Ali Şen’in ’seçimde sürpriz’ iddiası!

HAFTALAR önce seçim dönemi başlarken MHP’nin yükselişini anlatan ilk yazıyı sanırım ben yazmıştım.

"Devlet Bahçeli geliyor" başlıklı iki yazım bu köşede yayınlandıktan sonra benim MHP’li olduğumu, taraflı davrandığımı iddia edenler oldu.

Oysa bu iddiaların uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Bugüne kadar, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yüz yüze gelmiş bile değilim. Meslek hayatımda hep partisiz kaldım, bundan sonra da öyle olacağım. Ben bahsi geçen yazılarda sadece ve sadece gözlemlerimi nakletmiştim.

Sonraki günlerde birçok köşe yazarı, benim o yazılarıma benzer yazılar kaleme almak zorunda kaldı. Birçok gazete de Devlet Bahçeli’yi manşetlerine taşıdı. Yükselen MHP’nin yüzde 10’luk seçim barajını kolaylıkla aşacağı ve yüzde 15’lere ulaşacağı anlaşılıyordu.

Ben, CHP ile MHP oylarının toplamının AKP oylarını geçeceği görüşündeyim. Böyle bir durum, ülkemiz demokrasisi açısından da çok sağlıklı olacak.

* * *

Ali Şen’i hepiniz tanırsınız. Fenerbahçe’nin efsanevi başkanı da MHP’nin oylarını büyük oranda artıracağını düşünüyor, CHP’nin ise oy patlaması yaşacağını iddia ediyor.

Ali Şen’in, çok eski arkadaşım olduğu için tahminlerinde büyük isabet olduğunu iyi bilenlerdenim. Bakınız 22 Temmuz seçimleri için ne diyor?

"Eski yıllarda oyumun rengi Demokrat Parti idi, 1973 seçiminde Ecevit’e oy verdim, daha sonraki dönemde tercihim hep Süleyman Demirel oldu. Ancak bu seçimde oyum CHP’nin. CHP, Baykal’ın bile beklemediği bir oy patlaması yaşayacaktır. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anavatan ile birleşmeyi gerçekleştiremedi. Bunun faturasına katlanmak zorundadır. Son dönemde sınıfta kalan iki lider var: Biri Tayyip Erdoğan, öteki Mehmet Ağar.

Ben, MHP’yi iyi analiz ettim. Devlet Bahçeli sağlam bir lider. Eğer amacı sadece oy almak ve tribüne oynamak olsaydı MHP bugün yüzde 20’nin üstünde oy alabilirdi. Çünkü Türkiye’nin nüfusunun büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor ve bu gençlerin yarısından fazlası MHP’ye sempati duyuyor. Devlet Bey’in uygulayacağı katı bir milliyetçilik politikası, bu gençlerin sokağa dökülmesine ve MHP’ye rant sağlamasına kolaylıkla adres olabilirdi. Ancak, devlet adamı olmak başka bir özelliktir. Sayın Bahçeli, kışkırtıp kırıp dökme siyaseti yerine kucaklayıcı ve kavgadan uzak bir milliyetçilik politikasıyla gençleri sokaktan ve kardeş kavgasından uzaklaştırdı."

* * *

Ali Şen’in AKP ve CHP hakkındaki görüşleri de şöyle:

"İşim gereği Türkiye’nin her yerini dolaşıyorum. Aldığım izlenimler sonucu diyebilirim ki, AKP bu seçimde beklemediği bir hezimete uğrayıp büyük bir oy kaybı yaşayacak. AKP, korku ve sindirme politikasıyla çeşitli kesimlerin üzerinde baskı yarattı. 4.5 yıllık iktidarında, bin yıllık ordu ile sürtüşmeye girip, cumhurbaşkanlığı dahil, devletin bütün kurumlarıyla gerginliklere ve kutuplaşmalara yol açtı.

AKP’nin okuyamadığı Cumhuriyet mitinglerini en iyi CHP okudu ve ’Birleşin’ çağrılarına yerinde müdahaleyle cevap vererek pastadan büyük pay aldı.

Kararsız gibi görünen kitle sandık başında CHP’ye yönelecek, bu arada MHP de önemli oranda oy toplayacak. AKP’nin baskı, tehdit ve yıldırma politikasının ters tepeceğini hep beraber göreceğiz."

Böyle diyor Fenerbahçe’nin efsanevi başkanı... "Ali Şen’in tahminleri hep isabetli çıkar" sözü bakalım bu defa da gerçekleşecek mi? Doğrusu ben de merak ediyorum.

22 Temmuz’da, geçmişteki küskünlükleri, kırgınlıkları bir yana bırakarak mutlaka sandık başına gitmeli ve sorumlu Türk vatandaşı olarak oylarımızı kullanmalıyız. Kurtuluşumuzun en önemli şartı budur. Benim oyum, ehliyetsiz kişilere değil, ehil ellere olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları