Türkiye’ye ürün göndermeyen sitelerden alışveriş olanağı

Amerika'daki online alışveriş sitelerinin bir kısmının Türkiye'ye ürün göndermemesini, gönderen bazı sitelerin de kargo ücretlerini yüksek tutmasını fırsat bilen amerikadaniste.com adlı site, Türkiye'deki müşterileri adına özel Amerika adresleri alıyor.

Siparişler, ilk önce 15 dolar karşılığında alınan bu adrese teslim ediliyor. Ardından da uluslararası kargo hizmeti veren Türk şirketlerinden Nex Worldwide ile en geç üç gün içinde Türkiye'deki adrese ulaştırılıyor

AMERİKA'dan ürün siparişlerinde yaşanan sorunlar, sonunda benim de başıma geldi. Satıcı firmanın kargo hizmeti vermemesi yüzünden 70 dolara sipariş ettiğim bir ürün için 369 dolar ile 425 dolar arasında değişen fahiş nakliye teklifleriyle karşılaştım. Oysa aynı ürünü standart postayla 70 dolara Amerika'dan İstanbul'a getirtme imkanı bulunuyordu.

Bunda da sipariş verilen firmanın, anlaşmalı olduğu kargo kuruluşları dışında başka bir yerle çalışmaması etkili oluyor. Bir anda siparişin astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bunda da kargo hizmeti veren firmaların Türkiye teslimlerinde ambalaj için 40 dolar, paketleme için 30 dolar, teslim almak için 10 dolar, her 100 dolarlık ürünün sigortası için 3 dolar gibi ek ücretler talep etmesi etkili oluyor. Tüm bunlara nakliye ücreti de eklendiğinde, talep edilen kargo bedelleri fahiş boyutlara ulaşıyor.

3 GÜNDE TESLİM

Amerika'dan verilen siparişlerde yaşanan bu tür kargo sorunlarına çözüm, yine Türklerden gelmiş. amerikadaniste.com adlı internet sitesi, Amerika'dan yapılan alışverişleri oldukça kolaylaştırıyor. Amerika`daki online alışveriş sitelerinin çoğu Türkiye'ye ürün göndermemesini, gönderen bazı sitelerin de kargo ücretlerini yüksek tutmasını fırsat bilen site, UPS, FEDEX, DHL gibi kargo şirketlerinin altında fiyatlarla ve 2-3 gün içerisinde paketleri Türkiye'ye ulaştırıyor. Bunu da Türkiye'deki müşterileri adına özel Amerika adresi alıp, her türlü paketin ya da abone olunan dergilerin ilk önce Amerika'daki bu adreslere gönderilmesini sağlayarak gerçekleştiriyor

Ayrıca istendiğinde paketleri birleştirip, tek paket halinde Türkiye'ye gönderebiliyor. Böylece farklı yerlerden, farklı zamanlarda alınan ürünlerin toplu halde gönderilmesini ve kargo masrafının azaltılmasını sağlıyor.

Uluslararası kargo hizmeti veren Türk şirketlerinden Nex Worldwide'la çalışan sitenin bu hizmetinden yararlanmak için 15 dolarlık kayıt ücreti ödenmesi gerekiyor. Kayıt işlemleri yapıldıktan sonra, müşteriye bir Amerika adresi açılıyor. Müşteri, İnternet üzerinden verdiği siparişlerde bu adresi kullanabiliyor. Bu adrese gönderilen ürünler, daha sonra müşterinin Türkiye'deki adresine 2-3 gün içinde ulaştırılıyor.

ADRESİN BEDELİ

Sitede bu hizmete karşılık talep edilen kargo bedeli de karşılaştırmalı olarak yer alıyor. FEDEX'in 55.42 dolar, UPS'in 67.22 dolar kargo ücreti talep ettiği her 1 lbs (460 gram) ağırlığındaki ürün için amerikadaniste.com, 32 dolar istiyor. Kargo bedeli, 1 Lbs'den sonraki her bir Lbs için 6 dolar oluyor. Bunun sonucunda 10 Lbs (4 kilo 600 gram) ağırlığındaki bir paket için ödenmesi gereken bedel, 86 dolarda kalıyor. İnternet'ten sipariş verilen ürünler, Amerika'daki adrese saat 10'a kadar ulaştığı taktirde 2 gün, 10'dan sonra ulaşırsa 3 gün içinde Türkiye'deki adresinizde oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları