Rahat uyumak, güzel uyanmak ve hep iyi hissetmek için iki damlalık sırlar

Doğanın eczanesindeki yağlar rafına bakalım bugün.

Haberin Devamı

Pürüzsüz bir cilt için kuşburnu yağı, stresi yenmek için lavanta, kalbiniz içinse zeytinyağı iş görür. Çay ağacı, nane, limon… Hepsinin görevi var

Yağ sadece yemek pişirmeye yaramaz. Daha genç görünmenize, rahatlamanıza ve hatta sağlığınızı desteklemenize yardımcı olacak onlarca yağ çeşidi var. Hangilerinin neye iyi geldiğini keşfedin. Hangi yağın hangi probleminize iyi geldiğini aşağıdaki mini kılavuzdan öğreneceksiniz.

Kalp sağlığı için zeytinyağı

Tekli doymamış yağlarla dolu zeytinyağı kötü kolesterolünüzü düşürür; iyi kolesterolünüzü de arttırarak kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olur.

Nemlendirme için argan

Argan yağı yüz yıllardır Fas’ta güzellik reçetelerinde kullanılmaktadır. Bu yağ aynı anda birçok işlev görür. Kuru, sertleşmiş cildinizi, kurumuş saçlarınızı ve kırılgan tırnaklarınızı nemlendirmek ve pürüzsüzleştirmek için birkaç damla yüzde 100 argan yağı kullanın.

Haberin Devamı

Cildiniz için kuşburnu

Kuşburnu yağı cildiniz için mükemmeldir. Özellikle A, C ve E vitaminleri olmak üzere bir antioksidan deposu olan bu yağı cildin yenilenmesine ve ışıldamasına yardımcı olabilir. Kuşburnu yağı, egzama veya sedef gibi kuru cilt hastalıklarına iyi gelebilecek temel yağ asitlerini içerir.

Akne tedavisi için çay ağacı

Taze ve canlı bir kokuya sahip çay ağacı yağı ilk defa Avustralya yerlileri tarafından kullanıldı. Antimikrobiyal etki gösterebilir ve akne tedavisi için lokal olarak kullanılabilir.

Stresle başa çıkmak için lavanta

Lavanta koklamak, stresi yatıştırır. Gece, uyumanıza yardımcı olması için yastığınıza biraz lavanta yağı dökün. Bu yağ aynı zamanda kurumuş veya pullanmış deriyi nemlendirmek ve düzeltmek için de kullanılabilir.

Sindirimi rahatlatmak için nane yağı

Nane yağı, huzursuz bağırsak sendromunun semptomlarını rahatlatabilir. Sindirilebilir esansiyel yağlardan olan nane yağını küçük dozlarda suyla karıştırarak hazımsızlığı rahatlatabilirsiniz.

Bakteriler için keklikotu yağı

Keklikotu bitkisinin çiçekleri ve yapraklarından damıtılarak elde edilen keklikotu (oregano) yağı anti-mikrobiyal etkilere sahiptir. Yapılan çalışmalar keklikotu yağının besin zehirlenmesine neden olan yaygın bakteri türleri dahil olmak üzere bazı bakteri ve mantarları öldürmede etkili olduğu gösterilmiştir. Bakterileri yok etmek için elinize biraz sürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Rahatlamak için limon yağı
Limonun stres azaltıcı faydaları var. Uzun bir günün yorgunluğunu atmak ve rahatlamak için limon yağı spreyi kullanabilirsiniz. Bir adet limonu soğuk pres zeytinyağı ile karıştırarak kendi esansiyel yağınızı da elde edebilirsiniz. Tam tarifi şöyle:

Ev Yapımı Limon Yağı

Limon, stres azaltıcı harika bir turunçgil. Kendi limon yağınızı, stres azaltmada etkili yağlar içeren limon kabuğu kullanarak hazırlayın. Bu esansiyel yağın birkaç damlasını suyun içine ekleyin ve ağzı spreyli bir şişeye doldurarak rahatlamak istediğinizde püskürtün.

Malzemeler:
1 adet limon
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Limonun kabuklarını bir kaseye rendeleyin.
Küçük bir cam bardağın yarısını rendelediğiniz limon kabuklarıyla doldurun. Bardağın geri kalanını ise zeytinyağıyla doldurun.
Şişeyi pencere eşiğine veya bol güneş alan bir başka yere koyun. Birkaç gün boyunca orada bekletin ancak günde birkaç kere şişeyi mutlaka çalkalayın.
Limon yağını hava geçirmez bir kaba koyun ve oda sıcaklığında saklayın.

Yazarın Tüm Yazıları