İnsanlar ve sorular

GERÇEKTEN insan olmak zor zanaat. Kriz dönemleri insanların yaşadıkları ikilemleri, içine düştükleri çelişkileri daha net ortaya koyuyor. Bugün bazı insanları yad edeceğim ve bazı sorular soracağım:

Nazlı Ilıcak:

Ben eskiden Nazlı Hanım’a hayrandım. Demokrat ve cesur duruşu beni çok etkilerdi. Ancak, son yıllarda gerek yazıları, gerek TV programları açık ve seçik AKP iktidarının propagandasına adanmaya başladı. Nazlı Hanım AKP’ye neden bu kadar pervasızca yaranıyor diye çok merak ediyordum. Meğer, gönlünde milletvekilliği varmış. Nazlı Hanım AKP aday adayı oldu. Ama, AKP kendisini değil seçilecek bir yerden aday yapmak, listeye dahi almadı. Şimdi merak ediyorum: Nazlı Hanım, nasılsınız?

* * *

Yaşar Okuyan:

Memleketi Yalova’da sokakta rahat yürüyemeyeceği, zira ilkesizliği kendine şiar edindiği söyleniyordu. Siyaset hayatına MHP’de başlamış, ANAP’ta devam etmiş, 2002 yılında ANAP çökerken tekrar MHP’ye dönmüş, en nihayetinde de Hür Parti genel başkanı olmuştu.

Okuyan Türk siyasetinde yeni bir gelenek başlatarak evvelsi gün de CHP’ye ilhak etti. TV’den gördüğüm kadarı ile Deniz Baykal ilhakı ayıp olmasın diye kabul etti.

Yaşar Okuyan’a soruyorum: Deniz Baykal’ın emrine girmek nasıl bir duygu veriyor?

* * *

Yiğit Bulut:

CNN-Türk
gibi ciddi bir TV kanalında paranın metresini ölçen bu genç arkadaş yaptığı programı bir ekonomi-politik bir program edasında takdim ediyor. Ancak, bazen ettiği kelam beni şaşırtıyor. Geçenlerde (8.6.07) de zamanında Apo’yu TSK’nın teslim aldığını, şimdi de Türkiye’deki terörün başı olan Kuzey Irak lideri Barzani’nin derdest edilmesi gerektiğini söyledi. Apo’yu Türkiye’ye ABD’nin teslim ettiğini zamanın başbakanı rahmetli Bülent Ecevit bizzat ve resmen söylemişti. Merak ediyorum:

Başbakan’ı yalanlayan istihbarat bilgisini nereden aldınız? Barzani’nin Türkiye’deki faaliyetleri hakkındaki üst düzey bilginiz hangi kaynağa dayanıyor? Barzani derdest edilirken sadece eli mi bağlanacak, yoksa gözüne siyah bant da çekilecek mi?

* * *

Recep Tayyip Erdoğan:

Kuzey Irak konusunda ne dediğini anlamak mümkün değil. Zaten bir dediği bir dediğini tutmuyor. Son günlerde arazi olmayı ise tercih ediyor. Sınır ötesi operasyon için grubundan karar alacak gücünün olmadığı dedikodusu aldı başını yürüdü.

Soruyorum:

Sınır ötesi operasyon yapmak için TBMM’ye tezkere getirecek misiniz, yoksa buna gerek olmadığını açıkça beyan edecek misiniz?

* * *

Mesut Yılmaz:

Rize’den bağımsız aday olmak cesaret işi. Kutlarım. Sonradan sağı da birleştirir. Ancak, aklımda basit bir soru var. Seçimde propaganda yapmak çok pahalı bir iş. Acaba, şeffaf politika yapmak adına; harcamaları kalem kalem kamuya açıklaması için seçim bütçesini bir heyete teslim eder misiniz? Böylece ülkede bir ilkin başlatılmasına önayak olur musunuz?

* * *

Mehmet Ağar:

Siyaset tarihinde
böyle kaç rezalet yaşandı, bilmiyorum.

DP’nin genel başkanlığından istifa etmek için seçim sonrasını mı bekleyeceksiniz, yoksa hemen istifayı düşünüyor musunuz?
Yazarın Tüm Yazıları