Minik Gizem devletin yüreğini titretsin

Minik Gizem’den acı haber geldi. Sevdiği kızla evlenemeyen bir psikopat ruhlunun kurbanı olduğu ortaya çıktı. Güzeller güzeli bu çocuğa kıyan insan insan olamaz.

Haberin Devamı

Nasıl bir sevgiyse, bu minik meleği hunharca yok etti. Sevgi denemez buna… Hastalıklı bir takıntı, sağlıklı olmayan bir beyin ve kararmış bir kalp var bunun ucunda.
Daha derinlerdeyse sevmeyi bilmeyen bir toplum var. Aşk nedir, duygular nasıl ifade edilir, karşı cinsle nasıl duygusal iletişim kurulur bilmeyen bir toplum…
Erkek çocuklarının kadına saygı duymadan sadece annelerini aşırı derecede ciddiye alarak yetiştirildiği bir ülke burası. Anneleri yücelten sözler sizi yanıltmasın.
Bir kadın anne olana dek önce kendi ailesinden sonra eşinin ailesinden her türlü ayrımcılığı görür, hakareti işitir, bedeni türlü acılara maruz kalır. Bir kadın anne olsa da halen eşinin gözünde ikinci sınıf varlıktır Anne olmak sizi yanıltmasın.
Kız çocuklarının ise aşağılanabildiği kadar aşağılandığı bir ülke burası. Büyük şehirlerin ışıltısı gözünüzü yanıltmasın.
Çocuk gelinlerin, pedofillerin kanun korkusu duymadığı bir ülke burası.2013’ teki “ pedofillere ağır ceza geliyor” haberlesi sizi yanıltmasın.
Aile ve Sosyal Polisitakalr Bakanı Sayın Ayşenur İslam’ a soruyorum. Sayın bakan, çocuk katilleri, tecevüzcüleri ve istismarcıları konusunda daha ne kadar sessiz kalmayı düşünüyorsunuz?
Bakanlığınızın istismar cezalarını arttırılmasıyla ilgili bir çalışması yok mu?
Çocuk yaşta evlilikleri tartışmayı bugün bu noktada geçtim, çocuk katillerinin cezası ne olmalı sizce?
Bir sıradan insanlar olarak, her haberde çıldırmış gibi tepki verirken, aklını oynatacak kadar üzülürken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sizin duygularınız neler?
Çocukları koruma kanunu var, uygulama nerede?
Çocuk istismarı var, cezası 2 yıl.
Bu memlekette hergün onlarca çocuk kayboluyor, başına çeşitli felaketler geliyor, hayatı son buluyor ama asıl sorumlulardan anne-babaların yüreğine su serpecek hiçbir açıklama yok.
Devlet toplumun iyiliği için, hadi yetişkinleri geçelim, çocukların iyiliği için çabalamayacaksa ne için çalışacak, anlamıyorum.
Bunca masumun ölümü yetkili ve sorumlu her kim varsa, hepsinin yüreklerini titretmeli ve artık harekete geçirmeli.

Yazarın Tüm Yazıları