Hayatında ‘Keşke’ye yer yok!

Haberin Devamı

O, hayatta tuttuğunu koparmayı başaranlardan... Güzel, zarif, bakımlı olmasının yanında; erkek egemen bir sektörde yıllardır başarıyla adından söz ettiren, güçlü, disiplinli, çalışkan, ciddi, kendi dünyasını yansıtan ofisinde tüm gün çalışıp, akşamları da sosyal hayatını devam ettirebilen işinin erbabı bir iş kadını... Görünümünün aksine çıt kırıldım değil, baba mirası bayrağı daha yukarıya taşımak için gerektiğinde kora kor mücadele edecek yapıda... O, Betül Elmasoğlu... Lojistik sektörünün öncü kuruluşlarından, merhum Necdet Elmasoğlu’nun kurduğu Elmas Group’un yönetim kurulu üyesi. Onun için başarı olağan bir şey. Sanki hep kazanmak için yaratılmış. İşinde lider, sosyal hayatında girişken. Evinde de ideal bir anne. Kızı Fulya ile beraber yaşayan, beraber gezen, abla-kardeş gibi olan Betül Hanım, “Doğru bildiğim, inandığım şeyi yaparım, sonradan ‘Keşke’ demeyi hiç sevmem. Bugünün işini de asla yarına bırakmam. İşte benim hayat felsefem” diyor. Yemek seçmiyor. Ancak favori lezzetleri etli şevketi bostan, enginar, yaprak sarma ve köfte. Yoğun temposunda yemek yapmaya pek zamanı olmuyor, ama çok iyi tarif veriyor. Formunu haftada üç gün yaptığı pilatese borçlu. Galatasaraylı. En büyük hobisi kızıyla birlikte seyahat edip yeni yerler görmek, gittiği ülkelere ait biblolar ve magnetler biriktirmek. Mor, kırmızı, fuşya gibi canlı renkleri seviyor. İkizler burcu. ‘Fıstık’ isminde 12 yaşında gri renkli bir papağanı var. Kartvizitine geçtiğimiz günlerde Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da ekleyen Betül Elmasoğlu, çok bilinmeyen iş dışı yaşamının kapılarını Sıradışı’na açtı.

Haberin Devamı

Hayatında ‘Keşke’ye yer yok

HAYAT FELSEFESİ
Doğru bildiğim, inandığım şeyi yaparım, sonradan ‘Keşke’ demeyi hiç sevmem.

OTOMOBİL
Yüksek arabaları severim

* İlk arabam bordo renkli bir Toyota Corolla’ydı. Şimdi 2010 model Chrysler Jeep’im var.
* Trafikte emniyetli, kontrollü ve hızdan uzağımdır.
* Bir arabada öncelikle güvenlik aksamlarının yeterli olmasına dikkat ederim. Konfora da önem veririm. Yüksek otomobiller tercih sebebimdir.

Haberin Devamı

Hayatında ‘Keşke’ye yer yok

BESLENME
Çok iyi tarif veririm

* Güne mutlu ve enerjik başlamanın başlıca kaynağının güzel bir kahvaltıdan geçtiğine inanırım. Bu yüzden mutlaka her sabah kahvaltı yaparım. Klasik olanı tercih ederim. Ama bazı günler sütlü kahvaltılık gevrek yediğimde olur. Kahvaltı soframda İzmir tulumu, kızarmış kepekli ekmek, zeytin bir de taze demlenmiş kahvem mutlaka olmalı.
* Öğlenleri genelde işyerimde yapılan lezzetlerden tüketirim.
* Akşamları ise kızım Fulya’yla birlikte ev yemeği tercih ederiz. Ya da dışarıya çıkar balık+salata yeriz.
* Ara öğün olarak meyve atıştırırım.
* Yemek seçmem. Ancak favori lezzetlerim etli şevketi bostan, enginar, yaprak sarma ve köftedir.
* Yemek yapmaya çok zamanım olmuyor, ama çok iyi tarif veririm.

Haberin Devamı

Hayatında ‘Keşke’ye yer yok

MEKAN
Lezzet, servis ve hijyen

* İzmir’de Körfez, Mezzaluna ve Sipari; Çeşme’de Tuval ve Cevat’ın Yeri; Urla’da Sahil Restoran; İstanbul’da Sunset, Nusret ve Kıyı sevdiğim yerler arasında. Yurt dışında ise yöresel mutfakları denemeyi severim.
* Bir mekanda lezzet, servis ve hijyen benim için çok önemlidir.

