Gökçek, Kızılırmak’ın değil Manavgat’ın suyunu getirsin

ARITMA tesisleri radyoaktif elementler içeren suyu temizleyebilir mi?

Radyoaktif element içeren sular, dezenfekte edilmekle ya da kaynatılmakla elimine edilebilir mi?" diye soran bir okurumuz Ankara’nın su sorunuyla ilgili olarak şunları söylüyor:

"Söylenenlere bakılırsa Ankara’nın üç yılının daha kurak geçeceği belirtiliyor. Üç yıldan sonrasını ise bugünden kestirmek zor. Şimdiye kadar her sese kulak tıkayan, eleştirileri düşmanlık kabul eden, kendi bildiklerini okuyanlar için yolun sonu artık görünmektedir. Ankara’nın su problemi çok ciddi bir konudur. Koltuk, makam uğruna hiç kimse milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atamaz.

Israrla Kızılırmak suyunun getirileceği vurgulanıyor. Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyu için "Üstten biraz karışım var, çevredeki belediyelerle birlik oluşturup, Kızılırmak’ı sağlı, sollu kontrol altına alacağız" diyor.

İyi ama, Kızılırmak’ın suyu killi, çamurlu ya da lağım karışan türden değil ki, temizlemeye gidesiniz. Bu suya radyoaktif elementler karışmaktadır. Bunun önlemi alınabilir mi, ona bakmak gerekir. Arıtma tesisleri radyoaktif elementler içeren suyu temizleyebilir mi? Radyoaktif element içeren sular, dezenfekte edilmekle ya da kaynatılmakla elimine edilebilir mi? Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve DSİ haricinde, uluslararası bağımsız kuruluşlardan da rapor istenmelidir. İkinci bir konu da, bu suyun 80 kilometre öteden getirileceği ve depo edileceği söylenmesi. Maliyetinin ise 250 milyon dolar civarında olacağının belirtilmesi... Neden bu kadar pahalı? Azerbaycan’dan petrol boru hattı mı döşeniyor? 80 kilometrelik bir su döşeme hattı bu kadar korkunç rakamlara varır mı? Eğer böyle bir para harcanacaksa, önerim; bir zamanlar İsraillilere satılmak istenen Manavgat suyunun Ankara’ya getirilmesi yönündedir."

Trafik lambası

TURAN Güneş Bulvarı, MSB Lojmanları’nda oturuyorum. Önümüzde Bayrak Eczanesi ve KAVPİ adlı firmanın başında bulunduğu bir sokak var Bu noktada çok sık kazalar yaşanmakta. Yıldızevler Polis Karakolu’ndan TRT kavşağına kadar bir tane bile trafik ışığı bulunmamaktadır. Bu yüzden bazı dikkatsiz sürücüler hız yaparak trafik kazalarına sebep oluyorlar. Daha fazla ölüm, yaralanma olmaması için MSB Lojmanları olarak bilinen bu sokağın başına trafik lambası konulmasını istiyorum.

Aykut BAŞTAŞ

BELEDİYELERDEN

YENİMAHALLE Belediyesi ve Yeniay Toplumsal Dayanışma ve Yardımlaşma Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü sağlık taraması 22 Şubat ve 15 Mart’ta Yeniay Merkezi’nde, 01 ve 22 Mart’ta Gazi Semt Birimi’nde, 8 Mart’ta da Karşıyaka Semt Birimi’nde yapılacak.

BEYPAZARI Belediyesi Organik Tarım Birimi; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Sürdürülebilir Tarım Dernekleri Federasyonu ile işbirliği yaparak 21 Şubat Çarşamba günü saat:10:00’da Halk Evi’nde Beypazarı Organik Tarım Sempozyumu düzenliyor. Konuşmacılar: Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, TÜGEM Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanı A. Müfit Engiz.

ÇANKAYA Belediyesi Sanat Merkezi
21 Şubat saat 20.00’de Türkiye Gitar Buluşması kapsamında Sabrina Vlaskaliç ve Tribio’yu ağırlıyor.

Tüketici şikayetleri

2006 Kasım’ında Real Hipermarket’ten HP’nin 30 YTL geri ödeme kampanyası kapsamında C3100 model bir yazıcı aldım. Kampanyanın gereği olarak HP’nin internet sitesinden formu doldurdum ve fatura kopyasını gönderdim. Teyit için telefon görüşmesi de yaptım. Geri ödemelerin 45 gün sonra başlayacağını söylenmişti ancak bu süre sonunda 2 kere telefon görüşmesi yapmama rağmen henüz geri ödeme yapılmadı. Verdikleri telefon numarasına ulaşmak mümkün değil; ya sürekli meşgul ya da kayıt dinletiliyor. HP, yazıcı almak istediğimde aklıma gelen ilk markaydı, bu nedenle HP’yi tercih ettim. Ancak şu an yanlış bir karar verdiğimi düşünüyorum. Geri ödeme kampanyası diye bir kampanya ortaya atıp, bu geri ödemeleri doğru düzgün yapmayacaksa boşu boşuna insanları uğraştırmasın. Bu şekilde müşteri kaybetmekten başka bir şey elde edemezler.

Begüm TUNCER

BAHÇELİEVLER, 7. Cadde üzerindeki LCW şubesi, öğretmenler gününde öğretmenler için ilan ettiği özel indirimi yapmamak için eşimin öğretmenevi tarafından verilmiş resmi damgalı kimliğini kabul etmedi. Resmi olan bu kimlik üzerinde öğretmen olduğuna dair tüm bilgiler yer aldığı halde, şirket politikasına göre özel indirimden faydalanamayacağımız belirtildi. LCW’nin yaptığı promosyon ve jestlerde şirket politikalarını yeniden gözden geçirmesini diliyorum.

T. GÜVERCİN

Biliyor musunuz

YERELNET sitesinde yer alan "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmalarını Nasıl Değerlendiriyorsunuz" anketinde; çok başarılı %37.62 (1584 oy), başarılı 3.68 (155 oy), fikrim yok %1.59 (67 oy) ve başarısız %57.10 (2404 oy) şeklinde sonuçlar çıktığını (www.yerelnet. org.tr)

GÖLBAŞI Spor Kulübü Bilardo Takımı’nın, Nisan 2007’de Fransa’daki bilardo müsabakalarına Türkiye’yi temsilen katılma hakkı kazandığını...
Yazarın Tüm Yazıları