Bu dünya yalnızca bize ait değil

Yaradan, her canlıya yaşam hakkı verdi. Siz onların yaşam haklarını ellerinden alasınız diye değil! Eğer bir canlı türü tamamen yok olup giderse bu diğer tüm canlıları da olumsuz yönde etkiler. Çünkü bizler hayvanlar ve bitkilerle bir bütünüz...

Haberin Devamı

Biliyorum; bu sözü çok sık duyuyorsunuz... Şu anda bu dünyada hayat varsa bunu bizlerle birlikte yaşayan hayvanlara, bitkilere ve diğer tüm canlılara borçluyuz.
Çünkü bu dünyada yaşayan her canlının bir yaşama nedeni, bir yaşama amacı var. Yaradan, yarattıklarının hepsini dünyaya çeşitli şekillerde katkıda bulunmaları için yarattı. Sizler öldüresiniz diye değil...
Yaradan, her canlıya yaşam hakkı verdi. Siz onların yaşam haklarını ellerinden alasınız diye değil!
Eğer bir canlı türü tamamen yok olup giderse bu, diğer tüm canlıları olumsuz yönde etkiler.
Çünkü bizler hayvanlar ve bitkilerle bir bütünüz...
Yaradan, bizleri bir bütün halinde yarattı fakat sizler bu bütünü göremiyorsunuz! Birimiz olmadan diğerimiz de var olamayız, hepimiz birbirimiz için varız bu dünyada. En yararsız, hatta çok zararlı görülen bir böceğin bile bu dünyada var olma nedeni var. O böcek doğa için yararlı. Bu demek ki aynı zamanda insan için de yararlı. Çünkü doğa olmadan insan var olamaz.
Yaşayan her canlının bizim yaşamımıza katkıda bulunduğu gerçeğini hiçe sayarak daha ne kadar hayvan yok olacak? Eğer bir köpek kuduzsa bunun çaresi etraftaki tüm diğer hayvanları öldürmek mi olmalı?
Böyle bir şeye kimsenin hakkı olamaz.
Kuduz aşısı yapılmış köpek kuduz olmaz. Demek ki sizler, size verilen görevi yerine getirmediniz. Asıl yapılması gerekeni yani köpekleri kısırlaştırıp aşılayıp bulunduğu yerlere geri bırakma işini yapmadınız!
Şimdi artık yeni düzenlemeye göre, sokaklarda hayvan bulunmayacak. Eskiden kedi ve köpeklerin olduğu boş caddelerde yürüyün, bakalım mutlu olabilecek misiniz? Bu gidişle bir gün tek bir ağacın bile kalmadığı, tek bir kuşun bile ötmediği, kurak ıssız caddelerde yürüyeceğiz.
Bir tek hayvan, bir tek ağaç kalmayıp buna bağlı olarak yiyecek içecek kalmayınca insan için de yaşam kalmayacak! Evet, inanması zor ama aynen böyle.
Rumuz: Burhanettin O. ‘Hayvandostu”

Yazarın Tüm Yazıları