Erdoğan Caddesi’ne çıkan sokak

Rize/Güneysu
TEPEDE bir ampul yanıyor. Ağaçlar arasında, ilçeye hakim o tepede, geceleri dev bir ampul yanıyor. Ampul AKP’nin amblemi.

Burası Rize’ye bağlı Güneysu ilçesi. Başbakan Erdoğan’ın baba ocağı. Tüm Karadeniz kıyılarında olduğu gibi, yeşillikler arasında, inci gibi sıralanan ilçelerden biri.

İlçenin merkezinde bir hastane var. Tenzile Erdoğan Hastanesi. Erdoğan’ın annesinin adını taşıyan, küçük ama, yörenin ihtiyacını karşılayan modern bir hastane. İlçeden akan derenin hemen yanı başında.

HASTANE YAPTI

Dereye paralel bir cadde var. Tabelada Recep Tayyip Erdoğan Caddesi yazıyor. Hastanenin hemen arkasında.

Hastaneden köşeyi dönünce, bir sokak var. Tabelada Atasay Sokak yazıyor. Atasay Sokak, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne açılıyor. Erdoğan oralı, üstelik Başbakan. Atasay Sokak neden?

Hastaneyi yapan Atasay Kuyumculuk. Hastaneye Erdoğan’ın annesinin adı veriliyor. Sokağa da, Atasay adı.

Aklıma üç yıl önceki tartışma takılıyor. AKP iktidarı 1 Ağustos 2004’te pırlanta, elmas, yakut gibi mücevherlerin ithalatından alınan yüzde 18’lik KDV’yi sıfıra indiriyor. İndirimden kırk bin kuyumcu yararlanıyor. Dünya ile rekabet sağlanıyor. Kuyumculuk dünyasında Atasay, ilk beş büyük arasında.

DERE VE FABRİKA

Güneysu’dan akan dere bir zamanlar pırıl pırıl. Bir zamanlar balık tutuluyor. Ama, şimdi balık yok, dere kirli akıyor.

Çünkü, derenin başına bir fabrika kuruluyor. Çakıl taşı fabrikası. Fabrika Güneysu AKP ilçe başkanına ait.

Derenin kirlenmesinden kimse şikayetçi olmuyor. Kaymakamlığa dilekçe vermek gerek. Kimse şikayet dilekçesi vermiyor.

Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam, "benim ilçemin deresini kirletiyor", diyerek, kaymakama ben dilekçe veririm. Kirletmiyorsa, zaten mesele yok. Ama, kendi partimin ilçe başkanını ben uyarırım.

CNN TÜRK

Seçim gezilerinde halkın nabzını tutmak için, alana ilk inen CNN Türk. CNN Türk öncelik alarak, iyi bir iş yapıyor.

Partiler henüz alanda değil. Partilerin kampanyası adayların kesinleşmesinden, 4 Haziran’dan sonra başlıyor. Bununla birlikte, halk sahadaki yerini çoktan alıyor.

Halk kararını nasıl verecek? Bunu söylemek için, çok erken. Hele, adaylar belli olsun, sağda ve soldaki birleşme ve ittifaklar yerine otursun, karar o zaman netleşecek.

Belediye suluyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaşanan kuraklık nedeniyle, halkı sık sık suyu tasarruflu kullanmaya çağırıyor. Haklı ve yerinde bir uyarı.

Ancak, iki ayrı yerde, iki ayrı tabloyu geçmek mümkün değil.

Önceki akşam, saat 00.30 sıraları, İkitelli kavşağı. Bir beldiye aracı, kaldırımları yıkıyor.

Ondan yarım saat sonra, Tophane. Bir belediye aracı, yine kaldırımları yıkıyor.

Bahçeleri sulamak, arabaları yıkamak, evlerde suyu dikkatli kullanmak uyarısında bulunan belediye, kendisi su koyuveriyor.
Yazarın Tüm Yazıları