İstanbul’a dair son güncel rapor

En yeni mekân hangisi? İçinden Karaköy geçen dedikodu nasıl bir şey? “Vay be!” dedirten otel nerede? Salı gecesi ünlülerin akınına uğrayan o küçük bar ve şehrin en pahalı tostu… İstanbul’a dair şıkırtılı bir son rapor, buyrunuz...

Haberin Devamı

* EN YENİ

Nişantaşı’ndaki Nopa. Şehrin en yeni ve havalı mekânı. House Cafe’cilerin son numarası. Nişantaşı’nın Fenix’i olmaya aday. Duvarlarına dikey yerleştirilmiş bitkiler nedeniyle dev bir bahçenin ortasında yemek yiyormuş hissiyatı veren mekân...
Atiye Sokak’ın birbirine benzer mekânları arasında şık bir ağır abi/abla.
İş yemeklerinin, Nişantaşı’nda eksikliği hissedilen “Barda ayak üstü laflayalım” eğlencesinin gözdesi olmaya hevesli, koltuklarının tasarımına aşık olunası yer.

* ÇOK KONUŞULAN

Açılması iştahla beklenen, “açılacak” diye haftalar öncesinden medyada haberleri çıkan ama ısrarla açılmayan, pek yakında kaybolan Malezya uçağı gibi “N’oldu acaba?” şeklindeki yanıtsız sorular eşliğinde anılmaya aday Zorlu’daki Cantinery.
Son duyum şu: Mutfağında hâlâ eksiklikler varmış ve diğer başka teknik detaylarda sorun.
Ama bu pazara ansızın açılabilirmiş.

* YILDIZI PARLAYAN


Beyoğlu’ndaki Sefahathane. Geçmişi 90’lı yılların başına dek uzanan, yeniden açıldığından bu yana Mehmet Turgut’ların, Bilge Öztürk’lerin akınına uğrayan bir eski dost.

* “VAY BE!” DEDİRTEN

Karaköy’ün yeni oteli Vault.
İki ayrı binadan oluşan (eski Sümerbank binasıyla Cemaat Han), içeri girer girmez İstanbul’da olduğunuzu unutturan, odalarının tavanındaki el işçiliği boyamalar bile 1.5 yıl sürmüş, ciddi emek verilmiş bir otel.
Kalınmasa bile sırf “nasıl olmuş” diye görmeye gidilir, Kasa adlı barında bir kadeh bir şey içilir.

* DEDİKODU

İçinden Karaköy geçen bir dedikodu.
Yeni otel yatırımı için Karaköy’ü seçen bir işadamı anlattı, “Maalesef yatırımı şu an durdurduk” diye.
Nedeni şuymuş: Galata Port’ta yapılacak oteller için bir Arap şirketi devredeymiş. Türk işadamı da, “Karaköy bohem havasından çıkacak, Arap turist cenneti olacak” diye düşünerek otelinin yapımını durdurmuş!

* ASMALI’YI HAREKETLENDİREN

Tam anlamıyla kutu gibi bir bar olan Novo. Salı gecesi içeriye sığmayan kalabalığı sokağa taştı. Kenan Ece’si, Özge Özpirinçci’si, Berrak Tüzünataç’ı, Mehmet Erdem’i ve daha pek çoğu Levent Özçelik’in müzikleriyle eğlendi.
Uzun süredir Asmalımescit böyle bereketli kalabalık görmemişti.
Sokakta patlamış mısırcı bile (yaptığı satıştan dolayı) bayram etti...

* DOLUNAYDA HATIRLANAN

Vogue! İstanbul’a iş için gelmiş yabancıların mutlaka uğrayıp manzarasından nasiplendiği, Türklerin ise sadece iş yemeği vesilesiyle hatırladığı, dolunayın en şahane dikizlenebildiği mekân.
Hafta başındaki dolunayda da öyleydi.
Ama ne yazık ki saatler 12’yi gösterdi mi tüm müşterisi elini ayağını çekiyor.

* TOSTU EN PAHALI OLAN

Beyaz peynir ve domatesli kepekli tostu ana yemek gibi servis eden, ama sonuçta bir tostu 24 liraya sunan, buna da kimselerin ses etmediği Backyard.
Şık kazıklıyorlar insanı.

* DOĞUM GÜNÜ BEKLENEN

Önümüzdeki salı dokuzuncu yaşını büyük bir partiyle kutlayacak olan, neredeyse Lucca’yla yaşıt, sahibesi Ayşe Kucuroğlu’nun geçen yıllar içinde sıkça doğum yapmasına da şahit olduğumuz bir Bebek mekânı Happily Ever After.

Yazarın Tüm Yazıları