Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Kutlamalar başlasın!

Çam ağacını kurmak yetmez , hatta bazen gerekmez.

Haberin Devamı

Evinize yeni yıl enerjisini taşımak için yapabileceğiniz pek çok dekorasyon adımı var. Kolları sıvamak için harika bir haftasonu!

Kutlamalar başlasın

1. Seçici olun
Özel bir kutunun içinde yıllardır özenle sakladığınız ve her sene çoğalan bir grup süsle ve birbirine dolanmış yanıp-sönen ışık dizileriyle baş başa kaldığınız anda, amacınız sonuca ulaşmak değil; harikalar yaratmak olmalı. Bu yüzden hayalinizdeki temaya uymayanları cesurca kutuya geri koyun ve –az da olsa- kalanlarla karakterli bir tarz kurgulayın. Yetersiz geldiyse, süs alışverişine çıkmanın tam zamanı demektir!

2. Giriş önemlidir
Daha evinizin ya da dairenizin kapısına yaklaşırken 2015 kokusu duymak istiyorsanız, sokak kapınıza bir çelenk asmanız şart. Hazır olarak bulabileceğiniz geleneksel çam çelenklerin dışına çıkmak için, melek ya da buz pateni gibi kişisel olarak ilgi duyduğunuz sembollerden kendi çelenklerinizi tasarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı


3. Geleneksel tarz

Filmlerde, kartpostallarda ve vitrinlerde rastladığımız en klasik yeni yıl süslemelerinin merkezinde, kırmızı-yeşil-beyaz ekoseler ve çizgilerle yaratılmış kalabalık ve ışıl ışıl bir görüntü vardır. Bundan vazgeçmek istemeyenler çok şanslı, ilham alabilecekleri çok fazla fikir var. Sadece özel bir çiçek düzenlemesiyle bile bu geleneksel renk kombinasyonunu yakalamak mümkün.


4. Işık selleri arasında
Her sene yepyeni kararlar ve umut dolu dileklerle girdiğimiz yeni yılda, evde bulabileceğimiz her noktaya ışık seli yağdırabiliriz; hatta ağacımızı ışıklı kordonlarla tasarlayabiliriz. Her yere bulaşan simlerden, aşırı süslemelerden ve klasik Noel Baba-Ren geyiği-kırmızı top üçlüsünden haz etmeyenler için ideal formül.


5. Nordik rüzgar
Son yıllarda çok sık kullanılan İskandinav stili bir kutlama havası için, çam dallarını cam bir vazonun yerleştirin ve üzerlerini transparan kristal sarkıtlar, melekler, kağıttan kar kristalleri veya minik hayvan figürleriyle süsleyin. Kuzey evlerinin aydınlığı yansıdığında cool ama etkili bir dekorunuz olacaktır.

Haberin Devamı


6. Parıldasın ama nasıl?

Ağacınızda kullanabileceğiniz üç popüler aydınlatma tipi var: Birincisi, farklı renk alternatifleri olan geleneksel, göz kamaştırıcı, yanıp sönen yılbaşı ışıkları. İkinci seçenek, daha yeni sayılabilecek LED ışıklar. Aleve ve dumana karşı dayanıklı oldukları için daha pahalı ama daha güvenliler. Yaldızlı yüzeye sahip küre veya daire formlu karton süsler ise, üçüncü bir alternatif olarak ağacın üzerinde yansımalar yaratıp ışık efekti verebiliyorlar.


7. Kış düşleri

Size mutluluk veren düşsel kış sahnesinin içinde beyaz karla kaplı tepeler, çam ormanları, kuru dallar, peluşlar, postlar ve sincap, baykuş, kirpi gibi sevimli hayvan figürleri varsa, süsleme temanızda da rüstik yaşamdan ilham almalısınız. 2015’e sadelik ve doğallıktan şaşmadan da hoşgeldin diyebilirsiniz.

Haberin Devamı


8. Kırmızının gücü

Yolun başındayken pes etmek ve kırmızının bu ayki gücüne teslim olmak da bir seçenek. Çünkü evinizin olağan tarzına çok ters olsa da, piyasada bulacağınız yılbaşı dekorlarının çoğu bu ateşli ve cesur rengi içinde barındıracaktır. Sihirli ve dikkat çekici bir düzenleme için arasına beyaz ve metalik tonlar dışında başka bir renk karıştırmayın.


9. Parlak gruplamalar

Sadece evdeki gümüş şamdanları, metalik ışıltılı objeleri ya da gold-bronz yüzeyli vazoları dekorasyonun odak noktası yaparak da bir kutlama atmosferi tasarlamak mümkün. Yemek masanızın ya da orta sehpanızın üzerinde oluşturacağınız bir grup parlak aksesuar, aralarına koyacağınız kokinalar ve kozalaklarla zahmetsiz ve estetik bir seçenek olacaktır.

Haberin Devamı


10. Trendsiz olmaz

Trendy olmaktan vazgeçemeyenler, Frankfurt Christmasworld fuarı için Bora.herke.palmisano trend tahmin ajansı tarafından moda, sanat, mimari ve mobilya sektöründeki gelişmeler göz önünde bulundurarak belirlenen temalara göz atmalı. Her biri ruhumuza dokunmayı başaran öyküler barındırıyor. www.christmasworld.messefrankfurt.com

Yazarın Tüm Yazıları