En iyi karnıyarık Moskova’da

Moskova Vnukovo Havalimanı’nda THY-Do&Co ortaklığı ile açılan CIP Lounge, sadece bir ağırlama noktası değil. Doğru lezzetler ve doğru karışımlarla Türk yemeklerini marka değerleriyle sunacak.

Haberin Devamı

Yurtdışında, birçok ülkede Türk lokantasına gittim. Çoğunda ciddi bir lezzet sorunu vardı. Kiminde, Türk yemekleri tam anlamıyla kötü yola düşmüştü. Yanlış karışımlar, abartılı yorumlar... Gelen yabancılar Türk yemeklerini yanlış tanıyor. Sanıyorlar ki yedikleri Türk yemeği. Cânım mutfağımız hançerleniyor. Bilen bilmeyen, hiçbir eğitimi olmayan, Türk lokantası açıyor.
Ama şimdi Moskova Vnukovo Havalimanı’nda THY-Do&Co ortaklığı ile açılan CIP Lounge, sadece bir ağırlama noktası değil. Doğru lezzetler ve doğru karışımlarla Türk yemeklerini marka değerleriyle sunacak. Mantı, kıymalı pide ya da karnıyarık üstelik en iyi ve en uygun malzemelerle yapılıyor. Lounge’ı kullanan yabancı yolcular müthiş lezzetlerle tanışıyor. Türk mutfağının ne olduğunu öğrenme imkânı buluyor.
Bu salon THY ve Do&Co tarafından Rusya’da et işi yapan büyük bir işletmeciye, Çalkan Grubu’na verilmiş. Yani Mustafa Çalkan’ın sahip olduğu şirket burayı işletecek. Kârdan payı THY ve Do&Co alacak. Zarar, işletene ait. Profesyonel bir yol izlenmiş. Açılışa Atilla Doğudan, THY’nin Basın Müşaviri Ali Genç, Do&Co’nun Kurumsal İletişim Müdürü Şeyda Güven Tarakçıoğlu da katıldı. THY’nin Rusya Federasyonu Genel Müdürü Mefail Deribaş ise ilginç bir kişi. Yıllarca Stockholm’de çalışmış. 9,5 yıldır Moskova’da. Çok başarılı ve açılış günü onun da doğum gününü kutladık. Kısaca Moskova’daki İstanbul Lounge’da tam bir kutlama zinciri oluştu.

Haberin Devamı

İster mantı yiyin, ister video konferans yapın

Ziyafete hoş geldiniz: İstanbul’daki salon gibi bir köşede taze taze mantı açılıyor. Haşlanıp yoğurt ve sosuyla servis ediliyor. Simit köşesinde ise yeni pişmiş çıtır çıtır simitleri Vakfıkebir tereyağı ile yiyebilirsiniz.
Açık mutfak: Köfteler, etler önünüzde pişiyor. Ana işletmeci Rusya’nın önde gelen etçilerinden olduğundan, et ürünlerinin lezzeti dorukta. Bir köşesi ise fırın haline getirilmiş. Efsane pideler, simitler burada fırından çıkıyor. İyi işlenmiş Rus unu, hamur mamullerini Türkiye’dekinden daha lezzetli yapmış.
Zeytin-peynir Türkiye’den: Başta zeytin çeşitleri ile peynir-tereyağı gibi ürünler buradan gönderiliyor. Aşçılar da Do&Co’nun İstanbul ekibinden.
Çalışmak isteyenlere: Kalabalık seyahat eden işadamları toplantılarını salonda yapabilir. Attila Doğudan’ın iş hayatında onu dünyanın onlarca noktasına bağlayan video konferans sistemi de salonda var.
Tak kulaklığını istediğini seyret: TV köşesinde ses kirliliğinin önüne kablosuz kulaklıkla geçiliyor. İstediğiniz kanalı seyredebilir veya müziği gürültü yapmadan dinleyebilirsiniz.
Çocuklara özel: Oyun masalarında çocuklarınız etrafı rahatsız etmeden oynayarak bekleyebilir. Salonun klasiği haline gelen bilardo masası da Moskova’da. Yanında ise e-kitaplardan sıkıldıysanız bir kütüphane var.

Haberin Devamı

Dünyaya yayılacak

Attila Doğudan, Moskova Vnukovo Havalimanı’ndan sonra İstanbul Lounge konseptini yayacaklarını anlatıyor. Sırada New York JFK Havalimanı var. Sonrasında İstanbul Lounge’lar Avrupa’da terminaldeki yer durumuna göre Londra, Frankfurt, Paris ve Milano’ya açılacak.
Rakip havayolları, açıldığından bu yana İstanbul Lounge’ı yakından takip ediyor. Moskova’ya açma kararı ile birlikte hemen talepler gelmeye başlamış. Anlaşılan bu salon 2-3 aya kalmadan büyütülmek zorunda kalınabilir.
Attila Doğudan için öncelik THY ama “Bu tür salonlar, THY yolcusuna verilen hizmeti yukarı çekiyor, talep oluşturuyor. Farklı bir ürün olduğu için dolayısıyla başka havayolları da gelirse bakabiliniz. Amaç müşteri memnuniyetini arttırmak” diyor.
Neden Vnukovo?
Moskova’da 4 havalimanı var. İki yıl öncesine kadar Shermetyevo’yu kullanan THY, Vnukovo Havalimanı’na geçti. Bu meydan hem daha sakin hem de yeni terminali ile yolcu standartları yüksek. Meydanın bulunduğu bölümde, kentin gelir düzeyi yüksek yüzde 70’lik bölümü oturuyor. Yeni salonla birlikte THY business’dan aldığı payı arttırmak, bazı günler bu hatta geniş gövdeli uçaklarını kullanmak istiyor.

Haberin Devamı

THY’de hedef 1.2 milyon yolcu

THY için Rusya çok önemli bir pazar. 2005’te Moskova’dan taşınan yolcu sayısı 60 binken geçen yıl bu rakam 600 bine çıktı. Kuşkusuz bu başarının arkasında THY Rusya Federasyonu Genel Müdürü Mefail Deribaş ile ekibinin büyük katkısı var. Uzun yıllar İsveç’te yaşayan Mefail Deribaş, 9.5 yıldır Moskova’da görev yapıyor. Önümüzdeki günlerde Rusya’da 10’uncu uçuş noktası olan Stavrapol hattını açacak THY, bu yıl yüzde 20 artışla 1 milyon 200 bin yolcu taşımayı hedefliyor. THY hem turistik hem de transit olarak dünyaya uçmak isteyenleri İstanbul’a getiriyor. Yaz tarifesinde Moskova’dan THY günlük olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’na 4, Antalya’ya 2 ve Ankara’ya da bir sefer düzenliyor.

Yazarın Tüm Yazıları