İstanbul'un ajandası doldu taştı

Birkaç aydır yazdığım konser ve festival haberlerinde mutlu sona artık yaklaştık.

Haberin Devamı

10 gün içerisinde büyük konserlere ev sahipliği etmeye başlayacak olan İstanbul, bu yıl yine birbirinden büyük isim ve grupları ağırlayacak. Her ayı özetler nitelikte önümüzde bizi bekleyen konser ve festivalleri sizinle bir kere daha toplu bir şekilde paylaşmak istedim.

Ajandalarınızı açın, biletlerinizi tükenmeden alın;

MAYIS

14 MAYIS 2014 AEROSMITH @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

150 milyon üzerinde albüm satışı ile gelmiş geçmiş en fazla albüm satan Amerikalı Rock grubu olarak tarihte yerini alan Aerosmith ilk defa Türkiye’ye geliyor. KüçükÇiftlik Parkı’nda gerçekleştirilecek olan konserde grubun yıllara fon olmuş unutulmaz şarkılarının yanı sıra, 11 seneden sonra çıkarttıkları yeni albümleri Music From Another Dimension’dan da şarkılara yer verilecek. Yüksek ihtimalle Aerosmith’i ilk ve son kez göreceğimiz için bu konser kaçırılmaz!

Haberin Devamı

17 MAYIS 2014 I AM HARDWELL @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

Tomorrowland, Coachella gibi birçok festivalde sahne alan Hardwell Nisan ayında Amsterdam’da başlayan dünya turnesi kapsamında Türkiye’de de hayranlarını elektronik müzik ile doyuracak. 17 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Parkı’nda büyük bir görsel şovla sahne alacak olan DJ’in konser biletleri halen satışta.

24 MAYIS 2014 METAL SUMMER FESTIVAL @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

Birkaç sene önce Sonisphere Festivali kapsamında Manover’ı izlemiştim. Manover özellikle ana headliner olmamasına hayıflanarak sahneden söylediği mizahi laflar hala aklımdadır.Metal Summer Festival ilk kez gerçekleştirilecek olan, hem de Manover’ın esas headliner olduğu bangır bangır bir metal müzik festivali olacak. Festivalde Manover’ın yanı sıra Arch Enemy, Pentegram, Kırmızı, Fallen gibi birçok yabancı ve yerli alt grubun sahne alacağı festival 24 Mayıs 2014’ta KüçükÇiftlik Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

24 MAYIS 2014 BABYLON SOUNDGARDEN @ PARK ORMAN

Baharın en güzel günlerini hatırlatan festival Babylon Soundgarden bu sene de Park Orman’da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz sene Kigns Of Convenience’ın sahne aldığı festivalde bu sene de birbirinden büyük isimler Park Orman’ı dolduran müzikseverleri çoşturacak.

İstanbulun ajandası doldu taştı

Bu senenin benim için büyük sürprizi olan, geçen sene İstanbul konseri iptal olan Pet Shop Boys, Babylon Soundgarden’ın ana headliner’ı olarak sahne alacak. Ayrıca Sky Ferreira, Seun Kuti, Egypt 80, Fm Belfast da festivalde ana sahnede olacaklar. Ana Sahne, Red Bull Music Academy Sahnesi ve Radyo Babylon Sahnesi olmak üzere üç sahneden oluşan festival Mayıs ayının en güzel haftasonu etkinliklerinden biri olacak. Festivalin avantajlı biletleri 2 Mayıs’ta sona eriyor, elinizi çabuk tutun derim.

Haberin Devamı

Babylon Soudgarden’ın bir de Ankara ayağı var. 17 Mayıs’ta Vişnelik’te düzenlenecek olan etkinlikte Oi Va Voi, The Lost Fingers, FOURinthePOCKET, Mode XL sahne alacak gruplar arasında.

25 MAYIS 2014 CHILL OUT FESTIVAL @ LIFE PARK

İstanbulun ajandası doldu taştı

Önceki senelerde Kemerburgaz’da düzenlenen Chill-Out Festival, bu sene Life Park’ta gerçekleştirilecek. Life Park’ı dev bir festival kasabasına dönüştürecek olan etkinlikte birbirinden farklı 4 sahnede 20’den fazla müzisyen ve grup konser verecek. Özellikle Goldfrapp, Mulatu Astatke, Plaid’in sahne alacak olması festivale gitmek için harika bir sebep.

