İlahlar kurban isteyince...

ESKİ Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, haksız mal edindiği için askeri mahkemede yargılandı, 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

İki gün önce cezaevine girdi. Haksız olarak iki daire edinmiş. Cezasını elbette çekecektir.

Ya ötekiler? Türkiye geneline bakar mısınız!

Ortalıkta devleti ve milleti soyan, devletin ve milletin parasıyla seçim propagandası yapan, TOKİ mitingleri düzenleten, varoşlarda fasulye, bulgur paketleri, bu sıcakta ülke genelinde beleş kömür dağıtanlar nerede?

AKP’li bazı büyükşehir belediyelerinde, onlara bağlı yan kuruluşlarda ve belediye şirketlerinde hırsızlık arşa yükseldi, tavan yaptı.

O kesimin hırsızları, sorumluları, hortumcuları, çoluk çocuklarıyla birlikte malı götüren, yüzlerce trilyonluk işi kendilerine bağlı belediye şirketlerine verip yandaşlarına köşe döndüren, gizli ortaklıklar kuran, her imar olayından vurgun sağlayan hırsız, yüzsüz, namussuz belediye başkanları ve bürokratlar nerede?

Devletin ve milletin parasıyla varoşlarda oy avcılığına çıkıp işsiz bıraktıkları insanlardan oy kepçelemek için sadaka ekonomisi uygulayan, paket dağıtan sırıtkanlar, utanmazlar nerede?

Dokunulmazlık dosyaları Meclis’in tozlu raflarında bekletilen, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlardan yargılanması gereken milletvekilleri nerede?

Türkiye’de yargılanması gereken sadece İlhami Erdil mi vardı? Tek suçlu o muydu?

* * *

Tamamı kravatlı ve takım elbiseli en büyük hırsızlar, namussuzlar, aramızda geziyor. Onlar, silindir gibi ezip geçtikleri vatandaştan oy istiyor. "Biz dindarız" falan ayaklarına yatıp "aman vatandaş oyunu dinsizlere kaptırma" diye haykırıyor!.. Ve devlet arşivinde arama tarama sürdürülüyor:

"Satacak neyimiz kaldıysa getirin. Adamlarımızı çağırıp ihaleye sokun. Onlar 10 kazanıp ikisini bize versin. Yabancılara da haber uçurun, gelsinler."

Bir yandan da ilgili kurumlara haber gönderiliyor:

"Seçim öncesinde enflasyon rakamı düşük, büyüme rakamları yüksek olacak haaa! Yoksa borsa düşer."

Unutmayın, bizim borsanın yüzde 74’ü yabancıların elinde!

* * *

Aynı soruyu bir daha sorayım. Türkiye’de haksız mal edinen, dolayısıyla yolsuzluk yapmış olan tek kişi İlhami Erdil miydi?

Ötekiler nerede?
Onların üzerine niçin gidilmiyor?

Yanıtını hemen vereyim. Bizde özellikle bu dönemde bir anlayış var... Ve o anlayış kökünden sökülüp atılmadıkça, Türkiye hep soyulacak:

"Benim hırsızım iyidir. Ben kendi hırsız siyasetçimin, bürokratımın, belediye başkanımın üzerine gitmem. Hırsız bendense çalmasına göz yumarım, o yedikçe ben de avantamı alırım, zenginlerimi yaratıp paylaşırım. Kendi hırsızlarım için Meclis’ten af çıkarıp kurtarırım. Varoşlardaki fakir fukarayı da fasulye, bulgur, beleş kömürle tavlarım."

Bir yanda villalar, kaşaneler, yalılar, trilyonlar, uçaklar, devlet parası ve seçim öncesinde sadaka paketleri... Öte yanda ise Erdil’in haksız edindiği iki daire! Ülkeyi yöneten, trilyonları hortumlayan ve hortumlatan hırsız siyasetçilerin, bürokratların, belediye başkanlarının, ortaklarının ve hempalarının, yaklaşan hesap gününe kadar gözü aydın!

Böyle bir ortamda ilahlar kurban istiyordu! O kurban bulundu ve içeri atıldı.

İlhami Erdil’e 2 yıl 6 ay yetmez! Üzerine gidilmeyen kravatlı hırsızların cezasını da ona çektirmeli, ibret olsun diye müebbet vermeli!

ÖDÜL VE TEŞEKKÜR

İSTANBUL Yeditepe Üniversitesi’nden gelen mesaj:

"Yeditepe Üniversitesi’nin bu sene ilkini düzenlediği Basın-Sanat Ödülleri 2007 töreni 5 Temmuz günü yapılacak. Üniversite öğrencilerimiz, okumak için en çok tercih edilen köşe yazarı olarak sizi seçmiş bulunmaktadır...

İstek Vakfı Başkanımız Bedrettin Dalan ve bizler, katılımınızla törenimizi şereflendirmenizi arzu etmekteyiz."

Bunlar güzel ve onurlu ödüllerdir. Kafadan verilmeyen, binlerce öğrenciye uygulanan anketlerle ortaya çıkan sonuçlardır.

Fakat gelin görün ki, ben Ankara’da seçim öncesinde en yoğun tempo içindeyim. Yaklaşık 10 aydan beri bir tek gün bile hafta sonları dahil tatil yapma, yazılarıma ara verme lüksüne sahip olamadım.

Bugünkü törene katılamayacağımı da Yeditepe’ye bildirdim. Gönlüm onlarla olacaktır. Beni onurlandıran bu ödül için çok teşekkür ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları