İşte Sezen Aksu mucizesi

Sezen Aksu, yaz başından bu yana yaşadığı değişimler ve yüksek performansıyla herkesi şaşırtıyor. Sezen Hanım, mayıs ortalarından bu yana bir taraftan düzenli olarak kilo veriyor, bir taraftan da vücudunu geliştiriyor.

Özellikle cildindeki değişimler büyük bir merak konusu. Sezen Aksu inceliyor, sıkılaşıyor ve cildinde inanılmaz gençlik değişimleri yaşıyor... Peki Türk pop müziğinin Minik Serçesi, bunları nasıl başardı?..

SADECE Papermoon yemeklerinde, Çırağan’ın beş çaylarında değil, ev sofralarında, komşu sohbetlerinde de Sezen Aksu’nun yaşadığı değişimler konuşuluyor son zamanlarda. Bu konuda Sezen sustukça, meraklar daha bir yoğunlaşıyor, şehir efsanelerinin sayısı artıyor.
/images/100/0x0/55eac84ff018fbb8f8966539
Neredeyse her hafta bir magazin sayfasında ya da gazete haberinde Sezen Aksu’nun bütün bunları nasıl başardığı tartışılıyor ve bu kocaman başarı aslında yıllardır yapageldiği bir egzersize, "pilates"e bağlanıyor. Kadınlar birbirlerine çaktırmadan onun uyguladığı beslenme planının, vitamin, mineral ve cilt desteklerinin, uyguladığı cilt ürününün içeriğini öğrenmeye çalışıyorlar. Ne var ki, bilinenler sadece dedikodu düzeyinde kalıyor. Ne Sezen Hanım tek bir kelime söylüyor, ne de doktoru olarak ben -o izin vermediği için- bir şey yazabiliyordum.

EGZERSİZİ BIRAKMADI

Evet, Sezen Aksu’nun dört yıldır düzenli pilates yaptığı doğru ama mucizenin kaynağı sadece pilates değil! Eğer bütün bunlar bir mucizeyse, mucizeyi başaran Sezen Aksu’dur. Onun bilinen disiplini, özeni ve gayretidir.

Sezen Aksu ağır bir böbrek üstü bezi yetmezliği süreci yaşadı. Kortizon kullanımı sonucu oluşan yapay bir "Cushing Hastalığı" geçirdi. O dönemlerde neredeyse seksenleri geçen kilolarından da ve bu hastalık nedeniyle yüzünü, sırtını ve karnını dolduran yağlardan da kendi gayreti, inadı ve dikkati ile kurtuldu.

Başlangıçta kortizonsuz yaşamayı, sonra kortizonsuz kalmanın sonuçlarına katlanmayı öğrendi. Kabul edilebilir kilolara ulaşması bundan sonra oldu. Beslenmesine, bedensel aktivitesine müthiş bir özen gösterdi. Ayak bileğindeki rahatsızlığa rağmen egzersizlerini hiç ama hiç ihmal etmedi. Yüzdü, pingpong oynadı, yürüdü. 1,5-2 yıl kadar önce hastalığı ile ilgili bütün sorunlar sona erdi. O, artık sağlıklı biriydi. Bedenen ve ruhen güçlü o eski Sezen’di.

DEĞİŞİMİN BAŞLANGICI

Sezen Aksu, geçtiğimiz bahar aylarında yeni bir arayışa girdi ve birlikte çalışarak hastalığının bedeninde bıraktığı izlerden tümüyle kurtulmak için birlikte yeni bir çalışma önerdim. Mayıs başlarından bu yana Aksu, yeni ve farklı bir program sürdürüyor. Kullandığı çok özel antioksidan karışımlar ve bitkisel destekler yanında, formülü çok özel ve tamamen doğal ürünlerden hazırlanmış cilt kremleri kullanıyor. Bu bitkisel ürünlerin çoğunun seçiminde sevgili annesi Şehriban Hanım en büyük yardımcılarımızdan biri. Şehriban Hanım, bu ürünleri bazen bir doğal tıp uzmanı gibi kendi elleriyle hazırlıyor. Zaman zaman uzmanlardan da bilgi alınıyor. Bu karışımların neler olduğunu Sezen Aksu’nun da izniyle size yakında açıklayacağız. Sezen Aksu, "kozmofarmasötikal"ler içeren hazır ürünler de kullanıyor. Bunlar cilt hücrelerinin kendini yenileme hızını arttıran, hücre çoğalma faktörleri gibi çalışan, çoğu çiçek özlerinden elde edilmiş, aktif doğal kimyasallar içeriyor. Sezen Aksu’nun cildi önümüzdeki günlerde daha da farklılaşacak ve sanıyorum sizi daha da şaşırtacak. Hemen ekleyelim: Sezen Aksu’ya bu süreçte herhangi bir tıbbi müdahale veya cerrahi girişim yapılmadı. Ciltte kolajen üretimini uyarmak için henüz bir seans uygulanan yeni bir teknolojinin (Titan) ikinci ve üçüncü aşamalarına yakında geçilecek. Sonucu hep birlikte göreceğiz. Sezen Aksu izin verdiği zaman uygulanan kürlerin tamamını size aktaracağız. Böyle bir düşüncesinin olduğunu biliyorum.

