Çok acılar çektim ama şimdi dizilerde bile görmediğimiz bir mutluluk yaşıyorum

Bekaretimi kaybetmiştim. “o benimle evlenmezse biterim, ölürüm” diye üç yılımı her gün ağlayarak geçirdim. Şimdi ise “ne kadar da aptalmışım” diyorum.

Haberin Devamı

Sevgili Feyza Ablacığım, geçtiğimiz günlerde bekaretini sevdiği adama vermiş ama onun baskısı yüzünden eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış bir genç hanım yazmıştı sana...
Kızcağız pişmanlık içinde ölümü düşünüyor. Sen de ona “kimse kimseye hiçbir nedenle mecbur değildir, hele senin gibi gencecik bir kız. Asla ölümü düşünmemelisin” demiştin.
Ben de izin verirsen, belki arkadaşımıza yardımım olur diyerek benim de başıma yıllar önce böyle bir olayın geldiğini anlatmak istiyorum.
Ben de bekaretimi kaybetmiştim. Hayat sadece onun ekseninde dönüyordu, “o benimle evlenmezse biterim, ölürüm” diye üç yılımı her gün ağlayarak geçirdim. İnsan tek bir gün mutlu olmaz mı? Olamadım ama ısrarla onu hayatımda tutmaya çalışıyordum. Şimdi ise “ne kadar da aptalmışım” diyorum.
Gözüme perde mi inmişti? Saplantı haline mi getirmiştim, bilemiyorum. Ama nasıl göremedim bazı gerçekleri, nasıl anlayamadım, bilmiyorum. Şimdi buradan o durumdaki kızlara sesleniyorum; asla kimseye mecbur değilsiniz gerçekten. Gerekirse bir doktora başvurup çözüm arasınlar, ama asla sırf bu nedenle bir erkeğe boyun eğmesinler; eğerlerse hayatları boyunca mutsuz olacaklardır.
En kısa zamanda ondan ayrılmasını, okulunu bitirip kendisine değer verecek biriyle birlikte olmasını tavsiye ederim. Hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam etsin. Gerçeği söylemeye layık erkek yok bence yeryüzünde. Erkek bekarken istediğiyle birlikte olur, kabahat değil, evleneceği kadına hesap vermek durumunda da değil, hiç kimse de onu sorgulamaz. Bunu bir kız yapınca kabahat oluyorsa, her yol denenebilir.
Önce Allah’ın sonra da sizin tavsiyeleriniz sayenizde şu an çok mutluyum. Bana hayran, bir dediğimi iki etmeyen bir kocam, dünya tatlısı bir kızım var, dizilerde bile göremediğimiz bir mutluluk yaşıyorum. Ama çok acılar çekerek bu zamana geldim. Şükür Allahıma herkese mutlu evlilikler kısmet etsin; ama unutmayalım ki bazen kaderimizi kendimiz yazarız.
Ben hâlâ o insanla olsaydım mutsuzluk içinde yaşayacaktım. Şimdi benden daha mutlusu var mıdır, diyebiliyorum. Bu arkadaşımız da onu hayatından çıkarırsa karşısına onu çok mutlu edecek biri mutlaka çıkacaktır. Şansı açık olsun; unutmamalı ki, namus insanın beyninde, yüreğindedir...
Rumuz: Artık mutluyum

Haberin Devamı

Duygularını anlıyorum güzel kızım, mutluluğu yakalamış olmana da çok sevindim. Karşına gerçekten iyi bir insan çıkmış, bu da son zamanlarda büyük bir şans.
Ancak şu “gerçeği söylemeye layık erkek yok bence yeryüzünde” sözüne katılmıyorum. Böyle bir genelleme yapmamalısın bence.
Erkeklerin dünyasında çocukluklarından başlayan “sen erkeksin, her şeyi yapabilirsin, tüm genç kızlar senin!” şeklinde bir önyargı olduğu sürece bu böyle devam edecek gibi geliyor.
Kısacası bu onların suçu değil. Onları eğiten ailelerin suçu. Ayrıca erkeklerin hepsi de bu anlayışta değil. Katı kurallara boyun eğmeden, bu konularda çok daha hoşgörülü davranıyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları