeye gerek yok, güvenmiyorum; bu kadar basit. Bir de ben o torbayı affedemiyorum, olmuyor...

CHP: Zor bir karar benim açımdan aslında. Sadece ailemi üzmemek için CHP diyebilirdim fakat bunu yapmayacağım. Bir oyum var ve o oyu istediğim kişiye vereceğim.

Bunca yıldır "Aman CHP’ye vermeyip de kime vereceksin?.. Oyları bölme..." diye diye bu hale gelindi. Kusura bakmasınlar ama seçim sürecinde pek çok yerde duyduğum cümleyi katılarak tekrarlamak durumundayım: "Baykal olduğu sürece olmaz!"

"Memleketi düşün..." diyenler de rahat olsun; memlekete bir şey olursa, onu düşünecek olan zaten yine biziz, bir daha kurtarırız gerekirse!

MHP: Sözlerime "Yok daha neler" diyerek başlamak isterim. Daha gençken idam cezasının Meclis’te kaldırıldığı bir ülke istiyordum ben; meydanlarda yağlı urgan fırlatılan bir ülke değil. Bu konudaki fikrim değişmedi. Değişmeyeceğine de eminim.

DP: Mehmet Ağar ve partisinin Meclis’e girmesini gerekli olmasa da faydalı bulabilirim. Oy vereceğimden değil de, Mehmet Ağar meydanlarda konuşurken bakıyorum, yüzünde Erdoğan’ınki gibi bir özgüven veya Baykal-Bahçeli ikilisininki bir agresyon yok. Daha çok gülümsüyor ama gülümsemesinde elden kaçan, giderek azalan bir şansın pişmanlığını da okuyorum sanki. Benden oy yok!

BASKIN ORAN: Oyumu Bağımsız Sol Aday Baskın Oran’a vereceğim. Meclis’in ezberini bozması için, biraz beyin cimnastiği yaptırması için, yüce değerlerin sadece siyaset aracı olarak kullanılmasına birinin benim adıma karşı çıkması için, Meclis TV’yi izlerken "Yürü be hocam!" diyebilmek için, okuduğum programlar içinde kendime en yakın onu bulduğum ve her şeyden önce "siyasetçi" olmayacağını bildiğim için oyumu İstanbul İkinci Bölge Milletvekili Adayı Baskın Oran’a vereceğim. Her görüşüne katılmasam da Baskın Hoca oyumun tek sahibi; demokrasimize katkıda bulunması için adayım odur.

* * *

Oyumun boşa gitmeyeceğinden de eminim.
Yazarın Tüm Yazıları