Türk milletine sinsi tuzağı gösterdiniz

BİR senedir şehit cenazelerinde acılı anaların, babaların öfkeleri üzerine sinsi bir tuzak kuruluyordu.

Tuzağın adı şuydu:

’Acılı annelerin öfkelerini kullanıp, böylelikle askerle millet arasındaki moral bağı çökertmek.’

Bunun için PKK, acılı annelere, barış annelerini gönderme stratejisini seçti. Ve sonra "Oğlum boşuna mı ölüyor?" kuşkusunu yerleştirmeye çalıştı.

İşte bu sinsi plan, önceki gün ortaya çıktı. Ve dün, PKK’nın kullanmaya çalıştığı bir şehit ailesinin terör örgütüne duyduğu nefreti yazdım...

Plan belliydi. Oğullarını kaybetmiş ailelerin isyanı üzerinden Türk devletiyle, Türk milleti ve Türk askeri arasındaki bağı koparmak. Ve dün akşam bu yazılar üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt telefonla aradı. Paşa’nın sözlerini virgülüne dokunmadan bütün Türk milleti için aktarıyorum.

Dağlarda bu toprakları bekleyen genç evlatlarımızdan; evlerinde onları bekleyen analara kadar herkes için aktarıyorum...

Çünkü Paşa çok açık konuştu:

"Fatih, şu iki gündür yaptığınız için size teşekkür ediyorum. Hürriyet ailesine teşekkür ediyorum. Dağlarda savaşan erinden en yüksek komutana kadar Türk milleti adına bu sinsi planı yazdığınız için teşekkür ediyorum. Çünkü siz bir süredir bizim de tespit etmiş olduğumuz çok ciddi ve çok sinsi bir planı Türk milletinin önüne serdiniz. Bu sinsi planı bir süredir biz de tespit ettik ve izlemekteydik. Amaç belli, amaç şehit cenazelerinde evlatlarımızın analarının, babalarının, kızlarının, nişanlılarının, eşlerinin acıları üzerinden acaba büyük Türk milletinin beraberliğini kırabilir miyiz planıydı. Şimdi buradan açıkça söylüyorum. Dünyada hiçbir güç, Türk milletinin vatanı, bayrağı ve milleti için kenetlenmesini kıramaz. Bunu da yakında dost, düşman herkes görür."

Akşam saatlerinde Orgeneral Büyükanıt’tan gelen bu çarpıcı sözler gerçekten etkileyiciydi.

Sordum:

"Paşam terör örgütünün bu sinsi planı konusunda ne tür detaylar var?"

Büyükanıt Paşa, aynı keskinlikle cevap verdi:

"Fatih, Anadolu’da büyükşehirlerde bütün şehit cenazelerine katılıyoruz. Çünkü herbiri bizim kanımız, canımız, evladımız. Oradaki infiali görüyoruz. Ve tabii gerekli istihbaratlar da yapılıyor, değerlendirmeler önümüze geliyor. Sizin yazdığınız sinsi plan bu anlamda tamamiyle doğrudur. Ve en önemlisi Türk milleti dünyada kahramanlıklarıyla tanınan bir millet olarak bu sinsi planlara hiçbir zaman izin vermeyecektir. Bu hayali görenlere biz yakında gerçeği göstereceğiz."

Evet iki gündür şehit cenazeleri üzerine kurulan sinsi planı Ankara’nın en kritik kulislerinden süzerek aktarmaya çalıştım ve dün gece Orgeneral Büyükanıt hem bu planın varlığını, hem de ona karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk milletinin kararlılığını açıkladı.
Yazarın Tüm Yazıları