Yiyelim gençleşelim

Şaşırtıcı gelebilir ancak yaşlanma süreci beslenmenizle başlar.

Haberin Devamı

Krem, serum gibi güzellik ürünlerine gereksiz para harcamak yerine tükettiğiniz besinlere özen göstermeye başlayın

Guava
Kırışıklarla savaş

Kırışan cilt, cildin üst katmanındaki kolajen bozulmasına bağlı olarak yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçasıdır. Zamanla vücuttaki kolajen üretimi daha da azalarak cildin çökmesine ve kırışıklara neden olur. İşte guava da tam burada devreye giriyor. Hem lezzetli hem de C vitamini zengini olan bu meyve cildinizde doğal dolgu maddesi görevi görür. Kolajen onarımı ve üretimini sağlayarak cildinizin daha sıkı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilir.

Haftada iki porsiyon.


Domates
Güneşe selam

UV ışınlarına fazla maruz kalmak cildin doğal renginin yavaş yavaş ve geri dönüşü olmayacak şekilde koyulaşmasına neden olur. Bunun gibi sorunlar için düzenli olarak koruma faktörlü güneş kremi kullanmanız önerilir. Ancak cildi dışardan olduğu kadar içerden beslemek de çok önemlidir. Güneşe dayanıklılığınızı artıran en iyi yiyeceklerden biri domatestir. Çünkü yüksek oranda likopen içerir. Likopen, cildin UV ışınlarının negatif etkilerine karşı koyabilme kabiliyetini destekleyen bir besindir ve moleküllerin birbirine yakın kalmasını sağlar.

Haberin Devamı

Günde bir buçuk porsiyon.

Buğday rüşeymi
Kızarıklık da neymiş?

Karaciğer, yaşlanmanızı engelleyebilecek en önemli organdır. Toksinleri işlemden geçirme görevini üstlenir. Yaşınız ilerledikçe karaciğerinizin bu kabiliyeti yavaşlamaya başlayarak cildin kızarmasına yol açar. Cilt kızarması yaşıyorsanız bu, toksin birikmesine karşı vücudun gösterdiği bir tepki olabilir. Bu problemle savaşmanın basit yolu diyetinize daha fazla çinko eklemektir. Buğday rüşeymi, bu anlamda güçlü bir besindir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Bu çok yönlü besini yoğurt veya salataya serpebilir, smoothie’lerinize ekleyebilirsiniz.

Günde 50 gram (tercihen pişmiş)


Alabalık
Kuruluk konusunu kapatıyoruz

Haberin Devamı


Kuru cilt sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir ve vücudunuzun susuz kaldığına işaret ediyor olabilir. Cildin kuruması cilt üzerindeki koruyucu bariyere zarar verir ve pul pul, sağlıksız görünmesine neden olur. Alabalık gibi omega-3 zengini besinler tüketerek kurulukla savaşabilir, cildinizin kaybettiği nemi kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Haftada 1-2 porsiyon.

Yazarın Tüm Yazıları