Üzüldüm...

KÖTÜ anıların yer aldığı bir kupa yarı finalinin ardından, psikolojisi bozulmuş bir takım olarak sahaya çıktı Fenerbahçe..

Sadece Beşiktaş’a elenmek değildi Fenerbahçe’nin moralini bozan, en yakın rakibinin Sivas’ta uzatma dakikalarında aldığı galibiyet de can sıkıntısını artırmıştı.

Üstüne üstlük, "Maç televizyondan verilecek mi verilmeyecek mi?" tartışmasıyla olay çok değişik boyutlara gelmiş, olası bir hakem hatasında Fenerbahçe yönetimi pazartesi günü "Ligden çekilebileceğini" ima etmişti maç öncesi..

Bu psikolojide başlayan maçta Fenerbahçe, hem akıllı, hem arzulu olan taraftı. Orta saha presiyle rakibine kısa sürede üstünlük kurup pozisyon buldular. Ama golü bulmak için 20 dakika beklediler.

Golden sonra da pozisyon yakaladı sarı-lacivertli takım. Ama biraz rahatladığı için savunmasında boşluklar verdi kalesinde de tehlikeler yaşadı.

Bu arada ilginç bir olay oldu. Bir pozisyonda Tuncay, Kezman’a pas vermeyip, her zaman Kezman’ın yaptığını yapıp, kaleye vurunca Sırp oyuncu Zico’ya "Beni değiştir" diye işaretlerde bulundu.. Milyonlarca kişi televizyonlarından gördü bu hareketi, onbinler de stattan.. Kezman, her pozisyonda pas istiyor ama fazla bir şey üretemiyor. Takımın en çok koşan oyuncularından birini de taraftara hedef gösteriyor. Bu nasıl takımdaşlık anlamak mümkün değil.. Kezman’a düşen susmak ve çalışmak..

* * *

İkinci yarı Fenerbahçe, kupa maçının verdiği yorgunluk nedeniyle 1-0’ı koruma anlayışına bürünmüştü. Rakip de güç olarak sarı-lacivertli takımı çok zorlayabilecek bir potansiyele sahip olmadığı için maçın büyük bölümü tatsız geçti. Penaltının andından "Maç bitti" havasına büründü herkes.. Ardından inanılmaz şeyler olmaya başladı Kadıköy’de.. "Düştü" denilen Denizli, "Gitti" denilen maçı çevirdi.. Skoru 2-2’ye taşıdı..

Nedendi, niçindi bunu tartışmak yerine F.Bahçe Başkanı’nın ve yöneticilerinin sağduyulu davranıp bazı hataları takımda aramaları gerek.. "Roberto Carlos geldi, Zico gitti, Federasyon bizi sevmedi" kargaşası yerine, sessizliklerini koruyup lige devam etseler bugün çok daha farklı bir görünüm olabilirdi.

* * *

Bu F.Bahçe haftaya İnönü Stadı’na 2 puan avantajla gidecek.. Beraberlik hala Zico’nun kozu olacak. Ama iyi bir savunma anlayışına ve çok formda bir kaleciye sahip olan Beşiktaş’ı yenmesi için F.Bahçe’nin hücumda çok çabuk oynaması, rakibinin ofsayt tuzağını bozacak taktik hamleleri bir hafta içinde üretmesi, "Uyurgezer dahisi" Alex’e gollük noktalarda top indirmesi, Tümer’i iyi kullanması ve savunmada basit hata yapmaması şart.. Bunlar olduğu taktirde F.Bahçe hala şampiyonluğun en güçlü favorisi.. Dünkü skor kimseyi aldatmasın..

Not: Dün milyonlarca kişinin maçı yer kamerasından izlemesine bir futbolsever olarak üzüldüm. Bunda Fenerbahçe Yönetimi’nin suçu varsa buna daha da üzüldüm..
Yazarın Tüm Yazıları