Hedefi vuramamak

SEZONUN son derbisinde, ligin zirvesini paylaşan iki takım da Olimpiyat Stadı’na kendi hedeflerine kilitlenmiş olarak çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, şampiyonluğunu derbiyle ilan etmek; Beşiktaş ise sezon içinde birkaç kez kaybedip tekrar yakaladığı en değerli ‘ikinciliği’ Galatasaray ile puan farkını dörde çıkararak perçinlemek peşindeydi. Beşiktaş sahaya Bilic’in son haftalarda yakaladığı kadro istikrarıyla çıktı. Ersun Hoca ise klasik düzenine sadık kalırken; hakkaniyetli davranarak, geçen haftanın yıldızı Kadlec’i, Bekir’e tercih etti. Maçın daha kontrollü başlayacağını düşünürken; tempolu ve gergin başladı. 9. dakikada Almeida’nın yakaladığı pozisyondan sonra iki takımda futbol oynamayı hatırladı.
Beşiktaş anlamsız bir şekilde, belki de hiç denemediği tek hat ofsayt taktiğini uyguladı. Sonucunda da doğal olarak defansif zaaflar yaşadı. Oyunu iyi okuyan Kuyt, 23. dakikada muhteşem ara pasını Sow ile buluşturdu. Senegalli, ara pas kadar muhteşem bir bitirişle Fenerbahçe’yi öne geçirirken; en yakın Beşiktaşlı futbolcu ile arasında yaklaşık 7 metre vardı. İlk yarının son dakikalarında oyunun kontrolü elindeyken yakaladığı 4’e 3 kontra atağı cömertçe harcayan Fenerbahçe, dönüşünde Motta’nın ayağından kalesinde golü gördü.

Haberin Devamı

İŞTAHI KABARMADI

İKİNCİ yarısı kontrollü geçen derbide; Beşiktaş’ın 10 kişi kalması bile Fenerbahçe’yi kontrolün dışına çıkartmadığı gibi iştahını da kabartmadı. İkinci yarıya damga vuran pozisyon 88. dakikada Dany’nin pozisyonu oldu. Yaptığı futbolun doğasında kabul edilemez olduğu gibi kuralı aşmaya çalışması açısından da endirekt serbest vuruşla cezalandırıldı. Bu seviyedeki oyuncunun bunu bilmemesi son derece ilginç! Caner’in topu dışarı vurması da son derece enteresan olmakla birlikte centilmenlik çerçevesinde yapılmış bir hareket olarak algılanabilir.
Sonuç olarak sahaya adım atarken kilitlendikleri hedeflerine ulaşamayan iki takım da birer puanla yetinmek zorunda kaldı. Artık 1 puana ihtiyacı olan Fenerbahçe’nin yanı sıra Beşiktaş umarım en değerli ikincilik yarışında dün akşam kaybettiği 2 puanı aramaz!


Yazarın Tüm Yazıları