Çocuklarınıza baskı yapmaktan vazgeçin

Anne ve babalara sesleniyorum; artık anlasınlar bizi. Yaş olarak olgun olsalar bile düşünce olarak biz onlardan daha ileriyiz. Küçükken elimizden tutarlardı, bize bir şey olmasın diye ama artık o yaşı geçtik. Bizi ellerimizden tutarak değil, varlıklarını hissettirerek korusunlar artık.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben anne ve babalara sesleniyorum; artık anlasınlar bizi. Bize güvenmiyorlar ama bize güven verebilmemiz için fırsat da tanımıyorlar. Zaten bizi hiç anlamıyorlar, anlamak için de hiç çaba sarf etmiyorlar.
Ben ailem için hayatım boyunca tüm fedakârlıkları yaptım ve yapmaya da devam ederim fakat bazen oturup düşündüğümde, acaba onlar benim için aynı şeyleri yaparlar mıydı, diye sorguluyorum.
Hep başkalarıyla kıyaslanmak insanı bıktırıyor... Hep güvensizlik; izin vermem, dayatması. Aslında biliyor musunuz, bu güvensizlik yüzünden çocukların başına türlü türlü olaylar geliyor, ama tabi onlar bunun farkında değiller.
Yaş olarak olgun olsalar bile düşünce olarak biz onlardan daha ileriyiz. Küçükken elimizden tutarlardı bize bir şey olmasın, diye ama artık o yaşı geçtik. Bizi ellerimizden tutarak değil, varlıklarını hissettirerek korusunlar artık... Ama ne yazık ki öyle olmuyor.
Kendimi bildim bileli babamı çok severdim; aynı şekilde onun da beni sevdiğini zannederdim ama yanılmışım. Meğer çok yalnızmışım ama farkında değilmişim, çok iyi anladım bunu. Size yazarak içimi boşalttım ve rahatladım. Sizce ne yapmalıyım?
Rumuz: Yalnızmışım

Haberin Devamı

Sevgili kızım, tüm gençlerin sorunu ailelerin bu aşırı baskısı ve merakı... İzin sorunu, gece çıkma sorunu, sürekli bilgi verme sorunu... Ancak anne babalara da bu kadar haksızlık etmemelisin; onların da haklı nedenleri var elbette. Kendi yaşadıkları tecrübeler bir yana, dünyanın giderek çok daha acımasız ve tehlikeli olması da var işin içinde.
Senin babanla yaşadığın her neyse, bu konunun seni böylesine yalnızlık duygusuna, böyle hayal kırıklığına uğratmasına çok üzüldüm. Ama belki yine haksızlık yapıyorsun, belki yanlış bir anlama vardır burada da. Ailenin seni sıkmasının da sonuçta seni koruma içgüdüsü olduğunu, dolayısıyla da sevgiden kaynaklandığını unutma.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum
23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.
Atatürk, 23 Nisan 1924’te ‘23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

1979’da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır.
Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı, Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçileri olan çocuklara armağan etmiştir. Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.

Yazarın Tüm Yazıları