Eski sevgili sosyal medyada nasıl takip edilir?

Bu takip sürecinin sonunda yapacağın iki şey var:

Haberin Devamı

Birincisi “Bunu nasıl yaparsın” diyerek çocuğa, hatta kıza saldırmak. Ama sonunda onlar eriyor muradına, senin evine geliyor, ‘bizden uzak dur’ ihtarnamesi. İkinci seçenekse, artık onu takip etmeyerek bu acılı süreci atlatmak. İzledikçe daha kötü olacaksın. Diğerinden daha zor biliyorum ama en azından büyüdüğünü fark ediyorsun

Twitter
Öncelikle takip ettiklerine bakıyoruz. Yeni eklediklerini tek tek hafızamıza alıyoruz. Erkekler genellikle maç dışında duygularını sosyal medyada fazla aktarmazlar. Bunun için favorilerine tıklıyoruz, tataaam orada olanları da bir bir aklımıza işliyoruz. Son takibe aldığı kızların yazdıklarına bakıyoruz. ‘Mutluluktan ölüyorum’ temalı tweet’ler, eski sevgilisine ‘Nassı kodum sana, yenisi bak kapımda’ tarzı gönderileri falan varsa, şüpheli listemizin başında. Favorilerinde de eski sevgilimizin tweet’lerini gördüysek, “Bu yüzü iyi hatırla kızım!” diyerek Instagram’a geçiyoruz.

Haberin Devamı

Instagram
Yine aynı şekilde, beyimizin son takip ettiklerinde aynı kızı gördük mü! Burada önemli olan erkek! Duygularını yazarak ifade edemeyen öküzümüz; ilgisini Instagram’da gözüne kestirdiği kızın baştan sona kadar bütün fotoğraflarını beğenerek belli eder. Kızın fotoğraflarından mümkünse meme çatalı göstermiş ya da denizde falan olanlara bak. Seninki pişmiş kelle gibi en tepede duruyor di mi! Bir de konum servislerini açtıysa, kıza tıkla bakalım en son o fotoğrafı nereden atmış. Eski sevgilinin muhitini gördüysen geçmiş olsun.

Facebook
Şundan birkaç sene önce olsaydı, hemen anlardık şimdi biraz zor. Her şeylerini kilitlemeye doyamıyorlar. Nerede kilitli bir profil görsem, ağzımdan köpükler çıkıyor! İnternet özgür bir alan, aç o fotoğraflarını halka, bizim de görmeye hakkımız var! Orada da ancak şöyle anlayabiliriz: Ayrılır ayrılmaz kadınların ilk yaptığı şey, ne var ne yoksa silmek. Daha ayrılık konuşmasını yaparken bile, adamın telefonunu siliyorum. Erkeklerse öyle bekletiyor. Sonra işte yeni birini bulduğu an, hoop tarihte tozunu bile bırakmıyor senin. Fotoğraflarının altına yazdığın yorumları bile sildiyse, tamam artık seninkine bi “Hayırlı olsun” deme vakti gelmiştir.

Haberin Devamı

Whatsapp
Ayrıldığımız günden beri, Whatsapp’ı açıp, ne zaman çevrim içi oldu diye bakıp duruyoruz zaten. Yok o da benimkine bakıyorsa işte beni online görsün, başkasıyla konuştuğumu düşünsün diye. ‘Medcezir’i izlerken, kenarda telefon açık kalıyor. ”Yazdığı zaman hemen cevap vermeyeyim ama online durayım” falan, bunlar küçük oyunlar tabii. Önceleri az ve öz çevrimiçi olan eski sevgilimiz şimdi tam bir saattir çevrimiçi. İnternet paketin bitsin inşallah! Sana geldi mi, “Vay ben yazışmayı sevmiyorum” diyen adam, şu an elin kızına roman yazıyor oradan. Bir de “Ne konuşuyor olabilir? Zaten kelime dağarcığın çok azdı senin be adam!” diye diye kendi kendini yeme olayına giriyorsun.

Yazarın Tüm Yazıları