Futbol ve yüzyıllık yalnızlık

Çocukken bez toplarla futbol ve beysbol oynadı. Gazeteci olduğunda bisiklet, futbol ve boks yazdı. Güçlü kalmak için de tenis oynadı; Nobel ödüllü edebiyatçı Gabriel Garcia Marquez...

Haberin Devamı

O, gerçek bir Atletico Juniors taraftarıydı. Belki bir gün profesyonel olurum umuduyla memleketi Arataca'nın tozlu sokaklarında bir kaleci olarak top koşturdu.İyi bir kaleci olmayı başardı ancak çoğu zaman atılan şutları kurtarırken midesinde duyduğu acılar hiç dinmedi.

Genç bir gazeteci olduğunda da ilk işi bir futbol maçına gitmekti. Edebiyatı her zaman futbolla iç içe kullanmaktan yanaydı. Bir dergi çıkardığında bile gittiği ilk yer bir futbol stadıydı. Alfredo di Stefano başta olmak üzere pek çok efsane futbolcuyu tribünden izledi.

Tam 87 yıl yaşadı Marquez ve ölmeden önce onuruna yapılan futbol topuyla taçlandırıldı. Topun İsmi Macondo'ydu. Macondo, Marquez’in unutulmaz eseri Yüzyıllık Yalnızlık'da henüz her şeyin isminin olmadığı kimsesiz topraklara verdiği isimdi.

Haberin Devamı

Kolombiya milli takımı, üzerinde mavi ve kırmızı noktalar bulunan sarı kelebeklerle süslü bu toplarla Dünya Kupası'na kanat açmayı başardı. Kim bilir Kolombiya 2014 Dünya Kupası'nda elde edeceği başarıyla bir futbol topuna da "Yüzyıllık Yalnızlık" ismini verebilir.

Yazarın Tüm Yazıları