Önce iş şıklığı

Yeni iş görüşmenizi yaptınız. Sonuçlar çok iyi oldu.

Haberin Devamı

Peki, ofiste daha da idealist ve özenli görünmek, kıyafetlerinizle de bir ‘duruş’ sergilemek istemez misiniz? Gardırobunuzun biraz daha ‘akıllı’ olması için çalışmalara başlamalıyız


Yeni bir kariyere başlarken ofis tarzı oturtmak zor zanaat: İşyerine iki dirhem bir çekirdek gelip antipatik görünmek istemezsiniz. Ama özensiz ya da demode görünmekten de kaçınmalısınız. Peki ne yapmalı? Yeni işte yeni imaj oturtmak için bu senenin trendlerini kullanıp, küçük tüyolarla tarzınızı belirleyebilirsiniz. İş ortamının kıyafeti, ciddiyeti, çalışma saatleri ve görevinize göre değişiklik gösterecektir. Fakat biz takım elbise giyilmesi gereken ya da kravatsız, ceket ve pantolon kombinleriyle gitmeniz gereken bir ortamınız olduğunu varsayarak gardırobunuzu bu şekilde gözden geçirebiliriz.

Haberin Devamı

Hangi sektör ne giyer?

Finans sektöründe çalışanlar, genel müdürler, bankacılar ve siyasetçiler takım, gömlek, kravat 3’lüsüne dikkat eder.
Takım elbisede en uygun ve garanti renk lacivert ve gridir. Kahve takımlarınızı unutun. Siyah takımlarınızı da kutlamalar, şık geceler ve kokteyllere saklayabilirsiniz. Ofis ortamınız kışın çok sıcak oluyorsa ceketsiz kalabilirsiniz. Yelek, işte tam bu iş için. Üşümemek için içinize atlet giymeyin. Onun yerine çok gerekiyorsa, hem üşümeyi hem de aşırı terlemeyi önleyen V yaka dar koton beyaz tişört giyin. Bu kış kuzguni renkler, gri tonları, füme renkler moda. Lacivert takım, lacivert gömlek ve lacivert kravat gibi tonaton kombinler ön planda ve çok kolay.
Geçen senenin de favorisi olan ekoseli, yelekli takım elbiselerden gri renk edinin. Bu kış sezonu 4 düğme kruvaze ceketli takımlara da şans verin. Yeleği farklı bir renkte seçebilirsiniz. Kesimler mutlaka slim-fit olmalı.

İş görür raporu almak kolay!

Ortamınız ne kadar rahat olursa olsun, ceketli ya da ceketsiz şık, ciddi ve ‘iş yapar’ gözükmek istiyorsanız gömlek şart. Size önerim, bol beyaz ve mavi renk gömlek almanız. Yakası beyaz kumaş, bedeni mavi çizgili olan İngiliz tarzı gömlekler hâlâ çok şık. Gömleğin yakasını boynunuzun ölçülerine göre seçin. Uzun ve ince bir boynunuz varsa geniş ve İtalyan dediğimiz açık ve yarı açık yakaları seçebilirsiniz. Kısa ve kalın boynu olanlar ise küçük ve kapalı yakaları seçmeli. Ara sıra katlı manşetli gömlekleri, kol düğmesiyle deneyin. Ne kadar şık, özenli ve erkeksi durduğunu göreceksiniz.
Ana parçalarınız takım ve gömlekse saat, kravat, mendil, kol düğmesi ve ayakkabıları ofis aksesuarlarından sayabiliriz. Ayakkabılarınız her zaman deri ve koyu renkte, ucu yuvarlak ve hafif topuklu olsun. Bağcıklı mokasenleri ve loafer’ları yine aynı renkte, klasik bir çorapla giyin. Çorabın rengini her zaman ayakkabıdan referans alın.
Ofis içinde rahat giyinenler için bir hatırlatma: Çok desenli, parlak renkte, karışık, baskılı, yıkanmış kumaşlardan, yırtık jean’ler ve kargo pantolonlardan, performans spor ayakkabılarından, çok bol ve çok dar kesimlerden uzak durun.

Yazarın Tüm Yazıları