MHP’nin OHAL iddiası

ANKARAMHP Lideri Devlet Bahçeli, Almanya ve Hollanda gezisinden geçen hafta döndü.

Çarşambadan bu yana aday listelerine dönük eğilim yoklaması ve anketleri inceliyor.

Listeler muhtemelen bu haftanın ilk birkaç günü kesinleşecek.

MHP bu seçimde özel bir iddia taşıyor: Eski OHAL bölgesinden vekil çıkartmak.

Diyarbakır, MHP’nin vekil hedefine en yakın olduğunu düşündüğü kent.

Son aylarda Devlet Bahçeli’nin odasında belge ve dosyadan geçilmiyor. MHP lideri, seçim beyannamesini mümkün olduğunca çarpıcı kılmaya çalışıyor.

70 ayrı konuda her biri tek satırlık tespit içeren metin yerine... Türkiye’nin seçilmiş 10 kadar sorununa kapsamlı çözüm sunmak daha makul gözüküyor.

MHP’nin seçim kampanyasını nerede başlatacağına gelince... Mersin seçeneği CHP’nin dünkü mitingiyle geriye düştü. Yanlış mesaj verilmekten korkulmasa Trabzon olabilir. Veya AKP’ye meydan okumak açısından Erzurum seçilebilir. Tabii Konya ya da Adana gibi kentler de unutulmamalı.

Bence MHP sokağa çıkmadan yapılan anketler yanıltır.

Yolun yarısını aşmış işsizler

ODALAR Birliği’nin seçimsiz genel kurulu bugün.Anadolu’nun dört bir yanından gelen bini aşkın delege liderleri dinleyecek.

Yalnız her zamankinden farklı olarak bu kez önce siyasiler konuşacak. Çünkü Başbakan’ın kent dışında programı, Mehmet Ağar’ın kurultayı var. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bugünkü konuşmasında kullanır mı bilmem...

Ama ekonomik sunum dosyasında çok çarpıcı bir veri yer alıyor:

1996-2006 arası 10 yılda işsizlik rakamları ortalama yüzde 60 arttı. İlginçtir aynı on yılda 15-19 yaş grubunda işsizlik yüzde 10 azaldı. 20-24 yaş grubunda ortalamanın altında yüzde 20 yükseldi. 25-34 yaş grubunda işsizlik artışı yüzde 90’ı buldu. 35-54 yaş grubunda yani şairin dediği gibi yolun yarısını aşanlarda yüzde 170 artış sergiledi.

Finansal istikrar, orta yaşa pek yaramıyor anlaşılan.

Şirin: Cem Uzan’sız asla

DENİZ Baykal’a Cem Uzan için rica telefonunu dün bu köşeye aktardım. Emin Şirin çok alınmış, "Ben iki hafta önce CHP’yi aramaktan vazgeçtim. Sayın Baykal’ı hangi eski bakan aradıysa, bu telefonu Sayın Uzan’dan ve bizden habersiz ettiği muhakkak" diyor. Eski bakan, Cem Uzan’ı kurtarma operasyonunu gıyabında düzenlemiş olabilir mi? Hiç sanmıyorum. Bakan Bey’in Cem Uzan’la dostluğu 1990’lı yıllara uzanır.

Birlikte çok badire atlattılar, telefondan habersiz kalanın Emin Bey olması daha muhtemel.

Neyse, Emin Şirin’in parti ve liderine sadakatini sergileyen cümleleriyle bu faslı kapatalım:

"CHP’nin ve Deniz Baykal’ın ’Cem Uzan’ı dışarıda bırakalım ama oylarını alalım’ tavrı, hem siyasi nezakete, hem de daha önemlisi siyasi akla sığmayan, terbiye sınırlarını aşan bir davranış. Biz, Cem Uzan’ın kendisiyle iftihar ediyoruz. Bilinsin ki ben dahil Genç Partili kimse, Cem Uzan’sız kılını kıpırdatmaz."

Gerçek casus hikáyeleri

JAMES Bond’un kızları, akıl almaz aksiyon sahneleri. TV dizilerinin uçuk senaryoları... Hepsi bir yana, gerçek casus hikáyelerine meraklıysanız Ercan Çitlioğlu’nun yeni kitabını tavsiye ederim. "Gölgedeki Sessiz Tanıklar" (Doğan Kitap) üç ayrı casusluk, daha doğrusu ihanet öyküsünden oluşuyor. Yalnız ne romantizm, ne de maceradan eser bekleyin.

Çünkü palavra değil gerçek hayat öyküleri anlatılan.
Yazarın Tüm Yazıları