26 MAYIS 2014 JUSTIN TIMBERLAKE @ İTÜ STAYDUM

İstanbulun ajandası doldu taştı

Mayıs ayını senenin ilk stadyum konseri ile kapatıyoruz. Justin Timberlake The 20/20 Experience World Tour kapsamında İstanbul’a geliyor. 26 Mayıs günü İstanbul hem müziğe hem de trafiğe doyacak diye düşünüyorum. Kendi adıma konsere dair en büyük merakım Justin’in birçok konserinde yaptığı Elvis Presley ve MJ cover’larını canlı canlı dinlemek olacak. Konserin birçok bilet türünde biletleri tükendi, kalan biletlerden kendinize uygun olanını bitmeden almanızı öneririm.

Haberin Devamı

HAZİRAN

6 HAZİRAN TIESTO @BLACK BOX ISTANBUL

İstanbulun ajandası doldu taştı

Geçtiğimiz sene Gezi olayları sonrasında iptal edilen Pozitif Live’ın etkinliklerden biri olan Tiesto konseri bu sene yepyeni bir mekanda gerçekleştirilecek. ‘Avrupa'nın En İyi Akustiğe Sahip Mekanı’ ünvanına aday olan Black Box İstanbul, açılış konserinde Tiesto ile dev bir parti ile başlangıç yapıyor.

6-7 HAZİRAN 100% FEST @KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

Bu sene İstanbul yepyeni bir festivale daha ev sahipliği yapacak. Esen Entertainment organizasyonuyla 6-7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan festivalde dev bir sanatçı kadrosu var. İki günlük etkinlikte; Soundgarden, Massive Attack, Kaiser Chiefs, Trentemøller, Wild Beasts, Ceza, Mor ve Ötesi, Rebel Moves, Malt, Foma, Ceylan Ertem, The Away Days, Özge Fışkın, Gren ve Narda sahne alacak.

Haberin Devamı

14-15 HAZİRAN ONE LOVE FESTİVAL @PARK ORMAN

İstanbulun ajandası doldu taştı

Bu sene 13’üncüsü düzenlenecek olan One Love festivali elektronik havalarda bir line up ile bizleri karşılıyor. Pozitif Live’in düzenlediği gelenekselleşen festivalde bu sene;

1. Gün (14 Haziran): Basement Jaxx, Mogwai, Oh Land, Modeselektor DJ set, Jaguar Skills, Gunesta
2. Gün(15 Haziran): Moderat, Bonobo, Omar Souleyman, Mø, Bubituzak, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Oldies But Goldies, Mabbas, Style-Ist, Cowboys & Aliens sahne alacak.

19 HAZİRAN TRAVIS @BLACK BOX ISTANBUL

İstanbulun ajandası doldu taştı

Bundan önce birkaç kere İstanbul’a konser veremeye gelen Travis, bir kere daha Pozitif Live organizasyonuyla, İstanbul’un en yeni konser mekânını Black Box’ı şenlendirmeye geliyor. Sadece ‘Why Does It Always Rain On Me’ yi canlı izlemek için bile gitmeye değer.

20 HAZİRAN BOB DYLAN @BLACK BOX ISTANBUL

İstanbulun ajandası doldu taştı

İstanbul’a bu yaz birçok dünya devi geliyor ancak Bob Dylan bu ünvanda en önde gelenlerden birisi. Geride bıraktığı 35 albüm, sayısız konserden sonra İstanbul’da Pozitif Live organizasyonuyla konser verecek olan Dylan, en son 2012 senesinde Temptest’i yayınlamıştı. Bob Dylan gibi bir efsaneyi benim gibi daha önce izlemeyenler için nefis bir fırsat.

24 HAZİRAN PIXIES @BLACK BOX ISTANBUL

İstanbulun ajandası doldu taştı

Unutulmaz ‘Where is My Mind?‘ şarkısının mimarı Pixies, Pozitif Live organizasyonuyla ilk defa Türkiye’de konser vermeye hazırlanıyor. Gecenin ön grubu olarak The Ringo Jets sahne alacak.

21 HAZİRAN EKŞİFEST MANU CHAO @LİFE PARK

İstanbulun ajandası doldu taştı

2011 senesinden beri Ekşi Sözlük’ün düzenlediği organizasyonda bu sene Manu Chao Life Park’ta eğlenceyi garantileyecek grup olarak sahnede olacak.

22 HAZİRAN TORİ AMOS @KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

İşte senelerdir beklediğim konser haberi budur. 7 sene aradan sonra tekrar İstanbul’a gelecek olması bir yana ayrıca bu sene bir de yeni bir albüm çıkartıyor olması benim için bayram sebebidir. Piyanosuyla birlikte sahnede görmeyi çok özlediğim Tori Amos, 22 Haziran gecesi benim gibi binlerce hayranını büyülemeye KüçükÇiftlik Parkı’na geliyor. Günleri geri saymamak elde değil.

27 HAZİRAN DAVID GUETTA @KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

Geçtiğimiz sene de İstanbul’da konser veren DJ, bizleri çok sevmiş olacak ki bu yaz tekrar İstanbul’a geliyor.Keşke kendisiyle birlikte bir de Sia gelse de, şarkılarını canlı canlı söylese.