SPOR
Pilates reformer yapıyorum

* Haftada üç gün pilates reformer yapıyorum. Yazın yüzme ve yürüyüş en sevdiğim sporlardır. Galatasaraylıyım.

TATİL
Yeni keşifler hoşuma gider

* Yılda üç kez tatile çıkarım. 4-5 günü geçmez.
* Yurt dışında en çok gittiğim yerler Edinburgh, Venedik ve Milano.
* Hafta sonları da Çesme, Urla ve Ayvalık’ı tercih ediyorum.
* Benim için tatil yeni yerler keşfetmek, yeni kültürler tanımak ve yeni lezzetlerin peşinden gitmek demek.

Haberin Devamı

Hayatında ‘Keşke’ye yer yok

HOBİ
Magnet koleksiyonum var

* En büyük hobim seyahat edip yeni yerler görmek, gittiğim ülkelere ait biblolar biriktirmek ve magnet koleksiyonu yapmak.
* Kız kardeşimden (İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Aytül Büyüksaraç) ötürü opera ve konserlere merakım oldukça yüksek, yenilikleri kaçırmamaya çalışıyorum.

KARİYER
Turist rehberi olmak isterdim

* Yusuf Rıza İlkokulu, Özel Türk Koleji ve Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum.
* Daha sonra Amerika Michigan’daki Wayne State University’e devam ettim.
* 1985’te yurda dönerek Yaşar Holding’de bir yıl halkla ilişkiler müdiresi olarak görev yaptım.
* Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra, 1996’da aile şirketi Elmas Group’ta nakliye sektöründe çalışmaya başladım. Halen aynı şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum.
* Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Karşıyaka Soroptimist Kulübü, ESİAD, EGİAD, İZSİAD, İTO, TEV’de üyeliklerim, çeşitli sorumluluklarım oldu. Halen Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı’yım.
* Küçükken seyahati çok sevdiğim için turist rehberi olmak isterdim.

Haberin Devamı

Hayatında ‘Keşke’ye yer yok

GÜNE BAŞLANGIÇ
Bugünün işini yarına bırakmam

* Aslında uykuyu çok severim. Ancak çok da disiplinliyimdir. Bugünün işini yarına bırakmayı hiç sevmem. O yüzden hafta içi 23.30 gibi yatarım. Sabahları ise 07.30’da kalkarım. Saati kurarım ama hiç ihtiyaç kalmaz, öncesinde uyanırım. Saat 10.00’da da evden çıkarım. Aradaki sürede kahvaltı eder, 4-5 gazete okurum.

MODA
Hafta içi takım, hafta sonu spor

* Modayı pek takip etmem, daha çok kendime yakışanı tercih ederim. İş toplantılarında takım ya da elbise, hafta sonları ise kot ve gömlek ağırlıklı giyinirim.
* Mor, kırmızı, fuşya gibi canlı renkleri severim.

Hayatında ‘Keşke’ye yer yok

SOSYAL MEDYA
İletişim ve paylaşım için önemli

* Teknolojiyle aram iletişim kurabildiğim ölçüde bana göre yeterli. Hem Facebook’ta, hem de Twitter’da faal durumdayım. İkisiNİ de arkadaşlarımla iletişim, etkinlikleri paylaşmak ve duyurmak açısından aktif kullanıyorum. Sosyal medya sayesinde fikirler, düşünceler paylaşılıyor. Vakit buldukça takip ediyorum.

ASTROLOJİ
İkizlerin gezginci ruhu bana uyuyor

* İkizler burcuyum. Astrolojiyle ilgili olduğumu söyleyebilirim. İkizler kadınları için seyahati sevdikleri, değişik mekanların onlara mutluluk ve enerji verdiği söylenir. Evet, bana uyuyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
‘Fıstık’ 12 yıldır bizimle

* Bir Arizona papağanım var. Adı ‘Fıstık’. 12 senedir bizimle birlikte. Aslında kızım Fulya’nın. Çok istedi aldık ama bir süre sonra bana kaldı. Sevmiyor değilim ama bütün anne-babaların başına gelen benim de başıma geldi!

Yazarın Tüm Yazıları