Baskın Hoca geliyor

DUYDUK duymadık demeyin!

Sosyalistlerin, Birikim’cilerin, Cihangir’in, Radikal İki okurlarının, Açık Radyo sponsorlarının, İletişim Yayınları’nın, baldırı çıplakların, Bodrum’u ilk keşfeden solcuların, ÖDP’nin, azınlıkların, Bilgi Üniversitesi dostlarının, türbanıyla üniversiteye girmek isteyen kızların, Alaçatı tiryakilerinin, "Orhan Pamuk sen bizim her şeyimizsin" havasında olanların, Murat Belge’nin, "Baykal solu temsil edemez" diyenlerin, eşcinsellerin, Murathan’ın, Birgün Gazetesi’yle dayanışanların, "Hepimiz Ermeni’yiz" sloganını icat edenlerin, Bilsak Beşinci Kat’ın, Müjde Ar’ın bir milletvekili adayı var!

Prof. Baskın Oran...

Gömleğinin yaka düğmesini iliklemesi ve özenli sakalıyla uzaktan bakıldığında biraz "hacı amca"ya benzeyen...

Kenan Evren’le "Tehlike hálá geçmemiş iken" kafa yapacak kadar cesaret sahibi...

Yalçın Küçük’e göre fazla renksiz, Sadun Aren’e göre fazla renkli...

Tabu deviren... Put yıkan...

Mülkiye’nin en nüktedan ve en aykırı hocası Baskın Hoca’dan söz ediyorum.

Efendim, Baskın Hoca İstanbul İkinci Bölge’den bağımsız milletvekili adayı.

Kendisi...

Cihangir entellerinden, tiyatro heveslisi kızlardan, anarşist gruplardan, yeraltının aykırı gençlerinden, eski tüfeklerden, ilk filmini çekmek için para arayan bunalımlı yönetmen adaylarından, şair eskilerinden, "Bebek Kahve" müşterilerinden, "Leyla"ya takılanlardan oy bekliyor.

Ancak bunların oyu, çatlasan birkaç bini geçmeyeceğinden...

Ve Hocamız da aşırı gerçekçi olduğundan...

İstanbul İkinci Bölge’nin varoş semtlerinden gelecek "50 bin Kürt oyu"yla işi bitirmek istiyor.

Ne diyelim? Kolay gelsin.

Baykal’a övgü

BİZDE parti liderleri seçime haftalar kala, "Partim büyüsün, diğerleri küçülsün" havasına girerler.

Ve yolda çekilen her türlü numarayı mübah kabul ederler.

Ancak... CHP Lideri Deniz Baykal, yaptığı son açıklamayla bu pis geleneği tersine çevirdi.

Baykal, şehit cenazelerinde yapılan hükümet protestoları konusunda öyle bir açıklama yaptı ki, bize sadece "İşte sahalarda görmek istediğimiz tavır" demek düştü.

Lafı eğip bükmeden konuşan Baykal, "Camide kimse kimseyi suçlamamalı. Camilerdeki protestolar caminin uhrevi havasına ters düşüyor" dedi.

Baykal bu açıklamasıyla büyümüştür ve övgüyü hak etmiştir.

Keşke... "Camilerdeki protestolar gayet normal" diyen MHP sözcüsü de siyasi hırsa yenik düşmeseydi ve Baykal kadar sağduyulu olsaydı.

Hazımlı ol ki genç kalasın

MADEM kendi özgür kararıyla başını örtme kararı alan kızlara saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyorsun... O halde kendi özgür kararıyla başını açan Ali Müfit Gürtuna’nın eşi Reyhan Gürtuna’ya da saygı göstermek zorundasın.

Madem iktidardasın, madem toplumsal algıyı iyi yönetemedin... O zaman şehit cenazelerinde ortaya çıkan protestoları önlemek için "Kamerayla adam yakalamaca" oyunlarına kendini kaptırmamalısın.

Madem iktidar partisinin şehit cenazelerinde protesto edilmesini "normal" ve "makul" bulunuyorsun... O zaman iktidara geldiğinde aynı protesto sana yöneldiğinde gıkını bile çıkarmamalısın.

Madem "aday adayı" olarak siyasi parti liderlerinin seninle ilgili bir karar vermelerine razı oldun... O zaman listeye giremediğin zaman, "Bu nasıl seçim? Nerede demokrasi?" falan diye tepki göstermek yerine gıkını bile çıkarmamalısın.

’Din halkın afyonudur’ diyen sakallı kimdi?

RADİKAL Gazetesi’nde yayınlanan "DP’den AKP’ye Merkez Sağın Kısa Tarihi" başlıklı yazı dizisini ilgiyle takip ederken...

Demokrat Parti devrinin fikir adamlarından sağcı düşünür Ali Fuad Başgil’in, "Komünizm ve din" konusundaki görüşlerine rastladım.

Ali Fuad Başgil, "Komünizmle mücadelede dinin rolü" konusunda şöyle diyor:

"(İnsanın) neden onun var da benim yok diye sorması... İşte komünizmin anası budur. Din bu sualin cevabını verir. Dindar insan bu cevabı bilir ve içi rahat eder."

Bu cümleleri okuyunca aklıma geldi:

Bir adam vardı... Hani gür sakalları olan... Hani dünyayı sarsan bir "manifesto" kaleme almıştı... Hani "Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir" demişti... Hani işçi sınıfına "Zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok" diye gaz vermişti... Ha bir de, "Din halkların afyonudur" diye buyurmuştu...

Sahi kimdi o gür sakallı adam?
Yazarın Tüm Yazıları