BESLENME PLANI NASIL

Sezen Aksu’da asıl değişiklikler yüzünden çok bedeninde yaşandı. Bilimsel bir beslenme planı hazırlandı ve uygulandı. Çalışkan ve bilgili diyet uzmanı Nilüfer Bayram’ın beslenme reçeteleri fazla kilolar ve yağlardan kurtulmada önemli katkılar sağladı. Beslenme planındaki özenle seçilmiş besinlerin ortak yanları hepsinin birer antioksidan bombası, detoks aracı olmaları ve "protein güçlerini neredeyse tamamen denizden" almalarıydı. Sezen bu süreçte bol bol balık tüketti. Bir dostu "Sezen Hanım balık yiye yiye, balık gibi oldu" demiş! Haklıdır. Sezen’in hangi balıkları, nasıl tükettiği Diyetisyen Nilüfer Hanım’da saklıdır!

CİLDİ ŞAŞIRTACAK

Sezen Aksu’nun kullandığı cilt ürünleri ve ağızdan aldığı cilt güçlendirici antioksidan program üzerinde bir çalışma yapılıyor. Belirli sayıda gönüllü bu ürünleri kullanıyor. Çalışma sonuçları alındığında neticeleri size açıklayacağız. Sezen Aksu bu bilgileri ve neticeleri -eğer sonuçlar da bizi onaylarsa- sizinle paylaşılmasını arzuluyor.

BİRAZ DAHA SABREDİN

Sezen Aksu’nun uyguladığı beslenme planı ve egzersiz programını da o zaman öğreneceksiniz. Biraz sabredin. Şimdilik "Sezen mucizesi"nin ilk ipuçları ile yetinin ve Sezen’in şu sözlerini bir kenara not edin : "Sağlık güzelliktir."

BİR BİLGİ

DOĞAL CİLT ANTİOKSİDANLARI

FLAVONOİDLER

- Pycnogenol: Çam kabuğundaki mucize

- Resveratrol: Üzümdeki efsane

- Proantosiyaninler: Üzüm çekirdeğinin gücü

KAROTENOİDLER

- Beta Karoten/ Likopen: Domates güzelleştirir

- Aksthaksantin: Somondaki pembe güç

DEĞİŞİMİN DİPNOTLARI

Çok özel antioksidan karışımlar ve bitkisel destekler kullanıyor.

Formülü özel ve tamamen doğal ürünlerden hazırlanmış cilt kremleri kullanıyor.

Bilimsel bir beslenme planını harfiyen uygulandı.

Beslenme planına antioksidan ve detoks özellikleri olan besinler, özenle seçildi.

Protein ihtiyacının hemen tamamını "balık"la karşıladı.

Dört yıldır yaptığı düzenli "pilates"in dışında beslenmeye ve bedensel aktiviteye çok büyük özen gösterdi.

Egzersizlerini hiç ihmal etmedi. Yüzme, pingpong ve yürümeyi asla kesmedi.

NOT ALIN

CİLDİNİZİ NASIL BESLEYECEKSİNİZ?

Cilt içeriden beslenir, dışarıdan desteklenir

Fazla şeker cildin düşmanıdır: Şeker tüketiminizi azaltın

Fazla yağ cildi bozar: Yağları dengeleyin

- İyi yağlar: Omega 3 / Omega 6

- Kötü yağlar: Trans yağlar, doymuş yağlar

Proteinin azı karar, çoğu zarar

Hayvansal proteini azaltın

- Balığa ağırlık verin

- Bitkisel proteinlerden de faydalanın.

BİZİM ÖNERİMİZ

CİLDİN DOĞAL DOSTLARI

Alfa Lipoik Asid: 200-400mg/ HER GÜN

Koenzim Q10: 100-200mg/ HER GÜN

L-Karnitin: 500-1000mg/ HER GÜN

Likopen: 3-5 mg / HER GÜN

UNUTMAYIN

CİLT DOSTU BİTKİLER

Yeşil Çay

Domates

Maydanoz

Ananas
Yazarın Tüm Yazıları