Gökşin Sipahioğlu’nun sergisini görmek için 33 Fransız gazeteci Türkiye’ye geliyor

EFSANEVİ fotoğraf ajansı kurucusu, ünlü fotoğrafçı Gökşin Sipahioğlu’nun İstanbul Modern’de açılan Doğru Yerde, Doğru Zamanda sergisini görmek için bugün 33 gazeteci İstanbul’a geliyor.

Sultanahmet’teki Armada Oteli’nde kalacak olan gazeteciler, sabah Kapalıçarşı, Tahtakale, Mısır Çarşısı’nı gezdikten sonra, İstanbul Modern’e gelerek sergiyi gezecekler.

Serginin ardından, İstanbul Modern’de bir yemek verilecek.

Yemeğe Fransız Büyükelçisi, Yaşar Kemal, Ara Güler gibi Gökşin Sipahioğlu’nun yakın dostları ve Türkiye’den bazı gazeteciler, yazarlar katılacak.

Konuklar, Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin’in yaptığı program doğrultusunda, Topkapı Sarayı Müzesi’nin Harem bölümünü de gezecekler.

Müze gezisinin rehberliğini İlber Ortaylı yapacak.

* * *

FRANSIZ gazetecilerin ikisi Beyrut’tan, diğerleri de Fransa’dan geliyor.

Konukları Türkiye’de İstanbul Modern ağırlayacak. Gazeteciler, üç saatlik Boğaz turunda Boğaz’ın güzelliklerini tanıyacaklar. Ayrıca Sultanahmet Camii ve Ayasofya’yı da gezecekler.

Davetliler listesine baktığınızda, özellikle görsel medyanın, fotoğraf dünyasının ünlü adları, yazarları, editörleri olduğunu göreceksiniz.

Yabancı konukların içinde, yurtdışında ün yapan Türk fotoğraf yöneticileri de bulunuyor.

Bu tür ziyaretlerin önemini belirtmeye gerek var mı?

Birkaç açıdan, etkileyici bir ağırlama olduğu kanısındayım.

Birincisi, Gökşin Sipahioğlu’nun fotoğraflarını kendi yurdunda, bir müzede görecekler, Türkiye’nin sanattaki atılımlarının bir bölümünü görmüş olacaklar.

İkincisi, burada tanıştıkları kişilerle dost olduklarında, Türkiye’yi gördüklerinde sanırım, aleyhteki düşünceleri değişecektir.

* * *

GELDİKTEN
ve ülkelerine döndükten sonra düşüncelerini öğrenmek isterim.
Yazarın Tüm Yazıları