Mehmet Ağar’a açık mektup!

SAYIN Ağar;Sizinle káh baş başa, káh başka gazeteci dostlarla keyifli sohbetlerimiz oldu. DYP ile Anavatan birleşmeye karar verdiklerinde sizinle ilk röportajı büyük bir hevesle yapan da bendim.

Siz adı geçen sohbetlerde bana ve diğer gazeteci arkadaşlara değişim rüzgárına açık, herkesi kucaklamaya hazır, Kürt meselesinde özeleştiri yapan ("dağda siyaset yapacaklarına ovada yapsınlar"), liberal-demokrasiyi 21. yüzyıla taşıyacak lider görüntüsü çizmiştiniz.

Ancak, aklıma bir konu takılmış olmalı ki:

Sizinle yaptığım röportajın ardından partinizle ilgili yazdığım üç makaleden 9 Mayıs 2007 günü yayınlanan "Mehmet Ağar Ne yapmalı?" başlıklı yazıda siyasette insan sermayesine atıfta bulunmuş ve aynen şöyle yazmıştım:

* * *

"Eğer DYP 2002’de i) meydanları AKP’ye teslim eden, ii) özellikleri kendinden menkul, iii) suratları çoktan eskimiş ve iv) milleti bıktırmış insanları öne sürecekse, şimdiden bilinsin ki, birleşmenin ateşi kısa sürede sönecektir.

Zaten, onların yarattığı alerji milleti 2002’de AKP’ye itmiştir...

...Eski suratlar ön plana çıkarsa, bir liberal demokrat olarak, şu anda heyecan duyduğum merkez sağdaki yeni oluşumdan ilk soğuyacak kişilerden birisi olacağımı şimdiden ilan ediyorum!"

* * *

Sayın Ağar;

Birleşme çöktüğünde çok kızdım ama milletvekili aday listeniz yayınlanınca değil soğumak, DP’den tamamen koptum!

Mümtaz Yavuz, Muzaffer Atılgan, Turhan Tayan, Orhan Keçeli, Necdet Menzir, Yaşar Topçu, Eyüp Aşık, Sedat Bucak vb. (adlarını yazmayı unuttuğum eski tüfeklerden özür dilerim) gibi son kullanma tarihi çoktan geçmiş insanlarla yola çıktınız.

Birkan Erdal, Ülkü Deniz Arıboğan gibi partinize gönül vermiş gerçek değerleri es geçtiniz!

Ülke nüfusunun %65’i 35 yaşın altındayken, Allah aşkına neden kullanılmış malzemeden yeni bina yapmaya kalkarsınız?

Madem siz bu isimlerle yola devam etmek istiyorsunuz, size hayırlı yolculuklar dilerim!

Eski tas eski hamam siyaseti size ne getirecek, hep beraber göreceğiz!

* * *

Partinizi bir sonraki seçimde TBMM’ye sokamazsanız siyaseti bırakacağınıza dair sözünüzün takipçisi olacağımı da önden ilan ediyorum!

Bazıları baştan DP’den umudu kesmiş olmalı ki:

Yılların Kırat’ı Antalya, Bilecik, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin illerinde aday dahi bulamıyor.

Kamer Genç Tunceli’de 1. sırada olmasına rağmen DP’den ayrılıyor.

Keza, Mesut Yılmaz bağımsız aday olmayı tercih ediyor.

Saffet Arıkan Bedük 2. sırayı beğenmiyor.

Düne kadar sağ kolunuz olan Bahattin Şeker, Mümtaz Yavuz’a "Girdiğin her yeri karıştırıyorsun" diyerek bağırıyor ve DP adaylığından çekiliyor.

Sağ kolunuz çok ağır bir ithamda bulunuyor, akçeli işlerden bahsediyor:

"Ben teşkilattaki şaibe işler nedeniyle istifa ediyorum. Başka bir partiye de gitmiyorum. Arkadaşımız cebinden çıkardığı káğıtlara göre liste yapıyor. Böyle birilerini hoşnut etmek için particilik yapamayız." (Hürriyet.com.tr-05.06.07)

* * *

Elveda Sayın Mehmet Ağar!
Yazarın Tüm Yazıları