Hobbit’in adı var!

Yer gök üçüncü “Hobbit” filmiyle inliyor şu sıralar.

Haberin Devamı

Hobbit, Hobbit deyip duruyoruz ama yıllardır gündemi meşgul eden o meşhur Hobbit üçlemesinde göz önünde sadece bir Hobbit, Bilbo Baggins var.
Hikâyede kilit rol oynuyor olsa da mesele pek onun etrafında dönüyor sayılmaz.
Hele yeni vizyona giren “Hobbit: The Battle of Five Armies” (Hobbit: Beş Ordunun Savaşı) filminde olay tamamen görsel şova ve ordular arası enfes mücadeleye bırakılmış.
Ordular derken hepsi birbirinden farklı ırklar, yaratıklar, canavarlardan söz ediyoruz.
İnsanlar, elf’ler, cüceler, warg’lar, ork’lar....
Hobbit bahane savaş sahneleri şahane demekte hiçbir abartı yok.
“Beş Ordunun Savaşı”, hikâyeye pek ağırlık vermese de beş ordunun savaşıyla izleyenleri koltuğa yapıştıran bir film. Bu haliyle “hikâyesini en iyi özetleyen film” başlığı seçilse, kesinlikle birinci gelir.

Haberin Devamı

Başucu Kitabı geliyor

Gazetecinin temelinde biraz da kedi gibi olmak var.
Sürekli merak etmek, soru sormak, sorgulamak, öğrenmeye, keşfetmeye çalışmak...
Merak kediyi öldürür sözüne aldırmayın, merak insanı hep zinde tutuyor ve sürekli gelişmesini, daha bilgili hale gelmesini sağlıyor.
Hürriyet Ege’de sağlık köşesini hazırlayan gazeteci Bülent Kantarcı’nın yaşam koçluğu yaptığını duyunca buna bir kez daha emin oldum.
O, İzmir’de bütün gazetecilerin başı ağrıdığında ilk koştuğu isim. Takma adı ‘doktor gazeteci’. Hangi hastanede hangi testler yapılabilir, hangi hastanede hangi uzman en iyi diye de akla takılan sorulara en iyi yanıtı o veriyor.
Kantarcı, gazetecilik ve koçluk arasındaki yakınlığı “Tıpkı profesyonel bir koçun yaptığı gibi gazetecilik mesleğini icra eden bir kişi, karşısındakini hemen analiz edebilme yeterliliğine sahip. Son olarak araştırma merakı da gazeteci kimliğinin bir parçası iken, koçluğun da bu meraktan yola çıkarak danışanlarının hayatlarını özenle incelediğini ve kişiye özgü özgü çözümler bulduğunu görüyorum” diye anlatıyor.
Gazeteci, yaşam koçu Bülent Kantarcı’nın 30 yıllık birikimlerini yazdığı “Başucu Kitabı” da yakında piyasada olacak.

Güzellik sırları!

Victoria Beckham’ın “Sözünden dışarı çıkmam, oksijen maskemi de ona yaptırırım” dediği Dr. Lancer’ın güzellik sırlarını okudum.
Bir kısmını biliyor olsak da yinelemekte fayda var.
- İyi bir yüz temizleyicisi bulamıyorsanız bebek şampuanını deneyin, temizlik ve yumuşaklık garanti.
- Bir ürünün cildinize iyi gelip gelmeyeceğini anlamak için bileğinizin iç kısmına sürün. Kızarıklık, kaşıntı yoksa yüz ve boynunuza da iyi gelecektir.
- Yüzünüzü ılık suyla yıkayın, sıcak ya da soğuk su doğal yağları götüreceği gibi yüzünüzdeki nemi de alır.
- Yüzünüzün ölü derisini almak, parlatmak, temizlemek ve sonra da beslemek çok önemli.
- Cilt, saç ve tırnaklarınızın güzel olmasını istiyorsanız sebze ve protein ağırlıklı beslenirken, tuzu azaltın.
- Güzellik uykusu diye bir şey gerçekten de var. Çünkü kolajen üretimi uyku sırasında artıyor. Uykunuzu alın, kalkmakta olabilir ama yatmakta gecikmeyin.

Haberin Devamı

Şok Jennifer haberleri

- Bu yılın Google’da en çok aranan ismi Jennifer Lawrence oldu. Bunda “Açlık Oyunları”ndan, oyunculuğundan ve ikinci Altın Küre’sini almasından çok internete sızan çıplak pozlarının etkisi var tabii.
- Jennifer Lopez, ayrılık acısını dindirmenin yolunu hemen yeni bir sevgili edinmekte bulduğunu açıkladı. Neden hep genç erkeklerle birlikte olduğunu soran gazetecilere de “Bu artık bir tabu olmaktan çıktı, yıllardır erkeklerin yaptığını artık biz kadınlar da yapıyoruz” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları