Rezaletin böylesi

DÜNKÜ yazımda değinmiştim, bugün fotoğrafını size iletiyorum. (Minareler ringin iplerine denk geldiği için tam görünmüyor.) Cumartesi gecesi Ankara’da boks maçları vardı. Sinan Şamil Sam’ın şampiyonluk maçı dahil on maç yapıldı.

Ring zemininin neredeyse tamamını kaplayan bir amblem yerde, ayaklar altında. Üzerinde Ankara, altında Büyükşehir Belediyesi yazıyor. Bu amblem, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait! Mucidi Melih Gökçek.

Üzerinde iki minare var. Bunlar Kocatepe Camii’nin minareleri. İki minarenin arasında bir de kubbe var. Yani tümüyle cami.

Bu kutsal kavramlar yerde, ayaklar altında eziliyor, çiğneniyor. Maçlar bir televizyon kanalından canlı yayınlanıyor. Bu rezalet, dinimize karşı yapılan bu inanılmaz saygısızlık milyonlarca insan tarafından izleniyor.

İşin daha da acı tarafı, Melih Gökçek de orada! Maçları izliyor. Ayaklar altında çiğnenen kutsal kavramlar ringin üzerine serilmiş, gözlerinin önünde. Ama hiçbir şey yapmıyor. Niçin?.. Çünkü cami simgesini, kutsal kavramları yere serdiren ve ayaklar altında çiğnenmesine neden olan kendisi.
/images/100/0x0/55eac3acf018fbb8f89537d5
Dahası, çiğneyen sporcuların ve hakemlerin bir bölümü de Hıristiyan!

* * *

Sevgili okuyucularım, şimdi bir düşünün. Bu rezaleti yaratan örneğin bir CHP’li belediye olsaydı, askerler olsaydı, bu iktidara karşıt bir kişi veya kurum olsaydı, ya da bu saygısızlığı yurtdışında bir ülkede birileri yapmış olsaydı, bizim İslamcı medya kıyameti koparmaz mıydı?.. Ve haklı olmaz mıydı? Kim ne diyebilirdi?

Şimdi bakıyorum, bu kesimden tık yok! Kutsal kavramlar Melih’in önünde yere serilmiş -zaten kendisi serdirmiş- ve yarattığı eseri, rezaleti, çirkinliği, densizliği sırıtarak izliyor!..

Ve sözünü ettiğim İslamcı kesim bu olayı görmezden geliyor!

Bunların hep uyguladığı çifte standart işte budur. Yutmayın, aldanmayın, kanmayın.


SAMSUN BÜYÜKŞEHİR VURGUNU

BİZİM Ankara Bürosu’nun polis adliye muhabiri Nurettin Kurt’un çarpıcı haberini bugün Hürriyet’te okuyun lütfen. Nurettin’in elinden uçanla kaçan kurtulur. AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan inanılmaz vurgun gerçekten korkunç boyutlara ulaşmış. Ne ararsanız var. Yok yok! Nurettin bunları belgelemiş.

Burada ısrarla yazıyorum. AKP’li belediyelerde ve onların emrindeki belediye şirketlerinde Türkiye’nin en büyük hırsızlık, yolsuzluk, vurgun ve hortumları gerçekleşiyor. Bağışlar, avantalar, rüşvetler!..

Bir yanda dinden, imandan, Müslümanlıktan söz edenler, trilyonları cukkalıyor.

Belediye şirketleri hiçbir denetime tabi değil. Belediye ihale ve alımları onlara veriliyor, sonra vurgun gerçekleşiyor.

Dikkat ediniz, AKP iktidarı bunları bildiği halde hiçbirinin üzerine gitmiyor. Niçin?.. Çünkü belediyeler ellerindeki o inanılmaz para gücüyle iktidara çalışıyor, iktidar yandaşlarına köşe döndürüyor. Bu süreçte korkunç rüşvetler dönüyor.

Bazı başkanlar dahil, açık ve gizli ortaklıklar kuruluyor.

Bazı belediye başkanları, aileleri, çoluk çocukları, belediye bürokratları, şirket yöneticileri vesaire malı götürüyor. Nurettin’in bugünkü haberi, vurgunun Samsun boyutunu gözler önüne seriyor.

22 Temmuz seçiminde iktidar değiştiği anda tüm belediye hırsızları ile bunlara yol verenler mutlaka yargılanacak, hesap sorulacak.
Yazarın Tüm Yazıları