TEMMUZ

13 TEMMUZ METALLICA BY REQUEST @İTÜ STADYUM

İstanbulun ajandası doldu taştı

Bu yazın en mühim konserlerinden biri şüphesiz Metallica olacaktır. Konserdeki çalacakları şarkıları hayranlarının oyladığı şarkılara göre konserde çalacak olan grup, sadece böylesine özel bir performans konseri için İstanbul’a gelmelerinden dolayı Oscar’ı almalıdır. Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan konserde,bilet alan ve oylamaya katılan hayranların belirlediği şarkılarda ‘One’ açık ara birinciliğini sürdürüyor. 19 Haziran’a kadar biletinizi alırsanız siz de grubun İstanbul konserinde çalacağı şarkılara katkıda bulunabilirsiniz!

15 TEMMUZ NEIL YOUNG ve CRAZY HORSE@KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) bu yaz hepimize büyük bir sürpriz yaparak, yıllardır beklenen rock müziğinin efsanevi ismi Neil Young’ı Crazy Horse grubuyla birlikte İstanbul'a getiriyor. Yukarıdaki listeye bakınca konserlerin bir sonu yok biliyorum ancak Neil Young konseri bu yaz kaçmaması gereken konserlerden biri, mutlaka ajandanızı bu konsere göre ayarlayın derim.

AĞUSTOS

17 AĞUSTOS BEIRUT @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

Beirut
’u en son İstanbul’daki 2012 senesinde verdikleri konserde izlemiştim. Artık bizler için mazi olan Kuruçeşme Arena’da düzenlenen organizasyonda biletler tükenmiş, benim gibi birçok kişi İstanbul’un unutulmaz konser mekanına belki de bu konserle veda etmişti. Dokunduğu her enstrümanı bir başka güzelleştiren grup, 17 Ağustos’ta bu sefer KüçükÇiftlik Parkı’nda bizleri mest etmeye geliyor.

20 AĞUSTOS MIDTOWN FEST @KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

İstanbulun ajandası doldu taştı

Portishead
sonunda İstanbul’a geliyor! Her sene anketlerde en çok beklenen konserler listesinde genelde ilk üçte yer alan etkinlik 20 Ağustos’ta gerçek olacak. GNL organizasyonuyla gerçekleşecek olan bu rüya konser beraberinde bir festivali de bizlere sunuyor. Midtown Festival kapsamında Portishead’ın dışında Savages, Thought Forms, Telepotik, The Away Days ve The Ringo Jets de sahne alacak.

EYLÜL

16 EYLÜL LADY GAGA @İTÜ STADYUMU

İstanbulun ajandası doldu taştı

Umarım bu yaz beklediğimizden daha da güzel geçmiş olacak, herkesin yüzü daha da çok gülecek, neşeler yerinde olacak ve takvimler 16 Eylül’ü gösterdiğinde İstanbul dev bir konsere daha ev sahipliği yapacak.
Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball adıyla Lady Gaga dünya turnesinde İstanbul’u da pas geçmiyor. Lady Gaga, İstanbul’daki Monster’larını coşturmaya, sahnedeki çılgın dans ve şovlarıyla hepimizi şok etmeye geliyor. Pozitif Live organizasyonu ve Live Nation Global Touring işbirliği ile gerçekleştirilecek olan konserin biletleri 5 Mayıs’ta satışa çıkıyor.

KARIŞIK KASET

Nisan ayının başında oluşturduğum Karışık Kaset By Nisan 2014, ay boyunca eklenen güncellemeleriyle 40 şarkıyı aştı. İlk listeden sonra eklediğim şarkılardan oluşan bölümü bu yazıya ekledim.

Listenin tamamını Spotify’dan Karışık Kaset By Nisan 2014 adıyla da dinleyebilirsiniz.

Keyifli dinlemeler…

1)Sapan – Oyun

2)Dylan Reynolds – Lifeline

3)Rita Ora – I Will Never Let You Down (R3Hab Remix Radio Edit)

4)Ayşe Hatun Önal – Çak Bir Selam (Bayraşa Mix)

5)Kaiser Chiefs- The Factory Gates

6)Chrome Sparks – The Meaning Of Love

7)Party Supplies – Going Back To New York

8)Lily Allen – Our Time

9)Wye Oak – Glory

10)Kiesza – Hideaway

11)Lykke Li feat Rocky – No Rest For The Wicked

12)Justin Timberlake – Not A Bad Thing

13)Oh Land – Cherry On Top

14)Nico & Vinz – Am I Wrong

15)Pharrell Williams – Marilyn Monroe

Yazarın Tüm Yazıları